Futbol Türkiye’de böyle yönetiliyor: Yeni Malatyaspor ekibi yeniden topluyor!

6 Şubat depreminin ardından ligden çekilen ve bu sezon da 1. Lig’in ilk hafta maçına çıkmayan Yeni Malatyaspor, kiralık oyuncularını acil olarak geri çağırdı. Mehmet Büyükekşi- İbrahim Hacıosmanoğlu ekseninde yaşanan krizin perde arkası...

Spor 17 Ağustos 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Adil Gevrek, TFF seçimlerinde Mehmet Büyükekşi'yi destekledi.

6 Şubat 2023’te Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerin ardından Yeni Malatyaspor, hakları saklı kalmak şartıyla TFF 1. Lig’den çekildi. Doğu Anadolu ekibi, geçen yıl da aynı şekilde ligde hiçbir maç yapmadı ancak yayın gelirinden üstüne düşen payı aldı.

Başkan Adil Gevrek’in anlatımıyla Yeni Malatyaspor, bu sezon da lige katılmama kararını TFF seçimleri öncesi şifaen Mehmet Büyükekşi’ye iletti. Gevrek, Anadolu Ajansı’na 8 Ağustos’ta şu açıklamayı yaptı: “Bir önceki TFF yönetimi yine şifahen bize, hakkımız baki kalmak kaydıyla bu sezon da lige katılmayabileceğimizi söyleyip, ‘Ona göre planınızı yapın’ dedi. Eski yönetim, lige katılmayacağımızın kararını aldı ancak sadece imza atmamışlar.”

Ancak TFF seçimlerini İbrahim Hacıoslanoğlu kazanınca, Büyükekşi’ye destek veren Yeni Malatyaspor’un planı bozuldu. TFF’nin ‘Lige katılacaksanız’ kararından sonra futbolcuları kirada olan Yeni Malatyaspor, İstanbul Olimpiyat Stadı’nda oynanması gereken Pendikspor karşılaşmasına çıkamadı. Profesyonel Disiplin Kurulu da Doğu Anadoli ekibini hükmen mağlup etti ve üç puanının silinmesine karar verdi.

İlk haftadan ceza yağdı: Sami Uğurlu'ya yedi maç, Yeni Malatyaspor hükmen yenikİlk haftadan ceza yağdı: Sami Uğurlu’ya yedi maç, Yeni Malatyaspor hükmen yenik

Erokspor – Malatyaspor maçı ertelendi

2022-2023 sezonunu yarıda bırakan, 2023-2024 sezonunda da ligde yer almayan Yeni Malatyaspor, ikinci hafta oynanacak Esenler Erokspor maçına çıkmak için acil kodlu çalışma başlattı. Kiralık futbolcularını kulübe davet eden Yeni Malatyaspor, lige katılım için hamle yaptı. Cumartesi günü Esenler Erokspor ile karşı karşıya gelecek Yeni Malatyaspor, bu karşılaşmaya çıkmaması halinde bir sezonda ikinci kez hükmen mağlup sayılacağı için bir alt ligin yolunu tutacaktı. Ancak İbrahim Hacıosmanoğlu yönetimindeki TFF, bu maçı erteledi. Bu da Yeni Malatyaspor’a iki hafta süre verdi.

Bu arada durum Yeni Malatyaspor’da da kriz yarattı. Transfer yasağı buluhan kulüpte Başkan Yardımcısı Ahmet Özköse, başkan Adil Gevrek’e istifa çağrısında bulunarak şunları söyledi: “Yeni Malatyaspor lige devam edeceksek U19 takımıyla devam etme durumu var. Adil Gevrek’i uyardım. Size maddi destek yok, güven yok takımı başka arkadaşlara bırakın diye telkinde bulundum, istifa etmesini istedim. İstifa etmeyeceğini söyleyerek beni disipline sevk etti. Disiplin toplanarak ‘Başkan Yardımcısı Ahmet Özköse demokratik haklarını kullanmıştır diyerek herhangi bir ceza verilmesine yer yoktur’ kararı aldı. Düşünün takım Süper Lig’den 1. Lig’e düştü. 1. Lig’den de 2. Lig’e düşmüş gözüküyor. Bizler bunları yaşatan mevcut başkan Sayın Adil Gevrek halen o koltukta oturuyor. 3. sınıf bir Afrika ülkesinde dahi böyle bir yönetim anlayışı yok. Biz Muz Cumhuriyeti değiliz, biz Somali mi, Uganda mıyız? Bu vahim duruma siyasilerimiz ve Malatya’nın kanaat önderlerinin bir an önce dahil olmalarını bekliyoruz.”

Özköse, 6 Şubat 2023 depremlerinde hayatını kaybeden takımın kalecisi Ahmet Eyüp Türkaslan’ın parasının ödenmediği de söyledi. Adil Gevrek, bu açıklamaların ardından Ahmet Özköse’nin görevine son verildiğini açıkladı. Sonuç olarak ligde eksi üç puanı bulunan, transfer yapamayan Yeni Malatyaspor büyük ihtimalle 15 gün sonra U19 takımıyla maça çıkacak. Transfer yasağı kalkmazsa Doğu Anadolu ekibinin durumu parlak gözükmüyor.

Yeni Malatyaspor, depremde ölen kaleci Ahmet Eyüp Türkaslan'ın alacağını ödememişYeni Malatyaspor, depremde ölen kaleci Ahmet Eyüp Türkaslan’ın alacağını ödememiş

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.