Galatasaray Süper Kupa konusunda geri adım attı

Galatasaray'da İkinci Başkan Metin Özütrk Süper Kupa maçının Suudi Arabistan'da oynanmasıyla alakalı olarak "İki takım da oraya gidecek. TFF'yi de çok fazla yıpratmamak lazım." dedi.

Spor 12 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Galatasaray'da Metin Öztürk TFF'ye yüklenmeme çağrısı yaptı.

Geçen sezonun lig şampiyonu Galatasaray ve kupa şampiyonu Fenerbahçe Süper Kupa maçında karşı karşıya gelecek. İki takım arasındaki maçın adresi uzun süredir tartışma konusu. TFF’nin Suudi Arabistan’da oynanacağını açıkladığı mücadele hakkında başta taraftar grupları tepki gösterdi. Ardından Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu ve Galatasaray Genel Kurulu maçın Cumhuriyet’in 100. yılı nedeniyle Türkiye sınırları içinde oynatılması için önerge kabul etti.

Galatasaray’da Başkan Dursun Özbek kararın alelacele alındığını ima eden açıklamalarda bulundu. Ancak TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ağustos ayında iki kulüpten de icazet alarak maçın yerini belirlemek için çalışma yaptıklarını vurguladı. Basında çeşitli kaynaklarda maçın yeri konusunda Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’un fikir babası olduğu iddia edildi. Fenerbahçe tarafı da kesin bir dille bu iddiaları yanıtladı. Maçın Türkiye’de oynanması adına en net açıklamaları yapan ve federasyonu eleştiren isimlerden biri de Galatasaray ikinci başkanı Metin Öztürk’tü.

Fenerbahçe’den Altaylı’ya cevap: Şaşırdık mı? ŞaşırmadıkFenerbahçe’den Altaylı’ya cevap: Şaşırdık mı? Şaşırmadık

Öztürk son açıklamalarıyla beraber geri adım attı. İkinci Başkan “Süper Kupa ile ilgili fikrimi belirtmiştim. Bizim hassasiyetimiz, Cumhuriyetimizin 100. yılında Türkiye’de oynanmasıydı ama karar alıcılar Suudi Arabistan’ı seçti. İki takım da oraya gidecek. TFF’yi de çok fazla yıpratmamak lazım.” dedi.

Maç 29 Aralık Cuma akşamı 20.45’te Riyad kentindeki El Awwal Stadyumu’nda oynanacak.

Dursun Özbek'ten Ali Koç'a: Ne kalibreleri, ne geçmişleri yeter... Metin Öztürk'ten itirafDursun Özbek’ten Ali Koç’a: Ne kalibreleri, ne geçmişleri yeter… Metin Öztürk’ten itiraf

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.