Filenin Sultanları’na Japonya sürprizi

Geçen yılın şampiyonu Türkiye sakat Eda Erdem ve Zehra Güneş'in yokluğunda Milletler Ligi'ne Antalya'da Japonya'ya 3-2 kaybederek başladı.

Spor 15 Mayıs 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Dizinde hafif bir sakatlığı bulunan Melissa Vargas, Japonya'ya karşı etkili olamadı.

Geçen sezon gelen Milletler Ligi ve Avrupa Şampiyonluğu sonrası A Milli Kadın Voleybol Takımı dünya bir numarası oldu. Paris Olimpiyatları öncesi Antalya’da ilk turu yapılan Milletler Ligi’nde ilk rakip Japonya’ydı. Uzak Doğu ekibi 2024 Olimpiyat Elemeleri’nde başarılı olamadı ve Paris’te olmak için tüm umudunu Milletler Ligi’ne bağlamış durumda: Bu yüzden dünya bir numarası Türkiye’yi yenmek onlara büyük avantaj getirecekti. Filenin Sultanları’nda başta Eda Erdem ve Zehra Güneş olmak üzere sakatların olması ise karşılaşmayı daha da zorlaştırdı.

Maça daha iyi başlayan ve etkili gözüken konuk takım oldu. Set çekişmeli geçse de Japonya ağırlığını koydu ve 25-23’lük skorla 1-0 öne geçti. Türkiye ikinci sette de bir türlü oyuna giremedi. Seti baştan sona önde götüren misafir takım 25-20 ile skoru 2-0’a getirdi. Milli takım başantrenörü Daniele Santarelli üçüncü sette dizinde hafif sakatlık bulunan Melissa Vargas’ın yerine oyuna Ebrar Karakurt’u oyuna aldı. Geride olmasına rağmen bu değişiklik Filenin Sultanları’nı canlandırdı. Setin sonunda bu kez daha sakin kalan Türkiye 25-23 ile skoru 2-1 yaptı. Dördüncü sette de iyi ritim bulan Filenin Sultanları farkı açtı. Setin sonuna doğru Hande Baladın’ın sol bileğinden sakatlanmasından sonra sayılar verilse de 25-20 ile maç karar setine kaldı. Beşinci sette 5-5’e kadar beraberlik vardı. Burada rakibine seri veren Türkiye geri dönüşü beceremedi. Japonya seti 15-12, maçı da 3-2 kazandı. Türkiye ikinci karşılaşmasında saat 20.00’de Hollanda ile karşılaşacak.

Günün diğer maçında Almanya, Fransa’yı 3-0 yendi. Organizasyonun Antalya etabında mücadeleler 19 Mayıs’ta sona erecek. Filenin Sultanları ikinci haftada 28 Mayıs-2 Haziran’da ABD’de, üçüncü haftada da 11-16 Haziran’da Çin’de mücadele edecek.

Filenin Sultanları'nın 30 kişilik geniş kadrosu duyuruldu: Carutasu ayrıntısı...Filenin Sultanları’nın 30 kişilik geniş kadrosu duyuruldu: Carutasu ayrıntısı…

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.