Filenin Sultanları törende yok: Uyku düzeni ve yağmur engeli

2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda açılış töreni gerçekleştirildi. Türkiye kafilesinde madalya hedefiyle oyunlara giren A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın oyuncuları yer almadı. Bu durum başantrenör Daniele Santarelli'nin isteğiyle gerçekleşti.

Spor 27 Temmuz 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Sultanlar açılışta yer almadı.

Olimpiyat Oyunları’nda açılış töreni görkemli bir gösteriyle gerçekleştirildi. Sen Nehri üzerinde açık havada yapılan geçit törenine yağışlı havanın yarattığı zorlu koşullar damga vurdu. Yaklaşık dört saat süren etkinlikte Türkiye kafilesi 190’ıncı sırada geçiş gerçekleştirdi. Türk bayrağını Busenaz Sürmeneli ve Mete Gazoz taşırken teknede bulunan olimpik sporcular arasında A Milli Kadın Voleybol Takımı’nın oyuncuları yer almadı. Bu durumun ardındaki sebep kısa sürede ortaya çıktı.

Filenin Sultanları Paris'te sabah mesaisine kaldıFilenin Sultanları Paris’te sabah mesaisine kaldı

İlk maçına 29 Temmuz Pazartesi günü Fransa yerel saatiyle sabah 09:00’da çıkacak olan Filenin Sultanları’nda başantrenör Daniele Santarelli oyuncularının uyku saatlerinin bozulmaması için açılış törenine katılmama kararı aldı. İtalyan koçun bu istekte bulunmasında yağmurlu hava şartlarının yaratabileceği hastalık gibi endişeler de etkili oldu. Santarelli’nin bu isteği Türkiye Voleybol Federasyonu tarafından da kabul görünce Filenin Sultanları Sen Nehri üzerindeki geçiş törenine katılmadı. Maçlarını erken saatte oynayacak birçok voleybol takımı da benzer şekilde törende yer almamayı seçti. Sırbistan’da ise ülke bayrağını efsanevi pasör Maja Ognjenovic’in taşıması dikkat çekti. Tokyo’da düzenlenen olimpiyatlarda da boy gösteren A Milli Kadın Voleybol Takımı, orada da açılış töreninde yer almamıştı.

Olimpiyat ateşi yandı: Festival tadında açılış, 'farklılıklar bir arada' mesajıOlimpiyat ateşi yandı: Festival tadında açılış, ‘farklılıklar bir arada’ mesajı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.