Filenin Sultanları Kanada’yla moral buldu

Polonya'ya yenilen Türkiye, Hong Kong'daki 3. maçında Kanada karşısında rahat bir oyunla 3-0 galip geldi. Rakibiyle arayı açtı.

Spor 17 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Türkiye, Kanada'yı 3-0 yendikten sonra galibiyet pozu verdi.

Milletler Ligi’nde ilk 8’e giren takımlar final turuna yükselecek. Hong Kong’daki ikinci hafta mücadelesine 3-0’lık Hollanda galibiyetiyle başlayan, Polonya’ya 3-0 kaybeden Türkiye için Kanada karşılaşması ayrı bir önem taşıyordu. Maça çıkmadan Turnuvada Filenin Sultanları’nın 4, Kanada’nın 3 galibiyeti bulunuyordu.

Sultanlar Polonya'ya direnemedi! Fenerbahçe detayı... Peki bu mağlubiyetin Sultanlar için anlamı ne?Sultanlar Polonya’ya direnemedi! Fenerbahçe detayı… Peki bu mağlubiyetin Sultanlar için anlamı ne?

Maça iyi başlayan Türkiye oldu. Özellikle Melissa Vargas ilk sete damga vuran Melissa Vargas’ın servis turunda fark açıldı. Filenin Sultanları ilk seti 25-15 kazandı. Milli Takım, ikinci sete de üstün başladı ve farkı 6 sayıya kadar çıkardı. Setin sonuna doğru Kanada farkı azaltsa da Filenin Sultanları 25-22’li skorla 2-0’ı yakaladı.

İlk ikisinin aksine üçüncü sete iyi başlayan Kanada oldu. 12. sayıya kadar önde getiren Kanada karşısında Türkiye bu dakikadan sonra üstünlüğü aldı. Son sayılara kapta Eda Erdem Dündar imza koydu ve Filenin Sultanları seti 25-20 maçı 3-0 kazandı. Bu sonuçla galibiyet sayısını 5’e çıkaran Türkiye rakibiyle arasındaki puan farkını açtı. Filenin Sultanları’nda Melissa Vargas 17, Ebrar Karakurt 14, Eda Erdem 11 sayıyla oynadı. Milli takım, Hong Kong’daki son maçını pazar günü 12.00’de Dominik Cumhuriyeti ile yapacak.

Arslan Ekşi: Erkek voleybolunun seviyesi daha yüksekArslan Ekşi: Erkek voleybolunun seviyesi daha yüksek

Zehra Güneş sakatlandı

Orta oyuncu Zehra Güneş, Kanada maçına libero formasıyla çıktı. Voleybol Plus’ın haberine göre mücadelenin uluslararası spikerlerinden Clayton Lucas, Zehra Güneş’in sakatlığının bulunduğunu ve bu sebeple libero forması giydiğini söyledi. Zehra Güneş mücadeleyi süre alamadan tamamladı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.