Galatasaray’da Zalewski için pazarlıklar sıkılaştı

Jose Mourinho'nun Roma'yı çalıştırdığı dönem çokça forma şansı verdiği Nicola Zalewski'nin Galatasaray'a transferinde pazarlık süreci uzadı. İtalya'ya giden Galatasaray yetkilileri transferi gerçekleştirebilmek için yoğun mesai sarf ediyor.

Spor 10 Eylül 2024
Galatasaray'da Zalewski transferi an meselesi.

Transferde arayışlarını tüm hızıyla sürdüren Galatasaray’da sol kenara yapılacak takviyede sona gelindi. Victor Osimhen sonrası üçlü savunmaya geçme tercihinde bulunan Okan Buruk’un sol kanadı teslim edeceği isim belli oldu. Sarı-kırmızılılar Roma forması giyen Nicola Zalewski’yi kadrosuna katmak üzere resmi temas kurdu

Galatasaray’dan İbrahim Hatipoğlu ve Cenk Ergün’ün yanı sıra menajer George Gardi de transferi nihayete erdirmek üzere özel uçakla Roma’ya gitti. İtalya’nın başkentinde hem Zalewski’nin menajeri hem de Roma kulübüyle yapılan görüşmeler uzun saatler boyunca sürdü. Oyuncu tarafının menajeri kontrata beş büyük lig için serbest kalma maddesi ekletmek isteyince pazarlık kızıştı. Galatasaray yönetimi son olarak Polonyalının maaşına ciddi bir zam uygulayarak serbest kalma maddesinin devre dışı kalması yönünde uğraş sarf etti.

Roma altyapısından yetişen Zalewski 2021’de Jose Mourinho’nun takımın başına geçmesiyle birlikte A takıma yükseltilmişti. Portekizli teknik adam yönetiminde kariyerinin ilk A takım sezonunda Konferans Ligi şampiyonluğu yaşayan Zalewski o sezon final karşılaşması dahil yedi Avrupa maçında forma giymişti. İlerleyen sezonlarda 3-5-2’de sol kanat bek, 4-3-3’te ise hem sol bek hem de sol kanat bölgelerinde mücadele veren 22 Polonyalı bu sezon da takımıyla üç Serie A maçına çıktı.

Roma’yla sözleşmesi gelecek yaz sona erecek olan Zalewski için sarı-kırmızılı kulübün kasasından bonuslarla birlikte 10 milyon euro’nun üstünde bir bonservis bedeli çıkması ve oyuncuya da yıllığı 2.75 milyon euro’dan dört yıllık sözleşme sunulması bekleniyor.

Galatasaray Balkan Kupası'na farklı başladıGalatasaray Balkan Kupası’na farklı başladı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.