Galatasaray önemli eksiklerle Ljubljana deplasmanında

Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında Galatasaray, bu akşam 22.00'de Olimpija Ljubljana'ya konuk olacak. Sarı-kırmızılılar bu karşılaşmada Wilfried Zaha, Nicolo Zaniolo gibi yıldızlarından yoksun olacak.

Spor 8 Ağustos 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Galatasaray Ljubljana karşısında.

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi gruplarına kalmak adına 3. ön eleme turunda ilk sınavını bu akşam verecek. Sarı-kırmızılılar Olimpija Ljubljana ile kozlarını paylaşacak. Slovenya’nın Ljubljana şehrinde oynanacak mücadelenin başlangıç saati 22.00. Karşılaşmayı yönetecek hakemse İsveçli hakem Andreas Ekberg. Ekberg’in yardımcılıklarını aynı ülkeden Marcus Lundgren Klitte ile Niklas Nyberg üstlenecek. Maç yaklaşık 16 bin kişilik Stadion Stozice’de oynanacak. Geçen sezonun Slovenya şampiyonu Olimpija bu sezon ligdeki ilk iki maçında 1 galibiyet ve 1 mağlubiyet aldı ve 3 puanda.

Galatasaray’da kadroda ciddi eksikler dikkat çekti. Öncelikle yeni transferlerden Günay Güvenç ve Mauro Icardi kamp kadrosunda yer aldı. Öte yandan Nicolo Zaniolo ve bir başka yeni transfer Wilfried Zaha kadroda yer almadı. Ayrıca Kerem Demirbay, Yusuf Demir ve Olimpiu Morutan gibi oyuncuların ismi UEFA listesinde yer almamıştı.

İşte Galatasaray’ın Ljubljana maçı kamp kadrosu: Fernando Muslera, Jankat Yılmaz, Berk Balaban, Leo Dubois, Angelino, Kaan Ayhan, Victor Nelsson, Emin Bayram, Abdülkerim Bardakcı, Kazımcan Karataş, Sacha Boey, Fredrik Midtsjö, Berkan Kutlu, Sergio Oliveira, Lucas Torreira, Kerem Aktürkoğlu, Mauro Icardi, Dries Mertens, Yunus Akgün, Halil Dervişoğlu, Barış Alper Yılmaz, Caner Doğan, Hamza Akman, Cedric Bakambu.

Dursun Özbek Kahramanmaraş’ı ziyaret ettiDursun Özbek Kahramanmaraş’ı ziyaret etti

Torreira şoku

Galatasaray’da Ljubljana maçı öncesi son antrenmanda Lucas Torreira olumsuzluğu yaşandı. Uruguaylı orta saha oyuncusu antrenmanı yarıda bıraktı. Sakatlıktan yeni dönen oyuncunun bu durumu endişe yarattı. Kulüpten Torreira ile alakalı yapılan açıklamada “Lucas Torreira, mide ve baş ağrısı yanında halsizlik hissettiğini ifade ederek antrenmanı yarım bıraktı. Torreira‘nın durumu maç saatinde belli olacak.” sözlerine yer verildi. 

“İlk tercihimiz Rashica”

Okan Buruk maç öncesi açıklamalarında Ljubljana’da gerçekleşen sel felaketi dolayısıyla “geçmiş olsun” dileklerini iletti. Konsantre olmaları gerektiğini belirten Buruk Rashica transferiyle alakalı gelen soruya “Rashica kadromuzda geçen sene iyi işler yapan bir oyuncu. Kadroda olmasını istediğimizi söylüyoruz. Bu süre devam ediyor. Şu anda maça odaklıyız. Zaniolo’nun da bir sakatlığı oldu. Bir sonraki maçta bizimle olacak. Kanat oyuncusu anlamında ileriye dönük bir oyuncu daha kadroya katmak istiyoruz. İlk tercihimiz tabii ki Rashica.” şeklinde cevap verdi.

Eksik Galatasaray'ı Mertens'in füzesi kurtardıEksik Galatasaray’ı Mertens’in füzesi kurtardı

Mauro Icardi’yle alakalı gelen soruyaysa “Icardi bize geç katıldı. Oynayabilecek durumda olduğu için kadroya aldık. Maçın gidişatına göre değerlendirmeyi düşünüyoruz.” dedi. Buruk, Zaha’nın kadroda yer alamamasıyla ilgili “Zaha, iki gün takımla antrenman yaptı. Bir sonraki maçla beraber yavaş yavaş süre alacağını düşünüyoruz. Çok riske girmeyip, onu yavaş yavaş takıma entegre etmek istiyoruz.” dedi. 

Dries Mertens: Sanırım bu son sezonum

Okan Buruk’la beraber basın toplantısına katılan Dries Mertens “36 yaşındayım şu anda, 37 olacağım bu sene ama içimde 25 hissediyorum. Sanırım bu sezon son sezonum olacak benim, çünkü farklı şeyleri de denemek istiyorum hayatta, farklı başarıları da elde etmek istiyorum, ama her gün hala çok keyif alıyorum” dedi.

Galatasaray, Avrupa kupalarında 305. kez sahne alacak. Cim-Bom daha önceki 304 maçta 107 galibiyet alırken 115 mağlubiyet ve 82 beraberlik aldı. Bu maçlarda 404 gol attı, 405 gol yedi. Daha önce Devler Ligi elemelerinde 28 kez maça çıkan Galatasaray bu maçlarda 18 galibiyet, 7 beraberlik ve 3 mağlubiyet aldı. 64 gol atıp, 31 gol yedi. 7 kez doğrudan olmak üzere 16 kez Şampiyonlar Ligi’ne kalan Cim-Bom, ön eleme aşamasını 9 kez geçmeyi başardı ve 2 kez elendi. Ancak sarı-kırmızılılar eleme aşamasında oynadığı son 6 maçı da kazanamadı. 2006-07’de Mlada Boleslav’ı ilk maçta yenen ekip ikinci maçta 1-1 berabere kaldı. 2007-08’de Steau Bükreş eşleşmesi 2-2 ve 0-1’lik sonuçlarla bitti. 2021-22 sezonunda PSV’ye her iki maçta da 5-1 ve 2-1’le kaybedildi. Cim-Bom, Zalgiris’le oynadığı ilk karşılaşmada berabere kaldı.

Galatasaray 25 maçı cebe koydu! 1 milyar TLGalatasaray 25 maçı cebe koydu! 1 milyar TL

Galatasaray Avrupa kupaları tarihindeki en farklı galibiyetini 2009-10 sezonu UEFA Avrupa Ligi 3. eleme turu rövanş maçında Maccabi Netanya’ya karşı 6-0’la aldı. Sarı-kırmızılı takım, 1972-1973 sezonunda Şampiyon Kulüpler Kupası 1. turunda Alman ekibi Bayern Münih’e, 2019-2020 sezonunda da Şampiyonlar Ligi’nde Real Madrid’e 6-0’lık skorlarla kaybetti ve tarihinin en farklı yenilgilerini yaşadı. Daha önce 2000 senesinde UEFA Kupası’nı kazanan temsilcimiz aynı yıl Real Madrid’i mağlup ederek UEFA Süper Kupası’nı da müzesine götürmüştü. Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi’nde yükseldiği en yüksek seviyeyse 1988-89 sezonundaki yarı final.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.