Galatasaray, Pendikspor’a karşı kendi tarihini baştan yazdı

Süper Lig’in 14. haftasında Pendikspor’u 2-0 mağlup eden Galatasaray, ilk 14 hafta itibarıyla tarihinin en iyi lig başlangıcını yaptı.

Spor 4 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Galatasaray Pendikspor galibiyetiyle ilk 14 haftalık kısımda tarih yazdı.

Süper Lig’de 14. haftanın kritik maçlarından birine “Balkon tribünü” ile ünlü Pendik Stadı ev sahipliği yaptı. Şampiyonluk yarışındaki Galatasaray rakibini Cedric Bakambu ve Hakim Ziyech’in golleriyle 2-0 yendi, puanını 37’ye çıkardı.

Sarı-kırmızılı ekip lig tarihinde 14 haftalık periyotlar itibarıyla en iyi başlangıcına imza attı. Takım, Trabzonspor, Gaziantep FK, Samsunspor, Başakşehir, İstanbulspor, MKE Ankaragücü, Antalyaspor, Beşiktaş, Rizespor, Kasımpaşa, Alanyaspor ve Pendikspor’u yenerken, Kayserispor ile berabere kaldı, Hatayspor’a ise mağlup oldu.

Pendik'teki kısa süreli elektrik kesintisi sahadaki oyundan daha heyecan vericiydi!Pendik’teki kısa süreli elektrik kesintisi sahadaki oyundan daha heyecan vericiydi!

Sahasında puan kaybetmeyen sarı-kırmızılılar deplasmanda 8 maçta 6 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldı. Bu deplasman performansı son 18 sezonun zirvesi. Süper Lig’de 2005-2006 sezonunda da ilk 8 deplasman maçında 19 puan toplayan sarı-kırmızılı takım, 2000-2001 sezonunda ise aynı periyotta 7 galibiyet ve bir mağlubiyet sonucunda 21 puan elde etmişti.

Galatasaray 3 puanlı sisteme geçilen 1987-88 sezonundan bu yana ilk 14 maçlar itibarıyla en az gol yediği dönemi geçirdi. Kalesinde yalnızca 8 gol gören sarı-kırmızılılar buna karşılık 28 gol attı.

Galatasaray, balkonlu stadyumda hata yapmadıGalatasaray, balkonlu stadyumda hata yapmadı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.