Galatasaray için kötünün iyisi… Harika dönüş yarım kaldı

Şampiyonlar Ligi'nde Manchester United karşısında 3-1 yenik duruma düşen Galatasaray 3-3 beraberliği sağladı ama turu Kopenhag maçına bıraktı. Hakim Ziyech iki gol, bir asistle yıldızlaştı. Kerem Aktürkoğlu harika bir gole imza attı.

Spor 29 Kasım 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Hakim Ziyech iki serbest vuruştan iki gol çıkardı. Kerem Aktürkoğlu, muhteşem bir vuruşla Galatasaray'a puan getirdi.

Galatasaray’da heyecan doruktaydı. Sarı kırmızılılar deplasmanda 3-2 kazandıkları maçın rövanşında Manchester United’ı Rams Park’ta konuk etti. Birkaç gündür süren ve son iki günde etkisini artıran yağmur nedeniyle zeminde yer yer su birikintileri oluştu. Gün içinde UEFA ve Galatasaray Kulübü yetkililerinin izlediği zeminde zaman zaman topla denemeler yapıldı.

Karşılaşmaya sarı-kırmızılı taraftarlar büyük ilgi gösterdi. Seyrantepe’de yaklaşık 52 bin futbolsever karşılaşmayı takip etti. Sarı kırmızılılar, yaklaşık iki aydır İsrail’in saldırısı altındaki Gazze’yi unutmadı.

Maç öncesi oluşturulan koreografi…

Üç tribünden muhteşem koreografi

Maç öncesi tribünde büyük bir koreografiye imza atıldı. Sarı kırmızılılar, üç tribünü kapsayan koreografide güney tribününde büyük bir aslan görseli oluşturdu. Görselin altında ‘Cesaret içinizde kükrüyor’ ifadesi yer aldı. Doğu tribününde ise İngilizce ‘Burası Sami Yen’ ve ‘Cehenneme hoş geldiniz’ ifadeleri oluşturuldu.

Okan Buruk’tan üç değişiklik… Nelsson yedek kulübesinde

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Alanyaspor maçının 11’ine göre Manchester United karşılaşmasında üç değişikliğe gitti. Okan Buruk, Alanyaspor karşılaşmasında forma giyen Davinson Sanchez, Kazımcan Karataş ve Barış Alper Yılmaz’ın yerine Abdülkerim Bardakcı, Angelino ve Hakim Ziyech’e görev verdi. Alanyaspor karşılaşmasında sakatlanan 27 yaşındaki Kolombiyalı stoper Davinson Sanchez, Manchester United’a karşı sakatlığı sebebiyle forma giyemedi. Sanchez’in yerine teknik direktör Okan Buruk, sağ stoperde Kaan Ayhan’a forma verdi. Sarı kırmızılılarda Victor Nelsson yine ilk 11’de şans bulamadı.

Frikikler ‘Hakim’i sağ olsun…Frikikler ‘Hakim’i sağ olsun…

Manchester United yedi eksikle sahaya çıktı

İngiltere Premier Lig ekibi Manchester United, Galatasaray karşılaşmasına yedi oyuncusundan mahrum çıktı. Kart cezalısı Marcus Rashford’un yanı sıra sakatlıkları bulunan; Mason Mount, Lisandro Martinez, Tyrell Malacia, Jonny Evans, Christian Eriksen ve Casemiro, Galatasaray’a karşı kadroda yer almayan isimler oldu. Öte yandan İngiliz ekibinde bir süredir sakatlığı bulunan Rasmus Hojlund ise karşılaşmaya 11’de başladı.

Galatasaray kötü başladı

İspanya Futbol Federasyonu’ndan Jose Maria Sanchez yönettiği karşılaşmaya hızlı başlayan Manchester United oldu. 11. dakikada Bruno Fernandes’in ceza sahası çizgisi üzerinden pasında topla buluşan Garnacho, sol çaprazdan yaptığı sert vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi. Galatasaray golün şokunu atlatamadan topu ikinci kez filelerinden çıkardı. 18’de sol kanatta Shaw’un taç çizgisinden pasında topu kontrol eden Bruno Fernandes, ceza sahasına yöneldi. Portekizli oyuncunun ceza sahası dışı sol çaprazdan sağ ayağıyla yaptığı sert vuruşta kaleci Fernando Muslera çaresiz kaldı.

Hakim Ziyech Galatasaray’ı hayata döndürdü

29. dakikada Galatasaray golü buldu. Ceza sahası dışı sağ çaprazda Bruno Fernandes’in müdahalesinin ardından Torreira’nın yerde kalması üzerine hakem Jose Maria Sanchez serbest vuruş kararı verdi. Topun başına geçen Ziyech, uzak köşeye yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu.

Icardi’nin ofsaytta kaldığı pozisyon ekrana böyle yansıdı.

Icardi santimle ofsaytta kaldı

Heyecan dolu geçen karşılaşmada sarı kırmızılı takımda Icardi 43’te topu ağlara gönderdi. Yardımcı hakem, pozisyona ofsayt bayrağı kaldırdı. Yarı otomatik ofsayt sistemi santimlerle kararın doğru olduğunu gösterdi. İlk yarı konuk takımın 2-1 galibiyetiyle bitti.

Galatasaray iki farkla yenik duruma düştü

İkinci yarıya da golle başlayan İngiliz takımı oldu. 55’te Wan-Bissaka’nın sağdan ortasında McTominay’in ön direkte yaptığı vuruşta meşin yuvarlak ağlarla buluştu

Maçın yıldızı Ziyech’ten bir gol daha

62’de Galatasaray farkı tekrar bire indirdi. Ceza sahası dışı sağ çaprazdan kullanılan serbest vuruşta Ziyech, doğrudan kaleyi düşündü. Altıpasa gelen meşin yuvarlağı sektiren kaleci Onana’nın büyük hatası sonucunda top ağlarlabuluştu.

Ziyech asist yaptı, Kerem Aktürkoğlu harika bir gol attı


71’de sarı-kırmızılı takım beraberliği yakaladı. Ziyech’in derinlemesine pasında topla buluşan ve sağ çaprazdan ceza sahasına giren Kerem Aktürkoğlu, dar açıdan yaptığı harika vuruşla maça 3-3’lük denge getirdi. Karşılaşmanın son dakikaları heyecan fırtınası şeklinde geçti. Cim Bom Zaha ile pozisyonları değerlendiremezken 85’te Manchester United’da Bruno Fernandes’in ceza yayının gerisinden çıkardığı şutta top direğe çarparak auta çıktı. Kalan bölümde iki takım da yakaladığı pozisyonları değerlendiremedi ve karşılaşma 3-3 beraberlikle sonuçlandı.

Ne yaptın Bayern! Münih'te Galatasaray'ı üzen sonuçNe yaptın Bayern! Münih’te Galatasaray’ı üzen sonuç

Galatasaray’ın işi Kopenhag’a kaldı

Bayern Münih’in grup lideri olarak son 16’ya kaldığı grupta son hafta nefes kesecek. Galatasaray, rakibini yendiği takdirde Şampiyonlar Ligi’nde devam edecek. Beraberlik halinde Bayern Münih ile 0-0 berabere kalan Kopenhag averajla sarı kırmızılılarınüstünde yer alacak. Cim Bom’un alacağı sonuca göre turnuvaya veda etme ve Avrupa Ligi’nde devam etme ihtimali de bulunuyor.

Okan Buruk, taraftarlara futbol ziyafeti verdiğini söyledi.

Okan Buruk’tan hakem eleştirisi: Deplasman takımı için muhteşemdi

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, “Rakibe de pozisyonlar verdik. Gol de yiyip kaybedebilirdik. Biraz Rus ruletine döndü. Rakip ilk geldiğinde gol oldu, ikinci geldiğinde de gol oldu. Net pozisyon vermeden üçüncü golü yedik. Kazanabilirdik de kaybedebilirdik de. Bizim maçımızın çok seyredildiğini ve Türk futbolunun övgüyü hak ettiğini söyleyebilirim. Kazansak daha iyiydi ama kaybetmemek de önemli. Son maçı kazanırsak direkt çıkıyoruz. Berabere kalırsak diğer maça bakacağız. Davinson’un olmaması, planlarımızı değiştirmemize sebep oldu. Genel olarak iyi futbol ve beraberlik dedi.
Hakemden yakınan Galatasaray hocası şunları söyledi: “Çok farklı bir puanda da olabilirdik. Penaltı pozisyonu vardı göremedim. Hakem performansına da bakılınca deplasman takımı için muhteşemdi. Faul haklarını onlardan yana kullandı. Bu seviye takıma karşı olumlu bir iş yaptık. Üzgünüm taraftara galibiyet tattıramadık. İç sahada kazanamadık. Ama futbol ziyafeti verdik. Bize inanılmaz destek verdiler. Teşekkür ederim.”

Hakim Ziyech, maçın oyuncusu ödülünü aldı.

Maçın oyuncusu Ziyech: Bu tarz maçları seviyorum

Şampiyonlar Ligi kariyerinin ilk frikik golünü Manchester United filelerine gönderen Hakim Ziyech, Eylül 2018’den (Eren Derdiyok vs Lokomotiv Moskova) bu yana turnuvanın grup ve sonrası aşamalarında frikik golü atan ilk Galatasaray oyuncusu oldu. Serbest vuruşutan iki gol bulan Ziyech, “Bu tarz maçlarda oynamayı seviyorum. Böylesine zor bir maçta ‘Maçın Oyuncusu’ seçildiğim için kendimle gurur duyuyorum. Bu tip maçlarda diğer maçlara kıyasla daha iyi oynadığımı düşünüyorum. Parken’e final maçına gideceğiz. Elimizden geleni yapıp gruptan çıkacağız” dedi.

Eric ten Hag’dan Ziyech’e övgü

Manchester United Teknik Direktörü Erik ten Hag, maçtan sonra takımının performansından memnun olduğunu söyledi. İngiliz gazetecilerin kaleci Andre Onana’nın performansı üzerinden yönelttiği sorulara Hollandalı teknik direktör şöyle yanıt verdi: “Takım olarak güzel bir oyun sergiledik. Birlikte kazanıp kaybediyoruz. Kesinlikle bir gelişim var. Takım istediğim gibi oynadı. Bu bölümde de keyifli hissettim. Sonuna kadar ellerinden geleni yaptılar.”

Milli maçlar Altay Bayındır'a yaradıMilli maçlar Altay Bayındır’a yaradı

Müsabakada 2 gol atan Galatasaraylı Hakim Ziyech’in performansını öven Eric ten Hag, “Burada puanlar önemli. Hakim Ziyech başarılı bir oyuncu. Ekstra yetenekleri var. Onu durdurmak kolay değil. Performans olarak iyiydik. Bir gelişim var” dedi. Kadrosundaki üç kalecinden de memnun olduğunu belirten Eric ten Hag şöyle konuştu: “Kalecilerimin hepsinin performanslarından çok memnunum. Altay yavaş yavaş alışıyor. Avrupa maçlarını görüyor. Böyle kendisini geliştirmeye devam ederse illa ki oynama fırsatı bulacaktır. Bir gelişim sürecinde. Sabırlı olması gerekiyor. Umarım ilerleyen dönemlerde onu da tercih edeceğiz.”

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.