Futbol 22 kişinin 90 dakika bir topu kovaladığı ve finalde daima İspanyolların kazandığı bir oyundur

EURO 2024 şampiyonu İspanya ve İspanyol temsilcisi kulüp takımları 2002 Şampiyonlar Ligi finalinden bu yana yabancı ekip ve ülkelerle karşılaştığı 23 büyük turnuva finalinin tamamından zaferle ayrıldı.

Spor 15 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
İspanyollar 'winner' kimlikleriyle Avrupa futboluna damga vurmayı sürdürüyor.

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası finalinde İngiltere’yle karşılaşan İspanya Oyarzabal’ın son dakikalarda attığı golle üstünlüğü ele alıp EURO 2024’ü namağlup şampiyon olarak tamamladı. 17’nci kez düzenlenen turnuvada dördüncü şampiyonluğunu elde eden İspanyollar, Almanya’yı geride bırakarak en fazla Avrupa şampiyonu olan ülke konumuna erişti. Milenyum çağına damga vuran İspanyol futbolu milli takım ve kulüp takımları bazında inanılması güç bir final başarısına sahip.

2002 Şampiyonlar Ligi finalinde Real Madrid, Zinedine Zidane’ın sol ayağıyla attığı ikonik vole golüyle Bayer Leverkusen’i mağlup ederek Devler Ligi’nde zafere ulaştı. Bundan 22 yıl önce Los Blancos kupayı göğe yükseltirken o gün kadroda bulunan oyunculardan hiçbiri tarihi bir seriye ilk adımı attıklarının farkında değildi. Real’in Glasgow’da kazandığı bu final öncesi İspanyol takımları üst üste üç majör turnuva finalinde yenik ayrılmıştı.

2000 UEFA Süper Kupa finalinde Galatasaray Jardel’in altın golüyle Real Madrid’i mağlup edip Monaco’dan eli boş gönderdi. 2001 yılında ise hem Şampiyonlar Ligi, hem de o dönemki adıyla UEFA Kupası’nın finalinde İspanyol temsilcileri vardı. Kupa İki’nin finalinde Deportivo Alaves, Liverpool’a diş geçiremedi. Devler Ligi finalinde ise Alman devi Bayern, Valencia’yı penaltı atışları sonucu mağlup etti. Valencia’nın yaşadığı bu hüzün halihazırda bir İspanyol takımının kaybettiği son final olarak tarih kitaplarında yer edinmeyi sürdürüyor.

İspanya A Milli Futbol Takımı ve İspanya’yı temsil eden kulüp takımları 2002’de Real Madrid’in Leverkusen’i mağlup ettiği Şampiyonlar Ligi Finali de dahil olmak üzere o günden beri çıktıkları 23 büyük turnuva finalinin (Şampiyonlar Ligi, UEFA Kupası/Avrupa Ligi, Dünya Kupası & Avrupa Şampiyonası) tamamında kupayı kazanan taraf olmayı başardı.

Finallerdeki başarılarıyla Avrupa futbolunda milenyum çağına damga vuran İspanyol temsilcilerinin gelecek sezonlardaki hedefi finallerdeki ‘Winner’ kimliklerini devam ettirme çabasına sahne olacak.

Futbol geri döndü ama eve değil! Şampiyon İspanyaFutbol geri döndü ama eve değil! Şampiyon İspanya

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.