Futbolcuya kafa atan teknik direktör kovuldu

İtalya Serie A'da Lecce antrenörü Roberto D'Aversa rakip forvet Thomas Henry'ye maç sonu kafa attı. Kulüp kafa atan antrenörle yolların ayrıldığını açıkladı.

Spor 11 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Rakip futbolcuya kafa atan teknik direktör affedilmedi.

İtalya Serie A enteresan bir olaya sahne oldu. Küme düşme hattını son derece yakından ilgilendiren mücadelede Verona, Lecce’yi 1-0 yendi. Üst üste ikinci galibiyetini alan Verona 26 puana geldi. Lecce’yi geride bırakan ekip 13. sıraya çıktı. Lecce 25 puanla 15. sıraya geriledi. Küme düşme hattında yer alan Frosinone’nin 24 puanı bulunuyor ve düşme hattındaki mücadele kıyasıya devam ediyor.

Maç bu kadar kritik, ortam da bu denli gergin olunca karşılaşma sonunda istenmeyen olaylar yaşandı. Lecce antrenörü Roberto D’Aversa, Verona futbolcusu Thomas Henry’ye son düdüğün hemen ardından kafa attı. Yaşanan olayın ardından arbede çıkarken hakem teknik direktör ve futbolcuya kırmızı kart gösterdi.

Maçın ardından Sky’a konuşan Lecce Teknik Direktörü Roberto D’Aversa “Maçın son dakikalarında bazı provokasyonların olduğu heyecanlı bir final vardı. Sonra Henry ve ben temasa geçtik, bu hareketi görmek hoş değildi, niyetim herkesi ayırmaktı ama o kışkırtmaya devam etti. Kesinlikle sahaya bir şey için girmedim. Bir oyuncuya kafa atmak önceden planlanmış bir şey değildi. Verona yöneticileriyle zaten konuştum. Bunun için özür dilerim” dedi ancak bu özür açıklaması yeterli olmadı.

Lecce Kulübü D’Aversa ile yolların ayrıldığını açıkladı. Kulüpten yapılan açıklamada hareket kınanırken hem Verona kulübünden hem de futbolcudan özür dilendi. Lecce ligde oynadığı son beş karşılaşmada dört mağlubiyet alıp bir kez berabere kalmıştı.

Pazarın getirdikleri: Süper Lig, basketbol ve çok daha fazlası...Pazarın getirdikleri: Süper Lig, basketbol ve çok daha fazlası…

 

Koca’yı hatırlattı

Türkiye’de benzer saldırı bu sezon içinde hakeme yapıldı. 11 Aralık 2023 tarihinde Süper Lig’in 15. haftasının kapanış maçında Ankaragücü ve Rizespor karşı karşıya geldi. Beraber biten maçın ardından dönemin Ankaragücü Başkanı Faruk Koca sahaya indi Halil Umut Meler’e yumruk attı. Koca ve beraberindekiler yere düşen hakemi tekmeledi. Elmacık kemiği kırılan Meler bir süre sahalardan uzak kaldı. Koca başkanlık görevinden istifa etti, tutuksuz yargılanmasına karar verilen duruşmada 11 yıla kadar hapsi istendi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.