Galatasaray Avusturya’da mağlup

2023-24 sezonu hazırlıklarını Avusturya’da sürdüren Süper Lig’in son şampiyonu Galatasaray, hazırlık maçında karşılaştığı Sturm Graz’a 2-0 mağlup oldu.

Spor 19 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Galatasaray, Graz önünde mağlup.

Süper Lig’de 2022-23 sezonu şampiyonu Galatasaray, aynı hedefle yola çıktığı yeni sezon için hazırlıklarını Avusturya’daki kampta sürdürüyor. Sarı-kırmızılılar hazırlıklar kapsamında Sturm Graz’la karşı karşıya geldi.

Yeni transferlerden Angelino’nun ilk 11’de şans bulduğu ve Halil Dervişoğlu’nun sonradan oyuna dahil olduğu karşılaşma, Galatasaray’ın istediği gibi başlamadı. İlk yarı boyunca rakibinin baskılı oyunu karşısında kendi yarı alanından çıkmakta zorlanan sarı-kırmızılılar dolayısıyla pozisyon üretmekte de zorlandılar. İlk yarı golsüz beraberlikle geçildi.

Son şampiyon Galatasaray sezonu Kayseri’de açıyor, 37. haftada Fenerbahçe’yi ağırlıyorSon şampiyon Galatasaray sezonu Kayseri’de açıyor, 37. haftada Fenerbahçe’yi ağırlıyor

İkinci yarıda oyunda tempo yer yer yükseldi ve takımlar hızlı hücumlarla gol aradılar. Sturm Graz, 71. dakikada Grgic’in ceza alanından attığı şutta bulduğu golle öne geçti. Grgic, 82. dakikada tekrar sahneye çıktı ve skoru 2-0’a getirdi. Bu gol aynı zamanda maçın sonucunu da belirledi ve Sturm Graz sahadan 2-0 galip ayrıldı.

Ayrıca maçta korkutucu bir an yaşandı. Galatasaray’ın yıldız futbolcusu Nicolo Zaniolo’nun 35. dakikada girdiği ikili mücadele sonrası parmağı çıktı. Zaniolo’ya ilk müdahaleyi takım doktoru Yener İnce yaptı ve genç isim parmağı yerine takıldıktan sonra oyuna devam etti.

Okan Buruk'tan Icardi açıklaması ve Fenerbahçe'ye mesajOkan Buruk’tan Icardi açıklaması ve Fenerbahçe’ye mesaj

“Bu maça kadar daha iyiydik”

Maçın ardından değerlendirmelerde bulunan Okan Buruk şu sözleri söyledi: “Burada 4 tane maç oynadık. Bizim açımızdan bu maça kadar aslında hazırlık maçları daha iyi geçmişti. Bugün takım üzerinde kamp yorgunluğunun olduğunu, rakibimiz kadar maça motive olmadığımızı, fiziksel olarak da onlarla aynı tepkileri vermediğimizi gördük.”

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.