Galatasaray kalesini kapatıyor, Icardi ve Kerem 3 puanı getiriyor

Galatasaray, Gaziantep FK deplasmanında Kerem Aktürkoğlu ve Mauro Icardi'nin iki golüyle 3 puanı aldı. Sarı kırmızılılar milli araya Süper lig'de gol yemeden gitti.

Spor 3 Eylül 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Icardi, Trabzonspor maçından sonra Gaziantep FK filelerine de iki gol gönderdi.

6 Şubat’ta yaşanan Kahramanmaraş depremleri olmasa Galatasaray o hafta sonu Gaziantep deplasmanına gidecekti. Ama binlerce vatandaşımızın hayatını kaybettiği felaketten sonra Gaziantep FK ligden çekildi. 2023-24 sezonunda tekrar lige dönen Antep ekibi, şu ana kadar hiç puan alamamıştı. Kendi sahasında ilk puanını Şampiyonlar Ligi gruplarına kalan sarı kırmızılılardan almak istiyordu.

Galatasaray TV taşlanma görüntülerini yayınladı.

Galatasaray otobüsü taşlandı

Maç öncesi istenmeyen olaylar yaşandı. GS TV’nin haberine göre karşılaşma öncesi Galatasaray teknik ekibini taşıyan otobüs Gaziantep’te taşlı saldırıya uğradı. Takım otobüsüne isabet eden taşlar paniğe yol açtı. Sarı kırmızılı ekipteki oyuncuların olduğu otobüste ise bir sorun olmadığı bildirildi. GS TV Spikeri Ebru Gürsoy ise “Galatasaray’ı taşla sopayla durduramazsınız, Galatasaray kafilesine yapılan bu saldırıyı yapanlar ve yaptıranlara seslenelim; Galatasaray kor bir alevdir üfleyerek söndürmeye gücünüz cürümünüz cibilliyetiniz yetmez!” paylaşımını yaptı.

Üç büyüklerin Avrupa fikstürü! Hepsinin gönlüne göre...Üç büyüklerin Avrupa fikstürü! Hepsinin gönlüne göre…

Maça büyük ilgi

Stadyumda ise maça hem Gaziantep FK vhem Galatasaray taraftarı maça büyük ilgi gösterdi. Karşılaşmaya fırtına gibi girense deplasman takımı oldu. 2’de Kerem Aktürkoğlu’nun bulduğu gol VAR’da tespit edilen ofsayta takıldı. 5. dakikada Galatasaray öne geçti. Tete’nin ceza sahası dışından sağ çaprazdan yaptığı ortaya ceza sahasındaki Kerem Demirbay’ın yaptığı kafa vuruşunda top, Jevtovic’ten döndü. Karambol sonucu topu önünde bulan Kerem Aktürkoğlu’nun bekletmeden yaptığı vuruşta meşin yuvarlak, kaleci Batuhan Şen’in sağından filelere gitti. Maçın ilk yarısında Galatasaray’ın üstünlüğü vardı. Gaziantep FK’nın uzaktan kaleyi yokladığı toplarda ise Fernando Muslera iyi yer tutarak gole engel oldu.

Galatasaray için vahim iddia: Mobbing, taciz, bel kırma...Galatasaray için vahim iddia: Mobbing, taciz, bel kırma…

İkinci yarıda da benzer bir senaryo vardı. Sarı kırmızılar 64’te farkı ikiye çıkardı. Angelino’nun pasında Kerem Aktürkoğlu kaleciyle karşı karşıya kaldı. Topu boş kaleye atması için Mauro Icardi’ye çıkardı. O da bu sezon 11 çıktığı her maçta olduğu gibi yine topu ağlara gönderdi. Kalkan ofsayt bayrağının hatalı olduğu VAR’da bulunan Koray Gencerler tarafından tespit edilence Galatasaray farkı ikiye çıkardı.

Kerem Aktürkoğlu attı attırdı… İki golü VAR’a takıldı

71. dakikada sarı kırmızılar penaltı kazandı. Kerem Aktürkoğlu’nun pasıyla ceza sahası içerisinde topla buluşan Icardi, Ömürcan Artan’ın müdahalesiyle yerde kaldı. Hakem Ali Şansalan penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Icardi, kaleci Batuhan Ahmet Şen’i ters köşeye yatırarak durumu 3-0 yaptı.
Galatasaray’ın sonraki dakikalarda Kerem Aktürkoğlu’nun ayağından bulduğu golün başlangıcında Kerem Demirbay’ın topa elle müdahale ettiği VAR tarafından belirlendi. Hakem Ali Şansalan pozisyonu ekranda izledikten sonra golü iptal etti. Karşılaşma, Galatasaray’ın 3-0 üstünlüğüyle sona erdi.

Tarih bunu da yazar! Türk takımları Avrupa'ya imza attıTarih bunu da yazar! Türk takımları Avrupa’ya imza attı

Okan Buruk, Gündüz Kılıç ve Mustafa Denizli’yi geçti

Galatasaray ile geçen sezon bir çok rekor kıran teknik direktör Okan Buruk da, Opta verilerine göre Galatasaray’ın başında çıktığı 39 Süper Lig maçının 30’unu kazanarak Gündüz Kılıç ve Mustafa Denizli’yi geride bıraktı ve sarı-kırmızılı kulübün tarihinde 30 galibiyete en kısa sürede ulaşan teknik direktör oldu. Kılıç ve Denizli 41 maçta 30 galibiyet görmüşlerdi.
Ayrıca bu sezon Süper Lig’de oynadığı üç maçta da gol yemeyen Galatasaray, bundan önce ilk üç karşılaşmasında rakiplerine gol izni vermediği son seçonu Okan Buruk’un oyuncu olarak kadroda bulunduğu 2007-2008’de yaşadı.

Okan Buruk, Gaziantep’te çiçeklerle karşılandı.

Okan Buruk maç sonu yaptığı açıklamada, “Rakibimiz üçlü savunmayla başladı. Bunu beklemiyorduk açıkçası. Hemen oyuncularımızla iletişime geçip rakibi nasıl karşılayacağımızı anlattık. Her maç, yeni katılan oyuncular için alışma sürecini yukarı taşıyor. Angelino, Kerem Demirbay, Tete iyi oynadı. İnşallah yolumuza kazanarak devam edeceğiz. Oyuncularıma inanıyorum. Avrupa’da da zor bir sezon bizi bekliyor. Bir hazırlık sürecindeyiz. Tempo anlamında eleştirilerde haklılık payı var fakat unutulmasın ki ligin başından beri gol yemedik” dedi.

A Milli Takım kadrosu açıklandı: Bertuğ, Yusuf ve Kazımcan için siftah vaktiA Milli Takım kadrosu açıklandı: Bertuğ, Yusuf ve Kazımcan için siftah vakti

Buruk, Kerem Aktürkoğlu’nu överek konuşmasına şöyle devam etti: “Kerem ile Icardi arasında önemli bir his var. Kerem’in asisti değerliydi. Vurma şansı varken yanındakine bırakmak atmaktan daha değerli. Bunu Icardi de yapıyor. Bireysel oyundan çok takım olmak daha önemli. Basit oynadıkça daha iyi olacağız. Kerem de bugün hem attı hem attırdı. Sahanın en iyilerinden biriydi.”

Transfer çalışmalarına da değinen Galatasaray Teknik Direktörü, “Stoper Davinson Sanchez’den haberim yok henüz, Erden Bey bununla ilgili çalışmasını devam ediyor. Kimse merak etmesin. Herkes rahat olsun” diye konuştu.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.