Filenin Sultanları dört dörtlük!

Türkiye Avrupa Şampiyonası'nda Yunanistan'ı 3-0 yenerek dörttte dört yaptı ve gruptan lider olarak çıkmayı garantiledi.

Spor 24 Ağustos 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Filenin Sultanları birinci ve üçüncü sette zorlanmasına karşın sonuca gitti.

Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2023 CEV Kadınlar Avrupa Şampiyonası’ndaki dördüncü maçında Yunanistan’la karşılaştı.Dünyanın 1 numarası olan Filenin Sultanları rakibine göre maç öncesi çok ağır basıyordu. Ancak ilk set çekişmeli geçti. Son anlarda tecrübesini konuşturan Türkiye, ilk seti 26-24 aldı. İkinci sette Filenin Sultanlaı fırtına gibi esti. Farkı açan Türkiye 25-16 ile setleri 2-0’a getirdi.

Filenin Sultanları Çekya’yı geçti, son 16 biletini kaptıFilenin Sultanları Çekya’yı geçti, son 16 biletini kaptı

Üçüncü sete Türkiye rehavetle başladı. Set sonuna kadar çekişme vardı. Skor 22-22 iken mola alan Daniele Santarelli, oyuncuların yüzde 50’si ile oynadığını belirterek sinirli bir konuşma yaptı. Setin sonunda bir Türkiye bir Yunanistan öne geçti. Setten 28-26 galip ayrılan Filenin Sultanları maçı 3-0 kazandı.

Vargas servis şov yaptı, Filenin Sultanları terlemeden kazandıVargas servis şov yaptı, Filenin Sultanları terlemeden kazandı

Grupta dörtte dört yapan ve hiç puan kaybetmeyen Milli Takım gruptan lider çıkmayı garantiledi. Türkiye, gruptaki son maçını bugün saat 21.00’de ev sahibi Almanya’ya karşı oynayacak.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.