Galatasaray’a Trabzon yolculuğu öncesi Ümraniye morali

Galatasaray, Süper Lig'de kritik Trabzonspor deplasmanı öncesi Türkiye Kupası'nda Ümraniyespor'u 4-1 yenerek turladı. Kendi kalesine gol atan Barış Alper Yılmaz, rakip ağları da havalandırdı. Kerem Demirbay üç asist yaptı.

Spor 18 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Galatasaray, Ümraniyespor'u farklı eledi.

Süper Lig’in 21. haftasında Trabzonspor deplasmanına çıkacak Galatasaray, Türkiye Kupası yolculuğuna başladı. Kritik maç öncesi sürprize izin vermek istemeyen ekip maça Cumhuriyet’in 100. yılına özel tasarlanan formayla çıkan Galatasaray maça istediği gibi başlayamadı.

Karşılaşmaya son haftalarda olduğu gibi bek pozisyonunda başlayan Barış Alper Yılmaz 23. dakikada Ümraniye atağında topu kendi kalesine nişanladı ve sarı-kırmızılılar 1-0 geri düştü. Ancak 10 dakika sonra Kerem Demirbay’ın klas ortasında sert bir kafa vuruşuna imza atan Barış Alper bu kez topu rakip ağlara yolladı. Maç 1-1’e geldi.

Cimbom’un formsuz isimlerinden Brezilyalı kanat Tete, 43. dakikada attığı golle hem moral depoladı hem takımının ilk yarıyı önde kapatmasını sağladı.

İkinci yarıya hız kesmeyerek başlayan sarı-kırmızılılar 57. dakikada Abdülkerim Bardakcı’nın golüyle farkı ikiye çıkardı ve bir nebze rahatladı. Kerem Demirbay bu golde yaptığı ortayla karşılaşmadaki 3. asistine imza attı.

Maçın kopma anı 67. dakikada yaşandı. Ümraniye’de Galatasaray’dan kiralık olarak forma giyen Siraçhan Nas 67’de kırmızı kart gördü. Karşılaşmada sonucu belirleyen gol 87. dakikada Halil Dervişoğlu’ndan geldi. Galatasaray penaltıdan atılan bu golle beraber maçı 4-1 kazandı ve adını son 16’ya yazdırmayı başardı.

Okan Buruk maça farklı oyuncuları farklı pozisyonda değerlendirerek başladıklarını vurguladı. Deneyimli isim Zaha’yı forvette Barış Alper’i sağ bekte oynattıklarını belirtti. Sakatlıktan dönerek forma şansı bulan Davinson Sanchz hakkında ve dedikodularla ilgili konuşan Buruk “Biz her şeyi planlıyoruz ama çok fazla dedikodu, yalan haberler var. Bir şekilde içerinin karıştırılmaya çalışılıyor. Net söylüyorum. Bizi karıştırmaya çalışıyorlar diyorum. Davinson’un sakatlığı, programı da belliydi. Bir sürü hikaye dolaştı. Aynı şekilde Icardi ve diğer oyuncularla ilgiliydi. Planladığımız Davinson’un kupa maçında süre alması ve sonra dönmesiydi. Bugün başladık. Bundan sonraki maçlarda kullanabiliriz” dedi.

Karşılaşmayı tribünden takip eden Mauro Icardi ile alakalı konuşan Buruk “Icardi’nin gözündeki kırık ve ayağındaki sakatlıkla birlikte program çizdik, dinlenme süresi verdik. Antrenmanları başladı. Bu sabah antrenmanını yaptı. Bundan sonraki süreçte hazırlayacağız, hem fiziksel hem ayağındaki yüzündeki sakatlıkla ilgili doktor görüşlerini söyleyecek. İnanıyorum ki en kısa zamanda tekrar bizimle olacak. Olumlu ve pozitif döndü” sözlerini söyledi.

Mauro Icardi maçı tribünden takip etti.

Buruk yeni bir şampiyonluk yürüyüşüne başladıklarını vurgularken “Hafta sonu Trabzonspor ile önemli bir maça çıkacağız. Trabzonspor’un da rotasyona gittiğini gördük bugün. Hafta sonu derbiyi kazanmak istiyoruz. Hedefimiz kazanarak yolumuza devam edecek. Sonraki haftalarda Galatasaray’ın yükselen çizgisi devam edecek. Sadece Sergio Oliviera ve Afrika Kupası’na gidenler var. İstediğimiz oyuna yavaş yavaş geleceğiz” dedi.

Icardi için iki gün kritik

Okan Buruk daha sonra basın toplantısında sözlerine devam etti. Sakatlıklarla ilgili “Sergio Oliveira, 2-3 hafta içinde saha çalışmalarına ve koşuya başlayacak. Kaan Ayhan’ın ufak ağrıları vardı. Riske etmedik. Daha iyiye gitmesini bekliyoruz. Icardi ilk antrenmanına çıktı. Yarına ve öbür güne bakacağız. Sonra net kararımızı vereceğiz. Orada birçok seçeneğimiz var. Icardi de onlardan biri olacak. Öndeki dizilişe göre cumartesi son antrenmanda karar vereceğiz. Bu iki gün gözlemlemek için ölçü olacak. Tam olarak düşüncemiz antrenmanlarda görüp kadro kararını vermek” dedi.

Leipzig'in inadı kırılmadı: Galatasaray'a Angelino darbesiLeipzig’in inadı kırılmadı: Galatasaray’a Angelino darbesi

Transfer söylentileriyle alakalı konuştu ve “Victor ile ilgili bir teklif geldi mi, gelmedi mi bilgim yok. Bu tip haberler çıkıyor. Abdülkerim Milan’a, Victor Napoli’ye haberleri çıktı. İyi oynuyorlar. Avrupa’da piyasası olan oyuncular. Bu tür teklifler olabilir. Bana ulaşan bir bilgi yok şu ana kadar” diye konuştu.

İlk hedef sol bek

Buruk transfer söylentileri hakkında da konuşarak şunları söyledi: “Sol beke takviye yapacağız. Yerli de olabilir, yabancı da olabilir. İkisi de olabilir ama şu anda net olarak sona yaklaştığımız bir transfer yok. Belirlediğimiz, istediğimiz, düşündüğümüz oyuncular var. Diğer bölgeler için elimizde oyuncular var, elimizdeki oyunculardan herhangi bir satış gerçekleşirse, yer açarsak farklı bir mevkiye de transfer olabilir. Kulübün kasasına girecek para bu anlamda önemli. Şu anda tek düşüncemiz, kadromuzdaki oyuncularla maçları oynamak. Transfere bakacağız. Önceliğimiz sol bek. Eksikliğimiz orada. İlk isteğim teknik adam olarak sol bek. Diğer mevki için geçen sene de bunu yaşadık, Türkiye’de transfer açıkken farklı bir şey çıkabiliyor Zaniolo gibi. Bekleyeceğiz. Birini alacaksak bizi ileriye götürecek bir oyuncu almak istiyoruz. 9 tane oyuncu geldi, bunların hepsinden performans almaya çalışıyoruz. Bir yarış var. Bazen az, bazen çok süre aldılar. Bundan sonraki süreçte de oyuncuları görüp değerlendirmek istiyorum. İyi oyunculara sahibiz. Bazılarından az bazılarından çok verim aldık ama bir değişim her zaman olabilir.”

Okan Buruk transfer sorusunu da yanıtladı.

Türkiye Kupası’nda günün diğer sonuçları:

Sivasspor-Keçiörengücü 3-2

Kayserispor-Gençlerbirliği 1-2

Konyaspor-Göztepe 2-1

Trabzonspor-Manisa FK 3-1

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.