Filenin Sultanları samba yaptı

Milletler Ligi’nde Brezilya’yla karşılaşan Filenin Sultanları sahadan 3-0 galip ayrıldı. Temsilcimiz bu sonuçla 8. galibiyetini aldı, puanını 29’a yükseltti, lider Polonya’yı yakaladı ve üçüncü sıradaki yerini sağlamlaştırdı.

Spor 1 Temmuz 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Sultanlar Brezilya'yı üç sette geçti.

Milletler Ligi’nde 3. etap karşılaşmalarının heyecanı Tayland’da devam etti. Filenin Sultanları, final etabı öncesi sondan bir önceki karşılaşmasında Brezilya’yla kozlarını paylaştı. 7’şer galibiyetli iki takımın mücadelesinden kazanarak ayrılan ekip üst sıralar için kritik bir virajı dönmüş olacaktı.

Filenin Sultanları maça daha iyi başlayan taraf oldu. Ebrar Karakurt’un etkili olduğu setin başında 4 sayılık avantaj yakalayan 19-14’lük kısma kadar bu avantajı korudu. Ancak bu andan itibaren basit hatalarla rakibinin sete ortak olmasına neden olan temsilcimiz, 21-20 geri düştükten sonra toparlanmasını bildi. Blokun çalışması ve Brezilya’nın daha fazla hata yapmasıyla berabere sete noktayı koyan Ebrar oldu. Türkiye 25-22 ile 1-0 öne geçti.

Filenin Sultanları Tayland'ı rahat geçti, final vizesi aldıFilenin Sultanları Tayland’ı rahat geçti, final vizesi aldı

Sultanlar, ikinci sete de kaldığı yerden devam etti. Fırtına gibi başlayan bölümde 6-1’le 5 sayılık avantaj yakalandı. Kaptan Eda Erdem henüz set başında 3 blok sayısına ulaştı. Filenin Sultanları ilk setin aksine bu sette skor avantajını korudu. Kaptanın servis serisiyle fark iyice açıldı ve skor bir ara 21-11’e kadar geldi. Bu andan sonra karşılıklı sayılarla geçen seti 25-16 kazanan temsilcimiz durumu 2-0’a getirdi.

Üçüncü set, ilk iki setin aksine son derece çekişmeli başladı. İlk bölüm 8-8 geçildikten sonra denge hiç bozulmadı ve 18-18’e dek karşılıklı sayılar sürdü. Bu andan sonra Brezilya kontrolü ele geçirdi ve 22-19 öne geçti. Ancak Daniele Santarelli Cansu Özbay ve Meliha Diken hamleleriyle oyuna müdahale etti. Eda Erdem bloklarla maça dengeyi getirdi. Sultanlar, rakiplerinin de hatalarını değerlendirerek 25-22 ile sahadan 3-2 galip ayrılmayı bildi.

Milli Takım gerçeği: Hepsinin farklı işi var!Milli Takım gerçeği: Hepsinin farklı işi var!

Temsilcimizde 19 sayı üreterek öne çıkan Ebrar maçın en skorer ismi oldu. İlkin Aydın 12 ve Eda Erdem Dündar 6’sı  blok olmak üzere 11 sayıyla oynadılar. Temsilcimiz maç boyunca tam 13 blok sayısına imza attı. Brezilya’da ise Maiara 12 ve Thaisa 8 sayı üretti ancak yeterli olmadı. Sultanlar bu sonuçla beraber 8. galibiyetini elde etti ve 3. sıradaki yerini sağlamlaştırdı. Sultanlar 3. etap son maçında 2 Temmuz Pazar saat 09.00’da Hırvatistan’la karşılaşacak.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.