Galatasaray ve Fenerbahçe’nin Şampiyonlar Ligi yolundaki rakipleri belli oldu

Fenerbahçe ve Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi play-off turunda karşılaşacağı rakipler belli oldu. Galatasaray Young Boys'la mücadele edecek. Fenerbahçe, Lille'i geçmesi halinde Slavia Prag-Union SG eşleşmesinin galibiyle karşılaşacak.

Spor 5 Ağustos 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Şampiyonlar Ligi yolunda rakipler belli oldu.

Şampiyonlar Ligi’nde play-off kuraları çekildi. Galatasaray ve Fenerbahçe’nin rakipleri belli oldu. Geçtiğimiz sezonu şampiyon olarak tamamlayan Galatasaray bu sezon Şampiyonlar Ligi macerasına direkt olarak play-off aşamasından başlama hakkına sahipti. Cimbom bu aşamada İsviçre kulübü Young Boys’la eşleşti. Bu eşleşmede ilk maç İsviçre’de, ikinci maç Galatasaray’ın sahasında oynanacak.

Young Boys daha önce 2010-11 sezonu Şampiyonlar Ligi üçüncü tur eşleşmesinde Fenerbahçe’ye rakip olmuş ve sarı-lacivertli ekibi 2-2 ve 1-0’lık maçlarla saf dışı bırakmayı başarmıştı. Tarihinde 17 İsviçre Ligi ve 8 İsviçre Kupası zaferi bulunan ekip maçlarını 31 bin 500 kişilik Stadion Wankdorf’ta oynuyor. Yeni sezona sorunlu bir giriş yapan Young Boys ligde dört maç sonunda bir puan alabildi ve son sıraya demir attı. İsviçre ekibi geçen sezonu en yakın rakibinin 12 puan önünde şampiyon olarak tamamlamıştı.

Fenerbahçe ise geçen sezonu ikinci sırada bitirdikten sonra ikinci ön eleme turuyla Şampiyonlar Ligi macerasına atıldı. 16 yıllık hasreti dindirmek isteyen Kanarya ikinci turda Lugano’yu geçti ve üçüncü turda Lille’le eşleşti. Fenerbahçe Fransız ekibi elemesi halinde play-off aşamasında Slavia Prag-Union SG eşleşmesinin galibiyle mücadele edecek. Bu eşleşmede ilk maç Fenerbahçe’nin sahasında rövanş ise rakibinin sahasında oynanacak.

Fenerbahçe geçen sezon Konferans Ligi son 16 turunda Union SG ile eşleşmiş ilk maçta 3-0 yendiği rakibine evinde 1-0 yenilmesine karşın tur atlayan taraf olmuştu. Geçen sezon Belçika şampiyonu olan ekip şayet Slavia Prag’ı geçebilirse bir kez daha Fenerbahçe’ye rakip olacak. Çek futbolunda son yılların istikrarlı ekiplerinden, geçen sezonu Sparta Prag arkasından ikinci sırada bitiren Slavia Prag ise Şampiyonlar Ligi biletini önce Union SG ardından Lille-Fenerbahçe eşleşmelerinden gelecek rakibini eleyerek alma amacında. Slavia 2021-22 sezonunda UEFA Konferans Ligi play-off aşamasında Fenerbahçe ile eşleşmiş iki maçı da 3-2 kazanarak tur atlayan taraf olmuştu.

UEFA Şampiyonlar Ligi’ne play-off turundan başlayacak Galatasaray, ilk maçına 20-21 Ağustos’ta, rövanş karşılaşmasına 27-28 Ağustos’ta çıkacak. Fenerbahçe de turu geçmesi halinde aynı tarihlerde oynayacak.

Kombinelerde en pahalısı Fenerbahçe, en sadığı GalatasarayKombinelerde en pahalısı Fenerbahçe, en sadığı Galatasaray

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.