Galatasaray Divan Kurulu’nda olay iddia: ’18 Galatasaraylı soruşturmaya çağrıldı’

Galatasaray Spor Kulübü Divan Kurulu Toplantısı'nda Hayri Kozak kürsüye çıkarak "18 tane Galatasaraylı Cumhuriyet Savcılığı tarafından soruşturmaya çağrıldı, içlerinde yönetim kurulu üyelerimiz de var" dedi. Dursun Özbek bu iddiayı yalanladı.

Spor 14 Ağustos 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Hayri Kozak'ın iddiaları sonrası divan kurulunda ortam gerildi.

Galatasaray Kulübü Divan Kurulu ağustos ayı olağan toplantısı RAMS Park’taki Özhan Canaydın Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Aykutalp Derkan başkanlığındaki toplantıya kulüp başkanı Dursun Özbek, ikinci başkan Metin Öztürk, eski başkanlardan Adnan Polat ile yönetim ve divan kurulu üyeleri katıldı.

Dursun Özbek ve Adnan Polat’ın Florya ve Kemerburgaz arazileriyle alakalı konuşmalar yaptığı toplantıya divan kurulu üyelerinden Hayri Kozak’ın kürsüye gelerek yaptığı konuşma damgasını vurdu. Kozak, kurul üyelerine “18 tane Galatasaraylı Cumhuriyet Savcılığı tarafından soruşturmaya çağrıldı. Bilen var mı bunu?” diye sordu. Hayri Kozak kürsüden şu ifadeleri kullandı:

“18 kişinin içinde yönetim kurulu üyelerimiz de var, konu hakkında başkanın bilgisi de var. Bu olay çok önemli. 100 küsur senelik kulüp burası, koskoca Galatasaray! Yaşananların üzerinden bir ay geçmiş. Soruşturmanın içeriğini biliyorum, sonucunu da hep beraber göreceğiz. Bahsettiğim bilet milet hikayeleri var ya, bunlar milyonların döndüğü olaylardır. Bu olayın takipçisi olacağım, sizlere de ben açıklayacağım. Soruşturmada adı geçen yönetim kurulu üyeleri iyi hazırlansınlar. Yazıklar olsun hepimize, bir kişi bile tek kelime etmedi.”

Bunun üzerine yanıt vermek için söz alan Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ise, “Hayri Ağabey düşüncelerini dile getirdi. Konuşmamın başında da dediğim gibi; dışarıdan gelen hain saldırılara karşı dikkatli olalım. Birisi sosyal medyada bir şey söylüyor ancak ne aslı var ne de astarı. Bir sefer olsun gelip bana sordunuz mu? İfade ettiğiniz şeyleri ne şahsım ne de yönetimim adına kabul etmiyorum. Asparagas haberlerin ardına takılıp Galatasaray’ı bu duruma düşürmek, hem de bunu buradan yapmak çok kötü. Biz hatadan kaçınan kişiler değiliz, bir yanlışımız varsa kabul ederiz fakat böyle bir palavranın arkasına takılıp sanki bu gerçekmiş gibi ‘biliyorum’ demek Galatasaray’a yakışmıyor” dedi. Özbek’in ardından Hayri Kozak cevap hakkını kullanmak istese de Divan Kurulu Başkanı Aykutalp Derkan “Cevap verilecek bir konu yok, sayın başkan duruma açıklık getirdi” diyerek bu talebi reddetti.

Galatasaray’da taraftarlar sezon öncesinde kombine bilet alamamaktan şikayet etmişti. Süper Lig’in ilk haftasındaki Hatayspor maçı öncesinde ise satışa tamamen kapanbmış kombine biletlerin sosyal medya üzerinden satışa çıktığı görülmüştü. Bu yöntemle bilet almış bir takım kimseler aracılara 45-50 bin lira para ödeyerek kombine sahibi olduklarını X platformu üzerinden ifade etmişti. RAMS Park’ta tüm kombinelerin satıldığı bilgisi verilmesine karşın yine Hatayspor maçında 211 ve 216 numaralı blokların tamamen boş olması da dikkat çekmişti.

Vakko'yu reddeden paralimpik sporcuları Paris'te LC Waikiki giydirecekVakko’yu reddeden paralimpik sporcuları Paris’te LC Waikiki giydirecek

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.