Filenin Sultanları ‘ekonomi’yle gittiği ABD’den rekorlarla dönüyor

Milletler Ligi'nin ABD'de yapılan ikinci etabında Filenin Sultanları'nda Melissa Vargas ve Ebrar Karakurt'tan rekor geldi. ABD yolculuğunu ekonomi sınıfında yapması nedeniyle gündem olan milliler ikinci hafta sonunda beşinci sırada bulunuyor.

Spor 3 Haziran 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Milli takım oyuncuları ABD'de yaptığı dört maçı da kazanmayı başardı.

Kadın Voleybol Milli Takımı FIVB Milletler Ligi’nin ABD’de düzenlenen ikinci etap son maçında ev sahibi ABD’yi 3-2 mağlup etti. Milletler Ligi’nde ikinci etabı dörtte dört ile kapatan Filenin Sultanları sekiz maçta altı galibiyet elde etti. İtalyan başantrenör Daniele Santarelli yönetimindeki milliler Antalya ve ABD etaplarındaki sonuçlarla 18 puan toplayarak ilk iki haftayı beşinci sırada tamamladı.

Geçen yıl dünya sıralamasında bir numaraya çıkan Türkiye bu sezon oynanan maçlar sonucunda 388.69 puanla zirvedeki yerini koruyor. Sıralamada 382.13 puanla Brezilya ikinci, 373.16 puanla da Polonya üçüncü sırada bulunuyor.

Melissa Vargas’ın smacı rekor kırdı

Filenin Sultanları’nın Küba asıllı oyuncusu Melissa Vargas ABD maçının ikinci setinde yaptığı smaçta topun hızı 121 kilometreye ulaştı ve bu rekor olarak tarihe geçti. Milli oyuncu toplam 187 sayıyla FIVB Milletler Ligi’nin ilk iki haftasında en skorer isim oldu. Vargas’ı 161 sayıyla Japonya’dan Sarina Koga ve 153 sayıyla Kanada’dan Kiera Van Ryk takip etti.

Milletler Ligi tarihinin en skoreri Ebrar Karakurt

Bir diğer milli takım oyuncusu Ebrar Karakurt ise 1160 sayıya ulaşıp Milletler Ligi tarihinin en skorer oyuncusu oldu. Maçtan sonra rekor hakkında konuşan sporcu “En skorer oyuncu apoletinden ötürü çok mutluyum ama bireysel düşünmeyi sevmem. Takımıma katkı verebildiysem ne mutlu bana” dedi. Filenin Sultanları’nın alınan galibiyetten sonra mutlu halleri de kameraya yansıdı.

Üçüncü etap Hong Kong’da, finaller Tayland’da

Filenin Sultanları 11-16 Haziran tarihlerinde Hong Kong’da oynayacağı üçüncü hafta müsabakalarında 12 Haziran’da Tayland, 13 Haziran’da Dominik Cumhuriyeti, 15 Haziran’da Çin ve 16 Haziran’da Brezilya ile karşı karşıya gelecek. Milletler Ligi Finalleri’nde finallere ev sahipliği yapan Tayland ile birlikte en güçlü yedi takım doğrudan dört çeyrek final, iki yarı final ve bronz ve altın madalya maçları olmak üzere toplam sekiz maçtan oluşan eleme aşamasına geçecek. Etkinliğe ev sahipliği yapan Tayland final turuna katılmayı garantileyecek ancak ön eleme turunu ilk sekizde bitiremezse sekizinci sıradaki takımın yerine geçecek ve seri başı olarak oynayacak.

Filenin Sultanları'nın ekonomi isyanıFilenin Sultanları’nın ekonomi isyanı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.