Galatasaray Kalamış’ta yaşananlarla ilgili suç duyurusu yaptı

Spor 30 Mayıs 2024
Bu haber 4 hafta önce yayınlandı
Galatasaray, Kalamış'taki olaylara karışanlar hakkında suç duyurusunda bulundu.

Fenerbahçe’de başkan adaylarının kampanya süreçleri devam ederken mevcut başkan Ali Koç kulübün Kalamış’ta bulunan Faruk Ilgaz Tesisleri’nde kongre üyelerine davet düzenledi. Aynı saatlerde hemen yan tarafta bulunan Galatasaray Tesisleri’nde ise sarı-kırmızılı taraftarlar şampiyonluk kutlamaktaydı.

İki tarafın karşılıklı sürtüşmesi sonrası olaylar büyüdü. Yaşananlar sonrası Fenerbahçelilerin bir kısmı Galatasaray Tesisleri’ne yürüdü. Kapının kapalı olması sonrası içeri giremeyen grup meşale fırlatıp kapıdaki Galatasaray logosunu yerinden sökerek Ali Koç’un konuşma yaptığı yere getirdi.

Atılan meşaleler sonrası Galatasaray Tesisleri’nde çıkan ufak çaplı yangın kısa sürede kontrol altına alındı. Polis ekiplerinin bölgeye gelmesi sonrası kalabalık dağılırken emniyet güçleri yaşananlarla ilgili inceleme başlattı. Galatasaray’dan gece yaşanan olaylar sonrası gündüz saatlerinde ilk açıklama geldi.

Sarı-kırmızılı kulüpten Milliyet’e yapılan açıklamada, “Dün akşam Kalamış tesislerimizde yaşanan olaylarla ilgili olarak Kulübümüz, olaylara karışanlar hakkında suç duyurusunda bulunmuştur. Bu olaylara bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da karışanlara müsamaha gösterilmeyecektir. Süreç sonuna kadar, titizlikle takip edilecektir” ifadelerine yer verildi.

Fenerbahçe Okan Buruk hakkında suç duyurusunda bulunduFenerbahçe Okan Buruk hakkında suç duyurusunda bulundu

İki kulüp arasındaki hukuki süreç bir süredir oldukça yoğun işliyor. Burhan Felek Spor Salonu’nda Galatasaray’ın oynadığı bir maç sonrası Uğur İris ve 14 yaşındaki kızı Nil’e Fenerbahçeli holiganlar saldırmış, Galatasaray’ın suç duyurusu sonrası üç kişi tutuklanmıştı. Ayrıca Fenerbahçe’nin Galatasaray’ı 1-0 mağlup ettiği maç sonrası RAMS Park’ta yaşananlarla ilgili sarı-kırmızılı kulüp yine suç duyurusunda bulunmuş, İsmail Kartal’ın oğlu Emre Kartal’a yurtdışı yasağı getirilmişti. Son olarak Fenerbahçe de Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk’un Florya’daki şampiyonluk kutlamaları esnasında kameralara yansıyan küfürlü tezahüratı için ilgili makamlara başvurulduğunu açıklamıştı.

Kalamış'ta korkulan oldu! Fenerbahçe- Galatasaray kavgası sokağa taştıKalamış’ta korkulan oldu! Fenerbahçe- Galatasaray kavgası sokağa taştı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.