Galatasaray tarihinin en pahalı transferini açıkladı: Gabriel Sara

Galatasaray, Norwich City'de forma giyen Brezilyalı orta saha Gabriel Sara'nın bonservisini 18 milyon Euro'ya aldı. Futbolcu her yıl 2 milyon 750 bin Euro maaş alacak. Sera ile 5 yıllık sözleşme imzalanacak.

Spor 4 Ağustos 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Sara Galatasaray'da.

Sezona Süper Kupa’da Beşiktaş’a karşı 5-0 gibi şok bir skorla kaybederek başlayan Galatasaray, uzun süredir beklenen orta saha transferini daha fazla geciktirmeden gerçekleştirdi. Gabriel Sara sarı-kırmızılı camiaya katıldı.

Geçen sezonu İngiltere Championship ekiplerinden Norwich City’de geçiren oyuncu için 18 milyon euro ödeneceği açıklandı. Galatasaray bu meblağı kulübe 9 eşit taksitle ödeyecek. Öte yandan Sara’yla beş sezonluk sözleşme imzalanacak. Oyuncuya her sezon için net 2 milyon 750 bin euro maaş ödenecek.

Sara böylece Galatasaray tarihinin en pahalı futbolcusu oldu. Daha önce Mario Jardel için 17 milyon euro, Nicolo Zaniolo için 15 milyon euro Mbaye Diagne ve Armindo Bruma için 13’er milyon euro harcamışlardı. 1.77 boyundaki sol ayaklı futbolcu geçen sezon çıktığı 53 maçta 14 gol atıp 13 asist yaparak iyi bir performans sergilemişti. Orta sahada her yerde oynayabilen oyuncu bunun haricinde orta sahanın sağında da görev alabiliyor. Sara kariyerine Sao Paolo altyapısında başladıktan sonra Temmuz 2022’de 10 milyon euro karşılığında Norwich’e transfer oldu. Burada geçirdiği iki sezonun ardından dikkat çeken 25 yaşındaki futbolcu kariyerine sarı-kırmızılı forma altında devam edecek.

'Süper' Beşiktaş, Galatasaray'ı perişan etti: Tarihe geçen skor‘Süper’ Beşiktaş, Galatasaray’ı perişan etti: Tarihe geçen skor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.