Futbol Federasyonu zemini kötü olanın stadını kapatacak

Türk futbolunda son haftalarda iyiden iyiye artan kötü zemin sorununa Futbol Federasyonu el atıyor. İddiaya göre federasyon yaptığı denetleme sonrası uygun bulmadığı zeminlerde maç oynanmasını engelleyecek.

Spor 10 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Kötü zemini olan cezasını ağır ödeyebilir.

Son olarak Türkiye Kupası son 16 eşleşmesinde Ankaragücü ve Trabzonspor karşı karşıya gelirken zemin konusu çok tartışıldı. Gaziantep’teki Kalyon Stadyumu’nun zeminiyle alakalı İsmail Kartal ve Marius Sumudica birbirilerine girdiler. Fenerbahçe’nin iki futbolcusu Mert Müldür ve Joshua King, kupadaki Antep maçında sakatlanarak kenara gelen oyuncular oldular. Kötü zeminler hem futbol kalitesini etkiliyor bununla da kalmayıp sporcu sağlığı için büyük risk teşkil ediyor. Bu sezon Pendikspor-Fenerbahçe karşılaşmasında Fred ve Rodrigo Becao gibi isimlerin sakatlıklarının zemin kaynaklı olduğu yorumları haftalarca dillerden düşmemişti.

Bu ve benzeri durumların yaşanmaması için kulüplerin stadyum zeminlerine gerekli özeni göstermeleri gerekiyor. Söz konusu özen gösterilmeyip gerekli yatırım yapılmadığında hem futbolun kalitesi düşüyor hem de sakatlık riski artıyor. İşte bu gibi olumsuzlukların azalması için Habertürk’ün haberine göre Futbol Federasyonu harekete geçiyor. Buna göre TFF’den kulüplere gönderilen yazıda stat zeminlerinin Federasyon tarafından denetleneceği, sporcu sağlığı ve oyun akışı açısından müsabaka oynama koşullarına uygun zemine sahip olmayan statların maçlara kapatılacağı belirtildi. Hal böyle olunca özellikle Gaziantep FK, Ankaragücü, Sivasspor, Pendikspor gibi takımlar için tehlike çanları çalıyor.

Yetenek 'kötü zemini' yendi!Yetenek ‘kötü zemini’ yendi!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.