Sultanlar, ev sahibi ABD engelini aştı! Finalde rakip Çin

Milletler Ligi yarı final mücadelesinde ev sahibi ABD’yle karşılaşan Filenin Sultanları, karşılaşmayı 25-21, 25-14, 24-26 ve 27-25’lik setlerle 3-1 kazandı. Sultanlar finalde bu gece 01.30’da Çin’le karşılaşacak.

Spor 16 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı

Filenin Sultanları, daha önce 24 kez karşılaşıp 4 kez yenebildiği ABD ile Milletler Ligi yarı finalinde eşleşti. Organizasyonun kısa tarihinde 8 kez karşılaşan iki takımın mücadelelerinin 6’sını ABD, 2’sini ekibimiz kazandı. 2018’de finalde boyun eğdiğimiz ve eleme aşamasında şansımızın tutmadığı Kuzey Amerika ekibi bu sezonun ilk etap mücadelesinde de sahadan 3-2 galip ayrılan taraftı. Ancak o günden sonra birbirine uyum sağlayan Daniele Santarelli yönetimindeki Sultanlar İtalya’yı 3-0’la geçtiği yarı final maçının ardından ev sahibi Amerika karşısına çıktı.

Maça iyi başlayan taraf ekibimiz oldu. Melissa Vargas ve Ebrar Karakurt’un aynı anda sahada olduğu ilk 6 ile başlayan milliler son derece iyi bir hücum performansıyla üstünlüğü yakaladı. Ancak manşette Gizem Örge, blokta orta oyuncularımızın etkili oyunu farkı yaratan temel unsur oldu. Üst üste blok sayıları ABD’yi hücumda hataya zorladı. Set, Ebrar’ın sayısıyla 25-21 bitti.

Filenin Efeleri'nin rakibi Dominik CumhuriyetiFilenin Efeleri’nin rakibi Dominik Cumhuriyeti

İkinci set yine ekibimizin üstün oyunuyla başladı. Vargas’ın ve Ebrar’ın etkili hücumları yanı sıra setin ikinci yarısıyla beraber Zehra’nın blokları devreye girdi. Skor 16-11’e geldikten sonra adeta Ebrar’ın bireysel şovu vardı. Üst üste bloklar ve hücum sayıları ile taraftarı da coşturan Karakurt adeta seti koparan isim oldu. Tıpkı ilk sette olduğu gibi ikinci sette de son sayıyı alan Ebrar 25-14’le durumun 2-0’a gelmesini sağladı.

Son set oldukça çekişmeli başladı. İlk iki setin aksine ABD skora tutundu ve uzun süre boyunca karşılıklı sayılar devam etti. Blok sayıları ve acelerle farkı açmak mümkün olmadı. Set sonuna doğru milliler 20-18’le uzun süre sonra iki sayılık avantaj yakaladı ve deneyimli çalıştırıcı Karch Kiraly mola aldı. Bu andan sonra bloklarla geri dönen ABD öne geçti. Ancak Filenin Sultanları pes etmedi ve olağanüstü savunmalarla yeniden 24-22 öne fırladı. ABD, bu andan itibaren 4 sayı üst üste aldı ve seti 26-24 kazanarak durumu 2-1’e getirdi.

 

Dördüncü setin ilk bölümünde blok sayılarıyla etkili olan taraf ev sahibi ABD oldu. Ancak toparlanan milliler Derya Cebecioğlu ve Vargas’la beraber 12-9’la 3 sayılık fark yakaladı. Setin bundan sonraki kısmı 17-14’e kadar karşılıklı sayılarla geçti. Zehra’nın bloğu millileri 18-14 taşıdı ve Kiraly mola aldı. Molanın ardından alınan karşılıklı sayılarla milliler avantajını sürdürdü. 23-19’un ardından ABD aldığı üst üste sayılarla farkı 2’ye indirdi ancak kaçan servisle Sultanlar bir kez daha maç sayısı fırsatı yakaladı. Fakat ABD 3 kez maç sayısı çevirerek durumu 24-24’e getirdi. O’Neal’la öne geçen ABD’nin yakaladığı set sayısı fırsatını ise Ebrar’ın smacıyla savunduk. Lanier topu dışarı gönderince milliler toplamda 6. kez maç sayısı fırsatı yakaladı. Bu sayı, adeta maçın özeti niteliğinde Zehra Güneş’in blok sayısıyla beraber Filenin Sultanları seti 27-25 ve maçı 3-1 kazandı.

Bu sonuçla beraber Filenin Sultanları adını tarihinde ikinci kez Milletler Ligi finaline adını yazdırdı. Ekibimiz bu gece saat 01.30’da Çin’le şampiyonluk maçına çıkacak. ABD ise Polonya’yla bu akşam 22.00’de üçüncülük maçına çıkacak.

Santarelli: Tarih yazmaya yeni başlıyoruz

Maçtan sonra başantrenör Daniele Santarelli, “Daha hiçbir şey bitmedi. Çin’i de yenip, kupayı kazanmak istiyoruz. Tarih yazmaya yeni başlıyoruz” dedi. Oyunculardan Derya Cebecioğlu ise “Şampiyon olmak istiyoruz. Rakibimizin kim olduğunun önemi yok. Bu maçtan çok daha hırslı çok daha motive şekilde sahaya çıkacağız” diye konuştu.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.