Galatasaray ile sözleşme uzatmayıp Lille’e transfer olmuştu, 21 yaşında 2. Lig yolcusu oldu

Galatasaray altyapısından yetişip sarı-kırmızılı formayla Süper Lig'de forma giyen en genç oyuncu unvanını elinde bulunduran Mustafa Kapı sözleşme görüşmelerini reddedip dört sene önce Lille'e gitmişti. 21 yaşındaki Kapı şimdi 2.Lig'e transfer oldu.

Spor 30 Haziran 2024
Mustafa Kapı'nın kariyeri dibi gördü.

Futbola 11 yaşında Denizlispor’da başlayan 2002 doğumlu Mustafa Kapı 12 yaşındayken Galatasaray’ın altyapısına geçmiş, alt yaş kategorilerinde sergilediği başarılı performansın ardından da 16 yaşındayken sarı-kırmızılıların A takımına yükselmişti. Galatasaray’la kontrat yenilemeyip genç yaşında Lille’in yolunu tutan Mustafa Fransa’da tutunamadı. Türkiye’ye dönüşü Adana Demirspor formasıyla olan genç oyuncu burada da başarılı olamayınca 21 yaşında 2. Lig takımlarından Kastamonuspor’a transfer oldu.

Mustafa Kapı Galatasaray’ın genç yaş takımlarında sergilediği başarılı oyunu sonrası dönemin teknik direktörü Jan Olde Riekerink’in dikkatini çekmiş, henüz 14 yaşındayken dahil edildiği A takım kampında 8 Ekim 2016’da Bulgaristan’ın Levski Sofya takımıyla oynanan hazırlık maçında süre de almıştı. Sarı-kırmızılı takımın altyapısında ve milli takımlarda farklı yaş kategorilerinde toplamda 158 maçta forma giyen orta saha oyuncusu ikisi ay-yıldızlı formayla olmak üzere 70 gole imza atmıştı.

Galatasaray’ın Sivasspor’la 23 Aralık 2018 tarihinde oynadığı maçın son dakikasında sahaya dahil olan Mustafa Kapı 16 yıl 4 ay 15 günle Galatasaray tarihinde Süper Lig’de forma giyen en genç futbolcu olmuştu. Devamında oyuncu ve kulübünün arası açıldı. Galatasaray’ın sözleşme yenileme tekliflerini yanıtsız bırakan Kapı, sarı-kırmızılı kulübün yönetimi tarafından 17 Şubat 2020 tarihinde kadro dışı bırakıldı. Devamında Fransa’nın Lille ekibiyle anlaşan Kapı, Florya’ya veda etti. Takımdan ayrılırken paylaşımda bulunan genç futbolcu hedefinin Türk futboluna ileride milli takımlar seviyesinde hizmet etmek ve Avrupa’da Türk futbolunu başarıyla temsil eden ağabeylerinin açtığı yolda yürümek olduğunu vurgulayarak şöyle demişti:

“11 yaşımda beni Denizli’den Florya’ya getiren futbol bugün Fransa’ya götürüyor. 17 Şubat 2020 tarihinden bugüne kadar hakkımda birçok şey yazıldı, söylendi, anlatıldı ama sadece küçük bir azınlık dışında bunun bir tercih ve kariyer planlaması olduğundan çok az kişi bahsetti.”

Kariyer planlaması başarısız oldu

Fransa’ya Lille için giden Mustafa Kapı Lille’in A takımında hiç süre alamadı. Fransız ekibinin u19 ve B takımlarında da az süre bulan Kapı 2021-22 sezonunun kış transfer döneminde Adana Demirspor’a bedelsiz transfer olarak Türkiye’ye döndü. Adana temsilcisinde iki buçuk sezonda A takımla yalnızca beş maça çıkan ve toplam 114 dakika sahada kalabilen Mustafa Kapı daha çok u19 takımında forma giyebildi. Adana temsilcisinde de kariyer düşüşü süren oyuncu mevcut yaz transfer döneminde takımdan ayrıldı.

Galatasaray’dan ‘kariyer planlaması’ diyerek genç yaşında dört ay kadro dışı kalmayı göze alarak ayrılan Mustafa Kapı 2. Lig ekiplerinden Kastamonuspor’la anlaştı. Kastamonuspor’dan yapılan açıklamada “Takımımız daha önce Galatasaray, Lille ve Adana Demirspor’da forma giyen genç orta saha oyuncusu Mustafa Kapı ile iki yıllık anlaşma sağlamıştır. Futbolcumuz Mustafa Kapı’ya hoş geldin diyor, yeni sezonda başarı dileklerimizi iletiyoruz” ifadeleri kullanıldı. 21 yaşındaki futbolcu kariyerini iki alt ligde sürdürecek.

Galatasaray'da kavganın perde arkası...Erden Timur'un kuyusu böyle kazılmışGalatasaray’da kavganın perde arkası…Erden Timur’un kuyusu böyle kazılmış

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.