Gabriel Sara’nın 20 numara sırrı: Bir ‘baba’ seçim

Galatasaray'ın Norwich City'den 18 milyon euro rekor bonservis bedeliyle transfer ettiği Brezilyalı Gabriel Sara neden 20 numaralı formayı seçtiğini anlattı.

Spor 5 Ağustos 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Gabriel Sara, Galatasaray'ın 25. Brezilyalı futbolcusu oldu.

Galatasaray’da Gabriel Sara’nın transfer edilmesiyle kulüp tarihinde kadroya katılan yabancı futbolcu sayısı 204’e yükseldi. Sarı-kırmızılılar eski adı Türkiye 1. Futbol Ligi olan Süper Lig’in başladığı 1959 sezonundan bu transfer dönemine kadar altı kıta ve 52 ülkeden 201 yabancı futbolcuyla sözleşme imzaladı.

Süper Lig’de son iki sezonun şampiyonu Galatasaray transfere geçen sezon kadrosunda bulunan Hakim Ziyech’in bonservisini alarak başladı. Sarı-kırmızılı ekip Türkiye’de daha önce Beşiktaş ve Fenerbahçe formaları giyen Belçikalı santrfor Michy Batshuayi ile Danimarka’nın Kopenhag takımından 21 yaşındaki sağ bek Elias Jelert’i de renklerine bağladı.

Galatasaray ve Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi yolundaki rakipleri belli olduGalatasaray ve Fenerbahçe’nin Şampiyonlar Ligi yolundaki rakipleri belli oldu

Galatasaray tarihindeki yabancı futbolcu sayısı Gabriel Sara’nın transferiyle 204’e çıktı. Galatasaray 1959’dan bu yana transferde tercihini en fazla Brezilyalılardan yana kullandı. Sarı-kırmızılı ekip 65 yılda 24 Sambacı’yı kadrosuna kattı. Sara’nın alınmasıyla Galatasaray’ın anlaşma imzaladığı Brezilyalı futbolcu sayısı 25’e yükseldi. Brezilyalıları 16 futbolcuyla Yugoslavya, 15 oyuncuyla Romanya izledi.

Sara kulüp rekoru kırdı

Gabriel Sara Galatasaray tarihinde en yüksek bonservis bedeli ödenen futbolcu oldu. Sarı-kırmızılı kulüp 25 yaşındaki orta saha oyuncusunu İngiltere Championship takımlarından Norwich City’den 18 milyon euro bonservis bedeliyle kadrosuna kattı. Sara 2000-2001 sezonunda 17 milyon avro ödenerek transfer edilen Mario Jardel’i geçti ve kulüp tarihinin bonservis bedeli rekorunu kırdı.

20 numaranın sırrı babalıkta yatıyor

Gabriel Sara kendisini Galatasaray’a bağlayan resmi imzayı atmasının ardından “Çok heyecanlıyım. Bana projeyi anlattılar. İnanılmaz büyük bir kulübe geldim. Instagram hesabımdan taraftarın heyecanı belli oluyordu. Ben de aynı heyecanı paylaşıyorum. Bir an önce onlarla buluşmak istiyorum” diye konuştu. Gabriel Sara ismi ile Galatasaray’ın kısaltması arasındaki benzerlik konusunda “Bunu gördüm. Birbirimiz için yaratılmışız diyebilirim” derken 20 numaralı forma seçimi hakkında şunu söyledi: “Nişanlımla 20 Ağustos’ta kızımız olmasını bekliyoruz. Umarım olur. Bunu da bir işaret olacağını ve bir anlamı olacağını düşündük.”

Kombinelerde en pahalı Fenerbahçe, en sadık GalatasarayKombinelerde en pahalı Fenerbahçe, en sadık Galatasaray

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.