Yetenek ‘kötü zemini’ yendi!

Antalyaspor-Fenerbahçe maçı Türkiye'nin turizm başkentinde berbat bir zeminde oynandı. Sergen Yalçın'ın taktiğinin tuttuğu karşılaşmada sarı lacivertlileri yetenekli futbolcuları taşıdı.

4 Şubat 2024
Edin Dzeko, çok sıkı markaj altında olmasına rağmen başarılı bir oyun sergiledi.

Fenerbahçe ile Galatasaray arasında büyük bir yarış devam ediyor. İki takım da zor gözüken engelleri bir bir aşıyor. Lig rekorlarını paramparça ediyor. Bu rekabet her hafta ilgi çekiyor. Galatasaray’ın Samsun’da kazanması belli ki Fenerbahçe için psikolojik baskı oluşturmuştu. Sarı lacivertliler kimi zaman çok zorlandı ama iki yetenekli futbolcu Cengiz Ünder ve Mitchy Batshuayi’nin harika vuruşlarıyla sonuca gitti.

Antalyaspor’un bitmeyen saha sorunu

Türkiye Futbol Federasyonu’nun en büyük görevlerinden biri ismi ‘Süper’ olan ligimizde zeminlerin futbol oynamaya elverişli olmasını sağlamak. Fenerbahçeli İsmail Yüksek, maç bittikten sonra zeminden isyan etmesi boşuna değil. Antalya’nın stadı yapılırken projedeki yanlış hesaplama yüzünden çimler güneş almıyor. Suni güneş enerjisi de elektrik faturasını kabarttığı için kullanılmıyor. Yani turizm başkentinin stadında zemin rezil halde.

Akdeniz akşamını Fenerbahçe ışıldattıAkdeniz akşamını Fenerbahçe ışıldattı

Sergen Yalçın’a tebrik

Antalyaspor- Fenerbahçe maçına gelince Sergen Yalçın’ı kutlamak gerekiyor. Antalyaspor futbolcuları Fenerbahçe’nin pas bağlantısını kesmek için iyi çalışmışlar. Ferdi Kadıoğlu’nun sol kenardan ortaya doğru dripling yapmasına izin vermedi. Edin Dzeko, orta alana pas istasyonu olarak çıktığında hemen arkasında bir savunmacı buldu. Sebastien Szymansky’nin topsuz koşularına da önlem alınmıştı. Zeminin kötü de olmasıyla Fenerbahçe sezon başından beri yaptığı paslaşmaları gerçekleştiremedi.

Çağlar Söyüncü ilk maçında geçer not aldı

Antalyaspor gol yollarında eksik kldı. Bir türlü net pozisyona giremediler. Burada da ilk defa bir Süper Lig maçına çıkan Çağlar Söyüncü ve Alexander Djiku’nun performansı önemli bir rol oynadı. Ev sahibinin forvetlerine şans tanımadılar. Kaleci Dominik Livakovic de kalede güven verdi.

Yetenek ön plana çıktı, Fred aranıyor

Fenerbahçe’nin Antalya’da kilitlendiği bir günde yetenekler ön plana çıktı. İlk yarının son dakikalarında Cengiz Ünder, maçın uzatmalarında Michy Batshuayi harika vuruşlarla sonucu belirledi. Fenerbahçe ara transfer döneminde Crespo ve Bartuğ Elmaz’ı gönderdi. Fred’in sakatlığında Rade Krunic’le İsmail Yüksek Brezilyalı dönene kadar alternatifsiz gözüküyor. Fred hem savunmada hem hücumda yanındaki futbolcuları yükseltiyor. Bitmeyen enerjisiyle onlara her alanda destek veriyor. Antalya’daki sıkıntılı oyunda Fred’in eksikliği belli oldu.

Ali Koç: Haziran ayında Fenerbahçe'nin yeni bir başkanı olacakAli Koç: Haziran ayında Fenerbahçe’nin yeni bir başkanı olacak

İsmail Kartal alkışlanmayı hak ediyor

Sonuç olarak Fenerahçe, Antalya’da zor bir virajı döndü. Sarı lacivertlilerde tarihin en pahalı transferi olan Cengiz Ünder’in yükselen formu şampiyonluk yarışında Fenerbahçe’yi ayakta tutuyor. Bu kadar egonun bulunduğu bir kulüpte Fenerbahçe teknik direktörlüğü yapmak ateşten gömlek. Ama gol sevinçlerinde yedek kulübesine bakıldığında Fenerbahçe’nin hedefe tüm takım olarak kilitlendiği net bir şekilde görülüyor. Bunu sağlayan İsmail Kartal büyük bir alkışı hak ediyor.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.