Formula 1’in en masraflısı Logan Sargeant

F1'de geride kalan 2023 sezonunun masraf tablosu açıklandı. Buna göre sezon boyu takımına en fazla masraf çıkaran isim Williams'tan Logan Sargeant oldu. Sargeant'ı Ferrari'den Carlos Sainz takip etti.

Spor 28 Kasım 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Formula 1'de masraf tablosu açıklandı.

Formula 1’de 2023 sezonu tarihin en büyük dominasyonlarından birine tanıklık etti. Red Bull pilotu Max Verstappen 22 yarışın 19’unu kazanarak mutlu sona uzandı.

Sezonun takımları adına en masraflı pilotları da açıklandı. Bu alanda zirve Williams’ın bekleneni veremeyen çaylak pilotu Logan Sargeant’ın oldu. Sargeant’ın aracı sezon boyu 4 milyon 333 bin dolarlık masraf çıkardı. Sargeant’ı Ferrari pilotu Carlos Sainz takip etti. Sainz 3 milyon 644 bin dolarla ikinci oldu. Red Bull’dan Sergio Perez ise 3 milyon 224 bin dolar markalar klasmanı şampiyonu takımını soktuğu zararla listenin 3. sırasında yer aldı.

Takımına en az masraf çıkaran isimse 19 yarış galibiyetiyle bir sezonda en fazla yarış kazanan pilot Max Verstappen oldu. Verstappen kendi himayesindeki RB 19’la yalnızca 345 bin dolarlık masraf çıakrdı. En az masrafa giren takımsa Mercedes oldu. Merecedes pilotları Lewis Hamilton ve George Russell takım mühendislerinin toplamda 1.5 milyon dolarlık zararı kapamak adına uğraştırdı. F1 sezonu boyunca 20 pilot toplamda 39 milyon 245 bin dolarlık masraf çıkardılar. İşte o tablo:

İşte Formula 1’in masraf tablosu.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.