Sivasspor Galatasaray’a çelme taktı

Galatasaray, Sivasspor deplasmanında Kerem Demirbay'ın golüyle uzun süre önde götürdüğü maçta son dakikalarda Koita'nın penaltısına engel olamadı ve sahadan 1-1'lik beraberlikle ayrıldı. Kerem Aktürkoğlu son dakikada kırmızı kart gördü.

Spor 11 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Kerem Aktürkoğlu maçın uzatma dakikalarında ikinci sarı karttan kırmızı gördü ve oyun dışı kaldı.

Sivasspor deplasmanı Galatasaray için en zor gözüken maçlardan biriydi. Sakatlıkları bulunan Mauro Icardi, Davinson Sanchez, Sacha Boey, Sergio Oliveira, sarı kart cezalısı Barış Alper Yılmaz, Afrika Kupası’nda mücadele eden ülkelerinin milli takımlarında bulunan Hakim Ziyech ve Cedric Bakambu ile Angelino kadroda yer yoktu. Sivas temsilcisinde ise sarı kart cezalısı Rey Manaj, Afrika Kupası’na giden Ahmed Musa ile Clinton N’Jie eksiklerdi.

Sağ bekte Ali Turap Bülbül sürprizi

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Sacha Boey’in yerine Ali Turap Bülbül sağ bekte görev verdi. Henüz profesyonel sözleşmesi bulunmayan 18 yaşındaki futbolcu bu sezon Galatasaray ile ilk kez bir Süper Lig karşılaşmasına ilk 11’de başladı. Oyuncu Konyaspor maçında son dakikada oyuna alınmış ve ilk defa Galatasaray forması giymişti.

Ali Turap Bülbül Galatasaray’da ilk defa 11’de şans buldu.

İlk yarıda farkı direkler önledi

Eksiklere rağmen Galatasaray iyi başladı. 10’da sarı kırmızıların kazandığı kornerde büyük bir karambol yaşandı. Kaleci Ali Şaşal’dan seken topu Nelsson kafayla kaleye yolladı. Savunma çizgide topa müdahale etti. Önce Kerem Aktürkoğlu sonra Nelsson’un şutunda meşin yuvarlak savunmadan geri döndü.
14’te Galatasaray Kerem Aktürkoğlu ile direğe takıldı. Sarı kırmızılılar güzel paslarla ceza alanına girdi. Kaleciyle karşı karşıya kalan Kerem Aktürkoğlu’nun vuruşu yan direkten sahaya geri döndü. Top kaleci Ali Şaşal’da kaldı. 22’de Cim bom bir kez daha gole yaklaştı. Mertens’in ceza sahası dışından sert vuruşunda Ali Şaşal Vural’ı geçen top üst kale direğinden döndü.

Bu dakikadan sonra Sivasspor oyunda dengeyi sağlamaya başladı. 39’da Barrow’un sol kanattan ortasında topun gelişine Kvet sert vurdu. Top kale direğinin yanından az farkla auta çıktı. 42’de Barrow’un pasında ceza sahası dışında topla buluşan Koita’nın sert vuruşunda top kale direğinin üzerinden az farkla auta gitti.

Kerem Demirbay gol siftahı yaptı

İlk yarının 0-0 bitmesi beklenirken 45. dakikada CimBom öne geçti. Zaha’nın pasında Mertens çok akıllı bir hareketle topun üstünden atladı. Ceza sahası içinde topla buluşan Kerem Demirbay’ın sert vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Ali Şaşal Vural’ın solundan ağlarla buluştu. Bu Kerem Demirbay’ın Galatasaray formasıyla attığı ilk gol olarak kayıtlara geçti. Karşılaşmanın ilk yarısı sarı kırmızılıların 1-0 üstünlüğüyle bitti.

Harcama limitlerinde şampiyon GalatasarayHarcama limitlerinde şampiyon Galatasaray

Sivasspor penaltıdan beraberliği yakaladı

İkinci yarıya iyi başlayan ev sahibi oldu. 58’de Uğur Çiftçi’nin sol kanattan yaptığı ortaya Hakan Arslan’ın kafa vuruşunda meşin yuvarlak kale direğinin üstünden az farkla auta gitti. 86’da Sivasspor penaltı kazandı. Kerem Demirbay’ın ceza sahası içinde topa elle müdahale etmesi sonucu kazanılan penaltıda topun başına Koita geçti. Koita kaleci Muslera’yı ve topu ayrı köşelere gönderdi ve takımına beraberliği getirdi.  90+2’de Galatasaray’ın sağ kanattan geliştirdiği atakta ceza sahası içinde topla buluşan Halil Dervişoğlu’nun şutunda kaleci Ali Şaşal Vural’dan dönen topa Ndombele vurdu. Top kaleci Ali Şaşal Vural’da kaldı.

Kerem Aktürkoğlu kariyerinin ilk kırmızı kartını gördü

Galatasaray’da Kerem Aktürkoğlu 90+5’te rakibine yaptığı müdahalenin ardından ikinci sarıdan kırmızı kart gördü. Kariyerinde ilk kez kırmızı kart gören futbolcu sahadan çıkarken dördüncü hakemin üzerine yürüdü. Milli futbolcuyu teknik direktör Okan Buruk sakinleştirdi ve soyunma odasına yolladı. Oyuncu sarı-kırmızılı takımın Kayserispor ile karşılaşacağı maçta forma giyemeyecek. Kerem Aktürkoğlu bu sezon Süper Lig’de oyundan ihraç edilen ilk Galatasaray oyuncusu oldu. Karşılaşma 1-1 tamamlandı.

Fenerbahçe’nin iki puan gerisinde kaldı

Bu sonuçla Galatasaray ilk yarıda lider Fenerbahçe’nin iki puan arkasında 48 puan toplamış oldu. Sarı kırmızılılar puan kaybı yaşadığı dört maçı da deplasmanda yaşadı. Cim Bom, Kayserispor, Fenerbahçe, Sivasspor’la berabere kalırken tek yenilgisini Hatayspor’a karşı aldı.

Okan Buruk ile Bülent Uygun maç öncesi sıcak görüntüler verdi.

Okan Buruk’tan VAR tepkisi: Genelde uyarı gelmiyor

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, maç zonu yaptığı açıklamada “Sivasspor beşli savunmayla başladı, topu bize bıraktı. İlk yarı 2 tane direk var. İlk yarı sonunda golü bulduk. İkinci yarı top bizdeydi ama ikinci golü bulmak için daha çok rakip kaleye gitmeliydik” dedi.
Buruk konuşmasına şöyle devam etti: “Devamında şanssız penaltı oldu. Bir tane Abdülkadir’in topa eliyle uzandığı top penaltı gibi gözüktü. VAR’dan uyarı gelmedi, genelde gelmiyor zaten. Kendimizi suçlayacağımız yer ikinci golü atamamak.”

Bülent Uygun: Hayatımda bu kadar çok kaosu bir arada yaşamadım

Sivasspor’da teknik direktör Bülent Uygun ise “Takımsal anlamda bazı sorunlarımız vardı. Ayrılmak isteyenler oldu. Maçtan önce ben hayatımda bu kadar çok kaosu bir arada yaşamadım. Bunları açıklarız” diye konuştu.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.