Tolunay Kafkas çelişkisi! Hani Türk futbolcu….

Tolunay Kafkas, milliyetçi bir insan olduğunu belirtip yabancı oyuncular yerine sahada Türk oyuncuların yer alması gerektiğini söylemiş, 8+3 kuralına karşı olduğunu vurgulamıştı. Ankaragücü ilk hafta maçında sahaya 8 yabancıyla çıktı.

Spor 16 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Kafkas'ın söyledikleri kararlarıyla çelişti.

Tolunay Kafkas, 21 yaş altı Milli Takım antrenörlüğü görevinden ayrıldıktan sonra Süper Lig ekiplerinden Ankaragücü’nün başına geçti. Takım geçen sezon bir süre kümede kalma mücadelesi verdi bu mücadeleden başarıyla ayrıldı. Kafkas’ın Türk spor kamuoyunda tartışma yaratan açıklamaları görevine devam ettiği bu sezonun başında sürdü.

Ali Sowe: Gambiya'daki birkaç şanslı kişiden biriydimAli Sowe: Gambiya’daki birkaç şanslı kişiden biriydim

Son yıllarda çokça tartışılan yabancı kuralı hakkında konuşan Kafkas “Ben, Türk milliyetçisiyim. 8+3 kuralına kim karşı çıkarsa, karşısında olurum. Türk çocuğu sahada olacak. Bu ülke, tüm takımın yabancı olmasını kaldırmaz.” dedi. Ankaragücü ligin ilk haftasında oynanan Kasımpaşa mücadelesine ise ilk 11’de 8 yabancı futbolcuyla çıktı. Atakan Çankaya, Tolga Ciğerci ve Ankaragücü’nün 3-2 yenildiği maçta takımı adına gol atan oyunculardan Efkan Bekiroğlu Türk oyunculardı. Oyuncu değişiklikleriyle beraber Alper Uludağ ve Cem Türkmen de sahaya dahil oldu ve Ankaragücü 16 oyuncunun süre aldığı karşılaşmada 5 Türk oyuncuyla sahada yer aldı.

Alanya sıcağı Başakşehir’e iyi gelmedi: 2-0Alanya sıcağı Başakşehir’e iyi gelmedi: 2-0

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.