Filenin Sultanları Milletler Ligi’nde sakata geldi

Sakatlıklar nedeniyle eksik bir kadroyla Milletler Ligi'ne giden Filenin Sultanları, geçen yıl şampiyon olduğu turnuvaya çeyrek finalde Polonya'ya 3-2 yenilerek veda etti. Türkiye'nin önünde hedef olarak Paris Olimpiyatları kaldı.

Spor 21 Haziran 2024
Bu haber 2 hafta önce yayınlandı
Türkiye,beş set sonunda Polonya'ya kaybederek Milletler Ligi'ne veda etti.

Milletler Ligi’nin son şampiyonu Türkiye bu sezon yine sekiz takım arasına kaldı ve Tayland’a kupayı kazanmak için gelmişti. Çeyrek finaldeki rakip ise Polonya’ydı. Sakatlıkları süren Hande Baladın, Zehra Güneş kadroda yoktu. İlkin Aydın da saha kenarındaydı ama oynama şansı bulunmuyordu. Başkent Bangkok’taki Huamark Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmaya milliler iyi başlayamadı.

Polonya ilk sette üç sayı öne geçmesine rağmen Türkiye geri dönmeyi başardı. setin ortasında Cansu Özbay’ın servis turunda beş sayılık bir seri yakalayan Filenun Sultanları, 15-12 öne geçti.

Ancak bu sefer dönen ve Türkiye’yi 15-15’te yakalayan Polonya oldu. Milliler 19-18 öndeyken servise Melissa Vargas geldi. Arka arkaya sert smaç kullanan Küba asıllı oyuncu skoru 24-18’e getirdi. Karşılıklı alınan sayılarla ilk seti 25-19 kazanan Filenin Sultanları oldu.

İkinci set karşılıklı alınan sayılarla başladı. Türkiye, Vargas’ın servis turunda bir ara farkı üçe çıkarsa da Polonya millileri 9-9’da yakaladı. İyi bir ritim yakalayan Polonya 13-11 öne geçince Daniele Santarelli mola aldı. Türkiye, moladan iyi döndü ve rakibini 13-13’te yakaladı. Martina Lukosik’in servis turunda bu kez seriyi Polonya yakaladı ve 19-14 öne geçti. Üstünlüğünü setin sonuna taşımayı başaran Polonya setten 25-22 galip ayrıldı.

Üçüncü sete de Polonya iyi başladı. Lehler 6-3 ile farkı üçe kadar çıkardı. Türkiye, iyi savunmayla geri döndü ve rakibini 7-7’de yakaladı. Setin ortasında Polonya bir kez daha atak yaptı. Skor 12-9 olunca Filenin Sultanları molaya gitti. Ancak bu da kötü oyuna çare olmadı. 20-14’ten sonra Filenin Sultanları biraz farkı düşürse de Polonya seti 25- 20 kazandı.

Dördünce sete Türkiye 4-1’lik üstünlükle başladı. Ancak Polonya 6-6 ile Filenin Sultanları’nı yakaladı. Daha sonra yeniden bir seri yakalayan milliler farkı açtı. Setin sonuna 19-14 giren milliler Melissa Vargas’ın hem bloklarda hem hücumdaki etkili oyunuyla 25-19’luk skorla setleri 2-2’ye getirdi.

Final seti büyük çekişmeye sahne oldu. Polonya 5-3 öne geçince Türkiye mola aldı. Ancak Polonya’nın serisi sürünce Santraelli 7-3’te ikinci molasını da almak orunda kaldı. Mola dönüşü Vargas ve Eda’nın sayılarıyla farkı düşürdü. Takımlar saha değişikliğine 8-5 Polonya’nın üstünlüğüyle gitti. Polonya 12-8 öndeyken sahneye Vargas çıktı. Türkiye, skoru 12-11’e kadar getirmesine karşın setten 15-11 yenik ayrıldı ve turnuvaya veda etti. Melissa Vargas karşılaşmayı 39 sayıyla tamamladı. Kaptan Eda Erdem, maçtan sonra yaptığı açıklamada “Çok fazla şey kazandık. Olimpiyatlar bizim için çok önemli. Çok fazla sakatmız vardı. Yaklaşık üç haftadan fazla süremiz var. Açıklarımızı kapatmayı çalışacağız. Öncelikle iyileşmeye çalışaçağız. Sonrasında da daha hırslı ve iyi çalışarak olimpiyatlara en iyi şekilde gireceğiz. Bu takım her şeyin en iyisini hak ediyor. Yapacağız. Biz buna inanıyoruz” dedi.

İtalya, ABD’yi set vermeden geçti

Çeyrek finalin diğer ayağında İtalya, ABD’yi 25-21, 25-21 ve 25-23’lük setlerle 3-0 yendi. Böylece yarı final eşleşmeleri İtalya-Polonya ve Brezilya -Japonya oldu.

TFF yine gündemde: Bu kez 770 bin TL'lik RolexTFF yine gündemde: Bu kez 770 bin TL’lik Rolex

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.