Galatasaray için liderlik Tolunay Kafkas için final maçı

Kayserispor beraberliğinin ardından üst üste beş maç kazanan Galatasaray, Süper Lig'in 7. haftasında Ankaragücü'nü konuk ediyor. Başkent ekibinde eleştirilerin odağındaki Tolunay Kafkas için karşılaşma kritik bir önem taşıyor.

Spor 30 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Galatasaray, Ankaragücü maçının hazırlıklarını bitirdi.

Galatasaray ilk hafta Kayserispor ile deplamsanda berabere kaldıktan sonra sırasıyla Trabzonspor, Gaziantep FK, Samsunspor, Başakşehir ve İstanbulspor karşılaşmalarından üç puanla ayrıldı. Lider Fenerbahçe’nin iki puan gerisinde olan sarı kırmızılılar Süper Lig’in 7. haftasında İstanbul’da Ankaragücü’nü konuk edecek. Volkan Bayarslan düdük çalacağı Rams Park’taki mücadele saat 19.00’da başlayacak ve beIN Sports 1’den naklen yayınlanacak.

Zaniolo şaşkın: Galatasaray’dan ayrılmayı beklemiyordumZaniolo şaşkın: Galatasaray’dan ayrılmayı beklemiyordum

Cim Bom, Ankaragücü karşılaşmasını kazanarak maç fazlasıyla da olsa liderlik koltuğuna oturmak istiyor. Geçtiğimiz hafta sonu oynanan Başakşehir-Galatasaray maçının 29. dakikasında sakatlanarak oyundan çıkan Kazımcan Karataş dışında sarı kırmızılılarda eksik bir futbolcu bulunmuyor.

Tolunay Kafkas zor günler geçiriyor

Bu sezon çıktığı altı maçta bir galibiyet alıp altı puan toplayan Ankaragücü’nde Tolunay kafkas zor günler geçiriyor. 12. durumda bulunan başkent ekibinde teknik direktör Kafkas’ın şansı Galatasaray’a tutmuyor. Kafkas Cim Bom’a karşı çıktığı 15 Süper Lig maçında yalnızca bir kez galip gelirken İstanbul’da hiç 3 puan sevinci yaşayamadı. Galatasaray’ı ligde 2011 yılında Gaziantepspor’un başındayken 1-0 mağlup eden teknik direktör, aynı yıl Türkiye Kupası maçında da 3-2 kazanmayı başarmıştı.

Tolunay Kafkas çelişkisi! Hani Türk futbolcu....Tolunay Kafkas çelişkisi! Hani Türk futbolcu….

Ankaragücü’nde iki eksik

Ankaragücü, Galatasaray deplasmanına gelirken kadrosunda iki eksik bulunuyor. Sakatlıkları devam eden Tolga Ciğerci ve Anastasios Chatzigiovanis mücadelede forma giyemeyecek. Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, maç öncesi yaptığı açıklamada “Galatasaray’ı favori gösterebilirler ancak biz buna inanmıyoruz. Bizim kalitemiz var, oyuncularımdan farklı bir performans bekliyorum” dedi. Bu da Kafkas’ın üstündeki baskıyı arttıracak gibi gözüküyor.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.