Fransa maçı aldı, Mbappe’yi sakatlığa kurban verdi

EURO 2024 D Grubu maçında turnuvanın şampiyonluk favorilerinden Fransa, Avusturya'yla karşılaştı. Rakibini 1-0 mağlup eden 'Horozlar' şampiyonaya galibiyetle başladı.

Spor 18 Haziran 2024
Bu haber 2 hafta önce yayınlandı
Fransa, Avusturya'yı 1-0 mağlup etti.

Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) D Grubu’nda Fransa ve Avusturya karşılaştı. Karşılaşmaya iki takım da etkili girdi ancak ilk yarım saatlik dilimde Düsseldorf’tan gol sesi yükselmedi.

36’ncı dakikada Avusturya etkili geldi. Rakip ceza sahasına atılan uzun topta Sabitzer’in kafayla indirdiği meşin yuvarlak ceza sahası içinde Baumgartner’in önünde kaldı. RB Leipzigli oyuncunun kaleciyle karşı karşıyayken yaptığı vuruşta meşin yuvarlak Maignan’ın müdahalesiyle direk dibinden kornere gitti. Bu pozisyonun hemen iki dakika sonrasında Fransa tehlike yarattı. Sağdan rakibinden sıyrılarak ceza sahasına giren Mbappe’nin altıpasa ortasında, savunmada Wöber ters kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı kendi ağlarına gönderdi ve bu golle Fransa öne geçti.

Mücadelede soyunma odasına Fransa’nın 1-0’lık üstünlüğüyle gidildi.

İkinci devrede de Fransızlar hızlı, atletik özelliklerini kullanarak etkili fırsatlara girmeyi sürdürdü. 55’inci dakikada savunma arkasına atılan uzun pasa hareketlenen Mbappe’nin kaleciyle karşı karşıyayken yaptığı vuruşta top yandan auta çıktı.

Karşılaşmanın kalan diliminde Avusturya eşitlik için yüklendi, Fransa ise kontrataklarla tehlike yaratmaya çabaladı. Normal sürenin son anlarında Fransız yıldız Kylian Mbappe burnuna aldığı darbeyle kenara gelmek zorunda kaldı. Mbappe’nin karşılaşmadan sonra yapılan tetkiklerde burnunun kırıldığı tespit edildi. Yıldız oyuncu Düsseldorf’ta acilen tedaviye alındı. 25 yaşındaki futbolcu için özel bir maske yaptırılacak ve kalan iki grup maçında oynayabilmesi için tüm şartlar zorlanacak.

Mbappe kanlar içinde kaldı.

Uzatma anlarında Avusturyalılar Fransa kalesini abluka altına alsa da net fırsat üretemedi. Fransa ise oyuna sonradan dahil olan Giroud’la önemli bir fırsat yakaladı ancak veteran santrfor bomboş pozisyonda topu ıskaladı, farkı ikiye yükseltme şansını kaçırdı. Dokuz dakikalık uzatma diliminde de skor değişmeyince sahadan 1-0’lık skorla galip ayrılan taraf Fransa oldu. Böylelikle D Grubu’nda ilk maçlar sonucu Hollanda ve Fransa üçer puanla ilk iki sırada yer alırken Polonya ve Avusturya puansız kaldı. Grupta ikinci maçların programı şöyle:
21 Haziran Cuma:
19.00 Polonya-Avusturya (Berlin Olimpiyat)
22.00 Hollanda-Fransa (Leipzig Stadı)

EURO 2024'te ilk sürpriz Halil Umut Meler'in yönettiği maçta geldi: Slovakya, Belçika'yı devirdiEURO 2024’te ilk sürpriz Halil Umut Meler’in yönettiği maçta geldi: Slovakya, Belçika’yı devirdi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.