Leipzig’in inadı kırılmadı: Galatasaray’a Angelino darbesi

Bild'in iddiasına göre RB Leipzig Galatasaray'ın Angelino'ya yeni takım bulun isteğine olumsuz yanıt verdi. Habere göre deneyimli isim ligin ikinci yarısını tribünde geçirecek.

Spor 18 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

Galatasaray’ın geçen yaz ilk hamlelerinden biri Angelino’ydu. Şampiyon olduğu 2022-23 sezonunda en fazla sirkülasyonun olduğu ve istikrardan uzak kalan pozisyon olan sol bek için RB Leipzig forması giyen isim sorunların çözümü beklentisiyle transfer edildi.

Ancak evdeki hesap çarşıya uymadı. Oyuncunun önünde Kerem Aktürkoğlu değil Wilfried Zaha oynayacaktı. Hal böyle olunca savunma anlamında zaten zaafı olan Angelino’nun savunmaya yardımında noksan kalan Zaha ile aynı sahayı paylaşması zorlaştı. Oyuncunun belli bir maç sayısına eriştikten sonra altı milyon euro’luk zorunlu satın alma maddesinin devreye girecek olması da eli kolu bağlıyordu. Teknik direktör Okan Buruk’un söz konusu maç sayısına erişmemesi için sol bek tercihi Barış Alper Yılmaz oldu. Geçen sezonu forvet ve kanat pozisyonlarında geçiren oyuncu artık takımın bek rotasyonunda yer alıyordu. Bu duruma Angelino ve Kazımcan Karataş gibi isimlerin bekleneni verememesiyle doğan çaresizlik yol açıyordu.

Eski Galatasaraylı Milojevic hayatını kaybettiEski Galatasaraylı Milojevic hayatını kaybetti

Takımıyla 19 maçta forma giyen futbolcunun bir maçta daha süre alması Galatasaray’a altı milyon euro’ya mâl olacaktı. Hal böyle olunca Galatasaray Leipzig ile pazarlığa oturdu. Oyuncuya yeni takım bulmasını rica eden sarı-kırmızılılar Bild’in haberine göre olumsuz dönüş aldı. Bild Leipzig’in teklife olumsuz cevap verdiğini, Angelino’nun sezonun ikinci yarısını tribünde geçireceğini yazdı. Galatasaray oynatmasa ve lisans çıkarmasa da anlaşma gereği oyuncuya maaşını ödemek durumunda. Angelino bu sezon 19 maçta bir gol atıp bir asist yaptı.

Galatasaray taraftarına Trabzon deplasmanı için vize çıktıGalatasaray taraftarına Trabzon deplasmanı için vize çıktı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.