Galatasaray tur için sahaya çıkıyor, Okan Buruk Avrupa hayalini açıklıyor

Galatasaray, Litvanya’da 2-2 berabere kaldığı Zalgiris’i Rams Park Stadyumu’nda konuk edecek. Sarı-kırmızılıların Şampiyonlar Ligi grupları için yolculuğunu sürdürmek için sahaya çıkacak. Maç öncesi Okan Buruk ve Abdülkerim Bardakcı gündemi değerlendirdi ve hedeflerden söz etti.

Spor 2 Ağustos 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Galatasaray Zalgiris maçına hazır.

2022-23 sezonunu Süper Lig’de şampiyon olarak tamamlayan Galatasaray, ülkemizi Şampiyonlar Ligi’nde temsil etme ihtimali bulunan tek takım. Cim-Bom bu uğurda çıktığı 2. tur ön eleme ilk maçında Zalgiris’le 2-2 berabere kaldı. Bu maçın rövanşında temsilcimiz, bu akşam Rams Park Stadyumu’nda saat 21.30’da Litvanya ekibini ağırlayacak. Galatasaray, rakibini elemesi halinde 3. turda Olimpija Ljubljana ile eşleşecek. Ljubljana-Ludogorets eşleşmesinde Ludogorets, 90+12’de kazandığı penaltıyı kaçırınca tur atlayan ekip Sloven taraf oldu.

Geçtiğimiz hafta sonu 35 bin taraftarın katılımıyla Mauro Icardi, Nicolo Zaniolo, Wilfried Zaha, Angelino, Kaan Ayhan ve Halil Dervişoğlu’nun dahil olduğu bir imza töreni düzenleyen Galatasaray, bu sezon ilk kez Rams Park’ta bir resmi maça çıkacak.

Paha biçilemez.... Süper Lig'de Galatasaray, Konferans'ta FenerbahçePaha biçilemez…. Süper Lig’de Galatasaray, Konferans’ta Fenerbahçe

Galatasaray’ın UEFA’ya bildirdiği kadroda şu futbolcular yer aldı:

Kaleci: Fernando Muslera, Ahmet Şen, Berk Balaban.

Defans: Leo Dubois, Angelino, Kaan Ayhan, Victor Nelsson, Emin Bayram, Abdülkerim Bardakcı, Kazımcan Karataş, Sacha Boey.

Orta saha: Fredrik Midtsjö, Berkan Kutlu, Sergio Oliveira, Lucas Torreira, Emre Kılınç, Olimpiu Morutan.

Forvet: Kerem Aktürkoğlu, Dries Mertens, Yunus Akgün, Nicolo Zaniolo, Halil Dervişoğlu, Yusuf Demir, Barış Alper Yılmaz, Cedric Bakambu.

Sarı-kırmızılılarda Lucas Torreira sakatlığı, Mauro Icardi ve Wilfried Zaha gibi yıldızlarsa isimleri UEFA listesinde olmadığı için bugün süre alamayacaklar. Öte yandan ilk maç öncesi Mathias Ross yerine kadroya yazılan Cedric Bakambu’nun süre alması muhtemel. Litvanya ekibinde 2-2’lik maçın son dakikasında beraberlik golünü attıktan sonra formasını çıkardığı için ikinci sarı karttan kırmızı kart gören Kazlauskas sahada yer alamayacak. 21.30’da başlayacak ve D-Smart platformundan yayınlanacak mücadeleyi Fransa Futbol Federasyonundan hakem Willy Delajod yönetecek. Delajod’un yardımcılıklarını Erwan Finjean ve Cyril Mugnier üstlenecek. Müsabakanın dördüncü hakemi Thomas Leonard olacak.

Süper Lig’de ilk iki haftanın programı açıklandı: Açılış Trabzon’daSüper Lig’de ilk iki haftanın programı açıklandı: Açılış Trabzon’da

Galatasaray, Avrupa kupalarında 304. kez sahne alacak. Cim-Bom daha önceki 303 maçta 10 galibiyet alırken 115 mağlubiyet ve 82 beraberlik aldı. Bu maçlarda 403 gol attı, 405 gol yedi. Daha önce Devler Ligi elemelerinde 27 kez maça çıkan Galatasaray bu maçlarda 17 galibiyet, 7 beraberlik ve 3 mağlubiyet aldı. 63 gol atıp, 31 gol yedi. 7 kez doğrudan olmak üzere 16 kez Şampiyonlar Ligi’ne kalan Cim-Bom, ön eleme aşamasını 9 kez geçmeyi başardı ve 2 kez elendi. Ancak sarı-kırmızılılar eleme aşamasında oynadığı son 6 maçı da kazanamadı. 2006-07’de Mlada Boleslav’ı ilk maçta yenen ekip ikinci maçta 1-1 berabere kaldı. 2007-08’de Steau Bükreş eşleşmesi 2-2 ve 0-1’lik sonuçlarla bitti. 2021-22 sezonunda PSV’ye her iki maçta da 5-1 ve 2-1’le kaybedildi. Cim-Bom, Zalgiris’le oynadığı ilk karşılaşmada berabere kaldı.

Galatasaray Avrupa kupaları tarihindeki en farklı galibiyetini 2009-10 sezonu UEFA Avrupa Ligi 3. eleme turu rövanş maçında Maccabi Netanya’ya karşı 6-0’la aldı. Sarı-kırmızılı takım, 1972-1973 sezonunda Şampiyon Kulüpler Kupası 1. turunda Alman ekibi Bayern Münih’e, 2019-2020 sezonunda da Şampiyonlar Ligi’nde Real Madrid’e 6-0’lık skorlarla kaybetti ve tarihinin en farklı yenilgilerini yaşadı. Daha önce 2000 senesinde UEFA Kupası’nı kazanan temsilcimiz aynı yıl Real Madrid’i mağlup ederek UEFA Süper Kupası’nı da müzesine götürmüştü. Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi’nde yükseldiği en yüksek seviyeyse 1988-89 sezonundaki yarı final.

Dursun Özbek'ten Ali Koç'a sert yanıt: Ne kalibreleri, ne geçmişleri yeterDursun Özbek’ten Ali Koç’a sert yanıt: Ne kalibreleri, ne geçmişleri yeter

Sarı-kırmızılı ekibin Avrupa kupası organizasyonlarındaki performansı şöyle:

Organizasyon O G B M A Y
Şampiyon Kulüpler Kupası 35 12 8 15 42 53
UEFA Şampiyonlar Ligi 116 28 29 59 112 197
UEFA Şampiyonlar Ligi Elemeleri 27 17 7 3 63 31
Kupa Galipleri Kupası 32 12 7 13 42 55
UEFA Kupası ve Avrupa Ligi 92 36 31 25 142 113
UEFA Süper Kupa 1 1 2 1
Toplam 303 106 82 115 403 450

Galatasaray’da Zalgiris karşılaşması öncesi kameralar basın toplantısına katılan Okan Buruk ve futbolculardan Abdülkerim Bardakcı açıklamalarda bulundular. İlk maçta sentetik sahanın oyunlarını olumsuz etkilediğini belirten Buruk, tek hedeflerinin turu geçmek olduğunu söyledi. Takım olarak hazır olduklarını vurgulayan deneyimli isim turu geçmek istediklerini belirtti.

Torreira’nın durumu

İlk maçta yüzde 100 hazır olmadıklarını söyleyen Buruk “Torreira, bugün antrenmanda kendisini deneyecek. Ona göre düşüncelerimize bakacağız. Uzun zamandır antrenman yapmadı. Doğrudan takıma girmesi zor ama durumunu göreceğiz. Savunmanın yükünü çekmek önemli. Takım savunasında stoperlerin önündeki orta saha oyuncularının paylaşımı iyi yapması gerek. Torreira bunu çok iyi yapıyor. Berkan da oynadığı zaman bunu doğru bir şekilde yaptı. Yarın da rakibin hızlı hücumlarını önlemek için bir oyuncumuzun savunma önünde alacağı pozisyon çok önemli olacak.” diyerek Lucas Torreira’nın durumunu değerlendirdi.

Okan Buruk açıklamalarda bulundu.

Buruk yalnızca bugünkü maça odaklanmış olduğunu belirtti ve Victor Nelsson’un takımdan ayrılmak istediğine dair çıkan dedikodularla alakalı olarak “Sadece yarınki maçı düşünüyoruz. Kadromuzda bir değişiklik yapmayı planlamıyoruz. Aynı oyuncularla devam edeceğiz. Victor da bunlardan biri. O da kalmak istediğini söyledi. Herhangi bir problem yok” şeklinde konuştu. Buruk, yapılan transferlerle beraber geçen seneden daha iyi durumda olduklarını belirtti.

Ancak Buruk, bu sezon işinin geçen sezondan daha zor olduğunu belirterek “Türk kuralına insanların ve oyuncularımın takılmaması gerek. Çok fazla maç var ve bunları paylaşacağız. Geçen sezon sadece lig olduğu için büyük oranda belli kadro ile oynasak da bu sezon farklı olacak. Bu sezon işim çok zor. Bu kadar önemli oyuncuların olduğu bir kadroyu yönetmek kolay değil. Antrenmanlarda bile zorlanıyoruz. Özellikle Süper Lig’de 21 kişilik kadro yaparken zorlanacağız. Ancak elinizde oyuncu olması, olmamasından daha iyi. Bundan dolayı güzel bir zorluk. Önemli olan burada Galatasaray’ın başarısı. Hep birlikte bu yükü paylaşacağız. Galatasaray’ın başarısındaki en büyük etken oynayan veya oynamayan oyuncuların verdiği katkı. Bütün oyuncularımızın hazır olması gerek. Karakter olarak da iyi oyunculara sahibiz. Bu da işimi kolaylaştırıyor” dedi.

Abdülkerim’den Ramos yorumu

Abdülkerim Bardakcı hedeflerinin gruplara kalmak olduğunu belirterek yeni transfer edilen sol bek Angelino hakkında övgü dolu ifadeler kullandı. Son günlerde adı Galatasaray’la anılan deneyimli Sergio Ramos’la alakalı konuşan Bardakcı “Ramos benim idolüm. Bu haberleri okumak çok farklı bir duygu ama şu anda Nelsson ile çok iyi gidiyoruz, iyi anlaşıyoruz, iyi bir uyumumuz var. İnşallah bu uyumu bozmayı düşünmüyoruz” ifadelerini kullandı.

Abdülkerim’den Ramos yorumu geldi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.