Sultanlar Polonya’ya direnemedi! Fenerbahçe detayı… Peki bu mağlubiyetin Sultanlar için anlamı ne?

Millitler Ligi'nde Türkiye, başında Fenerbahçe'nin yeni hocası Stefano Lavarini ve oyuncusu Magdalena Stysiak'ın bulunduğu Polonya'ya 3-0 mağlup oldu. Böylece Polonya 6 maçında da galip geldi.

Spor 15 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Melissa Vargas, hem en değerli pasör çaprazı hem en değerli oyuncu olduğu Milletler Ligi'ne gelirken çetrefilli birçok yol aştı.

Çıktığı ilk 5 maçta bir tek ABD’ye 3-2 kaybeden Filenin Sultanları, namağlup Polonya ile Hong Kong’da karşılaştı. Polonya’nın başında bu sezon Fenerbahçe’yi çalıştıracak Stefano Lavarini vardı. Yine sarı lacivertli formayı Magdalena Stysiak da rakibin en büyük kozuydu. Milli Takım Başantrenörü Daniele Santarelli ise Ebrar Karakurt ve Melissa Vargas gibi iki etkili oyuncuya ilk 6’da şans vererek başladı.

Efeler dörtlü finalde!Efeler dörtlü finalde!

Karşılaşmaya iyi başlayan Stysiak ve Polonya oldu. Türkiye, 6-2 yenik duruma düşünce mola oldu. Bu dakikadan sonra Polonya kaçmaya Türkiye yakalamaya çalıştı. Özellikle Vargas ve Hande Baladın’ın iyi oyunuyla Filenin Sultanları 21-21’de skoru eşitledi. Ancak Hande Baladın’ın iki topu kıl payı dışarı çıkınca Polonya avantaj yakaladı ve seti 25-22 kazandı.
İkinci setin başında karşılıklı sayılar vardı, 4-4’ten sonra bir seri yakalayan Polonya farkı 5’e çıkarmayı başardı. Aynı ilk setteki gibi Türkiye rakibini kovalamaya başladı. Melissa Vargas’ın sayılarıyla oyuna tututanan Türkiye’ye Polonya Korneluk ile yanıt verdi. Skor 17-12 iken Santarelli mola aldı. Molanın ardından Türkiye 19-17 ile farkı 2’ye kadar düşürmeyi başardı. Ancak setin sonunu yine Polonya iyi oynadı. 25-20’lik skorla setlerde durum 2-0’a geldi.

Galatasaray Umut Çakır’la “devam” dedi, transferleri açıkladıGalatasaray Umut Çakır’la “devam” dedi, transferleri açıkladı

Üçüncü set çekişmeli başladı ve devam etti. Vargas’ın etkili oyunuyla Türkiye sete tutunmayı başardı. 20-18’den sonra bir seri ile yakalayan Türkiye öne geçmeyi başardı.

Setin sonu büyük mücadeleye sahne oldu. 4 kez set sayısı çeviren Türkiye 28-27 öne geçmeyi başardı. Ancak ardı ardına 3 sayı veren Milli Takım maçtan 3-0 yenik ayrıldı.

Türkiye yarın saat 08.30’da Kanada ile karşılaşacak.

Yenilgi ne anlama geliyor?

Filenin Sultanları, ABD’den sonra ikinci yenilgisini Polonya’dan aldı. Milletler Ligi’ne Türkiye’nin yanı sıra ABD, Almanya, Brezilya, Bulgaristan, Çin , Dominik Cumhuriyeti, Güney Kore, Hırvatistan, Hollanda, İtalya, Japonya, Kanada , Polonya, Sırbistan ve Tayland yer alıyor. Milletler Ligi’nin ön eleme aşamasında 16 takım 8’er takımlık iki grup halinde maçlar yapıyor. Gruplar etap etap değişiyor. Böylece takımlar birbiriyle karşılaşmış oluyor. 3-0 veya 3-1 kazanılan maç için 3 puan veriliyor, 3-2 sona eren maçlarda galip gelen 2, kaybeden 1 puan alıyor. Üç hafta sürecek karşılaşmaların ardından puan sıralamasında ilk sekizde yer alan takımlar finallerde mücadele etme hakkı kazanıyor. Bu yıl Milletler Ligi finali ABD’de yapılacak. 8 takım play-off eşleşmesiyle eleme usülü maçlar yapacak. Ev sahibi ABD ilk 8’e girmesi durumunda 1. sıradaki takım olacak. Eşleşmeler 1-8, 2-7, 3-6 ve 4-5. takımlar arasında olacak. Filenin Sultanları için önemli olan ilk 8 takım arasında yer almak. Şu an Polonya, ABD ve Çin turnuvaya yenilgisiz devam ediyor. 2 yenilgisi olan Türkiye, şu an ilk 8’de yer alıyor.

Stysiak: İstanbul’da idolümle oynayacağımStysiak: İstanbul’da idolümle oynayacağım

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.