Filenin Sultanları Milletler Ligi’ne kazanarak başladı

Antalya Spor Salonu’ndaki 10 bin kişilik kalabalık önünde Milletler Ligi yolculuğuna başlayan Filenin Sultanları, Güney Kore’yi set vermeden 3-0’la geçti.

Spor 1 Haziran 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Türkiye, Milletler Ligi'ne 3-0'la başladı.

Voleybolda yaz sezonu Milletler Ligi heyecanıyla açıldı ve Voleybol Kadın Milli Takımımız da macerasına Güney Kore karşısında başladı. Antalya Spor Salonu’nda oynanan karşılaşma kapalı gişe oynandı. Antrenör Daniele Santarelli ve Melissa Vargas’ın ilk kez Milli çatı altında boy gösterdiği karşılaşmaya hızlı giren temsilcimiz farkı yakaladı. Bilhassa Vargas’ın etkili oyunu salonu coşturdu. İlk set 25-14 lehimize sonuçlandı.

Kore, ikinci sete reaksiyon vererek başladı ve 4 sayılık fark yakaladı. Ancak önce Vargas ardından Ebrar Karakurt’un devreye girmesiyle geri dönen Milliler, seti 25-17 kazandılar ve farkı 2’ye çıkardılar. Üçüncü set daha çekişmeli geçti, karşılıklı servis hataları belirleyici oldu. Set sonunda daha az hata yapan takım Türkiye’ydi. Filenin Sultanları, tüm oyuncuların şans bulduğu Milletler Ligi serüveninin ilk maçını 26-24’lük üçüncü setle beraber 3-0 kazandı.

Transfer resmileşti: Egonu Milano’da!Transfer resmileşti: Egonu Milano’da!

Melissa Vargas, ürettiği 15 sayıyla en skorer isim oldu. İlkin Aydın 14, Ebrar 9 sayı üretti. Kore cephesinde Jeong Jiyun 10 sayıyla oynadı. Temsilcimiz, Milletler Ligi’ndeki ikinci maçında bu akşam 20.00’de Giovanni Guidetti’nin çalıştırdığı Sırbistan’la karşılaşacak.

Guidetti kaybederek başladı

Milletler Ligi’nde Antalya mesaisinin ilk karşılaşmasında Sırbistan ve ABD karşılaştı. Vakıfbank’ın faal koçu ve Milli Takımımızın eski koçu Giovanni Guidetti, yeni takımı Sırbistan’la ilk maçına çıktı. Mücadele, büyük çekişmeye sahne oldu. İlk seti ABD 20-25, ikinci seti Sırbistan 25-19 kazandı. Üçüncü sette 25-21 kazanan Sırplar öne geçti ABD aynı skorla aldığı dördüncü maçı karar setine taşıdı. Final setine çok iyi başlayan Amerika yakaladığı avantajı kaybetmedi ve 15-12 ile maçtan 3-2 galip ayrıldı.

Japonya’da favoriler sahne aldı

Nagoya’daki mücadelelerin ilkinde Bulgaristan ve Hırvatistan karşılaşırken Bulgarlar rakiplerini 3-0’la rahat geçti. İkinci mücadelede turnuvanın favorilerinden Brezilya ve Asya’nın güçlü temsilcilerinden Çin karşılaştılar. Çin maça 25-23’le iyi başladı. Brezilya 22-25 ile skoru eşitledi. Üçüncü ve dördüncü setler 25-20’lik skorlarla paylaşıldı. 5. sette Çin maça ağırlığını koydu ve 15-12 ile sahadan galip ayrıldı.

Çin, Brezilya’yı beş sette geçti.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.