Fransa Açık’ta zaferin adı Carlos Alcaraz

Sezonun ikinci grand slam turnuvası Fransa Açık'ta tek erkekler finali oynandı. Carlos Alcaraz, Alexander Zverev'i 6-3, 2-6, 5-7, 6-1 ve 6-2'lik setlerle 3-2 mağlup etti ve kariyerinin ilk Roland Garros zaferine uzandı.

Spor 9 Haziran 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı
Carlos Alcaraz, Alexander Zverev'i beş sette geçerek Fransa Açık'ı kazandı.

Fransa Açık’ta final heyecanı yaşandı. Üç numaralı seribaşı İspanyol raket Carlos Alcaraz dört numaralı seribaşı Alman raket Alexander Zverev’le karşılaştı.

Üç farklı kortta grand slam kazanan en genç oyuncu olma amacıyla toprak korta adım atan Alcaraz kariyerinin ilk grand slam zaferi için Paris’te bulunan rakibine karşı mücadele etti. Maça iyi başlayan isim İspanyol raket oldu. Rakibinin servisini erken kırarak avantajı ele geçiren Alcaraz 6-3’le öne geçti. Ancak Zverev hızlı toparlandı ve iki kez servis kırmayı başardığı ikinci seti 2-6 kazanarak durumu eşitledi.

Zverev üçüncü sette de üstün oyununu sürdürmeyi başardı. Servisini koruyan yıldız isim 5-7 ile öne geçmeyi başardı. Ancak Alcaraz dördüncü sette toparlanmayı başardı. Bu sette rakibinin servisine iyi atak eden İspanyol 6-1 ile maça ortak oldu. Fransa Açık finali böylece karar setine gitti. Karar setinde oyunu gerileyen Zverev rakibine karşı koyamadı. Alcaraz 6-2 ile durumu 3-2 yapıp korttan galip ayrıldı.

Alcaraz 2022 Amerika Açık ve 2023 Wimbledon’ın ardından Fransa Açık’ta zafere uzandı. İspanyol, çim, sert ve toprak kortta şampiyonluğa ulaşan en genç raket oldu. 21 yaşındaki sporcu kariyerinde üçüncü kez grand slam kazandı. Rafael Nadal’ın imparatorluğunu ilan ettiği Fransa’da onun veliahtı olarak gösterilen genç yıldız mirası adeta devraldı. Carlos Alcaraz Rafael Nadal’dan (2007) bu yana Fransa Açık’ta şampiyonluk yaşayan en genç isim oldu. Zverev ise kariyerinde çıktığı ikinci grand slam finalinde de şampiyonluğa ulaşamadı.

Toprağın kraliçesi Swiatek Roland Garros'da üst üste üçüncü kez şampiyon!Toprağın kraliçesi Swiatek Roland Garros’ta üst üste üçüncü kez şampiyon!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.