Fransa İngiltere’yi solladı, Sacha Boey Türkiye’yi transfer listesine soktu

Beş büyük ligde ara transfer dönemi biterken Fransız takımları, Premier Lig ekiplerinden daha fazla para harcadı. Sacha Boey Avrupa'daki en büyük bonservis verilen ikinci futbolcu oldu.

Spor 3 Şubat 2024
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Kış transfer döneminde en çok harcama yapılan iki futbolcu Vitor Roque ile Sacha Boey.

Avrupa’nın en büyük 5 futbol ligi kabul edilen İngiltere (Premier Lig), İspanya (La Liga), İtalya (Serie A), Almanya (Bundesliga) ve Fransa’da (Ligue 1) ara transfer dönemi sona erdi. Yayın hakkı, lisanslı ürün ve tribün gelirleri sayesinde ekonomik açıdan dünyanın en büyük futbol ligi olan İngiltere Premier Lig, kış transfer dönemindeki transfer giderleri sıralamasında uzun yıllardır elinde tuttuğu liderliği, bu sezon Ligue 1’e kaptırdı.

2022-2023 ara transfer döneminde 842,56 milyon euro harcayarak rekor kıran Premier Lig ekiplerinin kasasından bu sezon yalnızca 121,32 milyon euro çıktı. Ligue 1, 190,93 milyon euro’luk bedelle Avrupa’da en çok harcama yapılan lig oldu. Listenin üçüncü sırasında ise 101,85 milyon euro ile Serie A yer aldı.

2023-2024 ara transfer döneminde Avrupa’da en fazla para harcanan ilk 5 lig şöyle…

Ara transfer döneminde en fazla para harcayan kulüp, Ligue 1’de zor günler geçiren Olimpique Lyon oldu. Ligde yalnızca dört galibiyet alabilen ve 16. sırada bulunan teknik direktör Pierre Sage yönetimindeki Lyon, transfer ettiği veya kiraladığı sekiz oyuncu için 50,13 milyon euro harcadı. Ocak ayında en fazla para harcayan 10 kulüp arasında Ligue 1’den dört takım yer alırken, Lyon’u 40’ar milyon euro harcamayla Barcelona ve Paris Saint Germain takip etti. Almanya’da ara transfere en çok bütçe ayıran takım Bayern Münih, İngiltere’de Crystal Palace, İtalya’da ise Napoli oldu.

Sacha Boey ara transferin en pahalı ikinci oyuncusu konumunda

Kış döneminin en flaş transferine Atletico Paranaense’nin Brezilyalı forveti Vitor Roque’yi renklerine bağlayan Barcelona imza attı. Katalan ekibi, 18 yaşındaki oyuncu için 40 milyon euro bonservis bedeli ödedi. Ara transferin en pahalı oyuncuları arasında tanıdık isimler de yer alırken, listenin ikinci sırası 30 milyon euro bedelle Galatasaray’dan Bayern Münih’e giden Sacha Boey’in oldu. Bir dönem Fenerbahçe forması giyen Eljif Elmas da 24 milyon euro’ya Napoli’den Leipzig’e transfer olarak dikkati çekti.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.