Galatasaray ‘acı çay’ içmedi seriye ‘devam’ dedi

Galatasaray, Rizespor deplasmanında zor anlar yaşamasına karşın oyuna ikinci yarıda giren Sergio Oliviera'nın ceza alanı dışından yaptığı vuruşla 1-0 kazandı. Üst üste dokuzuncu maçına kazanan sarı kırmızılar maç fazlasıyla liderliğe yükseldi.

Spor 28 Ekim 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Galatasaray, Rize deplasmanında hata yapmadı.

Galatasaray için Rize deplasmanları hep zorlu geçti. Son yıllarda Emre Akbaba ve Fernando Muslera gibi isimler bu deplasmanda uzun süreli sakatlıklar yaşadı. Hafta içinde Şampiyonlar Ligi’nde Bayern Münih’e 3-1’lik skorla kaybeden ve sezonun ilk yenilgisini alan sarı kırmızılar için Rize deplasmanının hem mental hem de fiziksel açıdan zor geçeceği maç başlamadan belliydi. Bu sezon yükseldiği Süper Lig’de İlhan Palut yönetiminde başarılı sonuçlar alan Rizespor da Galatasaray’ın sekiz maçlık galibiyet serisini bitirmek için sahaya çıktı.

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Bayern Munih maçında iğne ile sahaya sürdüğü Arjantinli futbolcu Icardi’ye bu maçta da ilk 11’de görev verdi. Şampiyonlar Ligi’nde sahaya çıkan Kazımcan Karataş, Kaan Ayhan ve Tete’yi yedeğe çekilirken onların yerine Angelino, Kerem Demirbay ve Mertens görev yaptı.

Bira çarpmıştı, çay iyi geldi!Bira çarpmıştı, çay iyi geldi!

İlk yarıda karşılıklı ataklar vardı. 14. dakikada Zaha’nın yerden pasında, Mertens’in üzerinden atladığı topa Kerem Aktürkoğlu sert vurdu. Rizespor kalecisi Gökhan Akkan meşin yuvarlağı çelmeyi başardı. 16’de bu kez gelen Rizespor’du. Köşe vuruşunda, Sauer’in soldan ceza sahası içerisine ortasında, Emirhan Topçu’nun şutu istediği gibi olmayınca top kaleci Muslera’nın kucağında kaldı. 34’te Torreira’nın ara pasında Mertens’in yaklaşık 25 metreden dönüp vuruşunda, top az farkla yandan auta çıktı. 38. dakikada Mithat Pala’nın ara pasında hareketlenen Sauer, ceza sahası içerisine girdikten sonra sol ayağına alıp şutunda, top iyi yer tutan Muslera’da kaldı. 45. dakikada kazanılan köşe vuruşunda, Kerem Demirbay’ın sağdan ceza sahası içine ortasında, Abdülkerim Bardakçı’nın ayak içi şutunda, Olawoyin filelere gitmekte olan topu kafa ile oyun alanına çeldi. Mücadelenin ilk yarısı, 0-0 berabere noktalandı.

Galatasaray'dan Süper Kupa çıkışı: Cumhurbaşkanımız bu konuya el atmalıGalatasaray’dan Süper Kupa çıkışı: Cumhurbaşkanımız bu konuya el atmalı

İkinci yarı daha hareketliydi

İkinci yarı ilk 45 dakikaya göre çok daha hareketli geçti. 47’de Icardi’nin ceza alanının içindeki şutu kaleci Gökhan Akkan’da kaldı. 48’de Rizesporlu Minchev’in ceza yayı üzerinde rakibinden sıyrılıp vurduğu top direği auta gitti. 55’de Zeqiri’nin plasesinde top direk dibinden dışarı gitti. 66’da sağdan ceza alanına giren Boey’in vuruşu Gökhan Akkan’da kaldı.

69’da Galatasaray golü buldu. Kerem Aktürkoğlu’nun soldan ceza yayı üzerine yerden pasında, Icardi’nin topa tek dokunuş yaptı. Oliveira’nın şutunda, savunmadan seken top, kaleci Gökhan Akkan’ı yanıltarak filelere gitti. Golden bir dakika sonra Rizespor’un Minchev ile bulduğu golde yan hakem bayrak kaldırdı. VAR kontrolü sonrası pozisyonun ofsayt olduğu tespit edildi. 74’te Halil İbrahim Pehlivan’ın şutu Muslera’nın kucağında kaldı.

Galatasaray - Bayern Münih maçında ibreti alemlik bir karaborsa öyküsüGalatasaray – Bayern Münih maçında ibreti alemlik bir karaborsa öyküsü

Kerem Aktürkoğlu altı pastan boş kaleye golü atamadı

Bu dakikadan sonra Galatasaray inanılmaz goller kaçırdı. 77’de defansın arkasına atılan pasta, sağ taraftan ceza sahası içerisine giren Tete’nin vuruşunda, kaleci Gökhan Akkan’dan seken top Kerem Aktürkoğlu’nun önünde kaldı. Kerem’in altı pas içerisinden boş kaleye vuruşu auta gitti. Maçın sonlarına doğru bu kez müsait pozisyona giren golcü Mauro Icardi oldu. Kaleciyle karşı karşıya kalan Arjantinli topu üstten dışarı attı. Mücadele, Galatasaray’ın 1-0 üstünlüğü ile noktalandı.

Galatasaray maç fazlasıyla lider

Kayserispor beraberliğinden sonra ardı ardına dokuzuncu galibiyetini alan Galatasaray puanını 28 yaptı ve maç fazlasıyla Fenerbahçe’nin bir puan önünde liderliğe yükseldi. Sarı kırmızılı taraftarlar galibiyeti taraftarlarıyla kutladı.

Sergio Oliveira’dan ‘seri’ Muslera’dan 100. yıl mesajı

Maçın tek golünü atan Sergio Oliveira, “Takımın bir oyuncusuyum. Hocam fırsat verdi. Gol için de mutluyum. Önemli olan 3 puandı. Bu tarz maçlar çok kritiktir. Seriyi devam ettireceğiz. Yedek kalmaktan mutlu olacak olsam bende sorun var demektir. En iyi şekilde çalışıyorum. Çıktığım zaman da en iyi şekilde fırsatı değerlendirmeye çalışıyorum” dedi.

Sarı-Kırmızılı takımın kaptanı kaleci Fernando Muslera, maç sonu söyleşisine Türkçe başladı ve “Öncelikle Cumhuriyetin 100. yılı kutlu olsun” diye konuştu. Muslera açıklamalarına şöyle devam etti: “Zor bir maçtı. Çok büyük mücadele vermemiz gerekiyordu. Rizespor çok iyi bir oyun çıkardı, bize zorluk çıkardı. Arkadaşlarımın sayesinde kazanmayı başardık. Savunma önemli ama ileride de en iyi şekilde baskı yapmak çok önemli. Sürekli birbirimize destek oluyoruz. İyi bir arkadaşlık var takımda ve bunun sonucunu da alıyoruz.”

Okan Buruk: Kadir Sağlam’ın faul standartlarını beğenmedim

Maçtan sonra açıklama yapan iki teknik direktör hakem Kadir Sağlam’dan şikâyetçiydi. Sarı kırmızılıların teknik direktörü Okan Buruk, Bayern Mühih maçından sonra bu karşılaşmanın zor olduğunu belirterek “Bu tür maçlarda rakiplerimizin daha konsantre çıkacağını biliyoruz. Daha dinlenmiş bir takımdı. Şampiyonlar Ligi’nin üzerine böyle maçlar oynamak zordur. Üretkenliği gösteremedik. Maçın bütün oyun boyunca önde oynamaya çalıştık. Oyun olarak da konsantrasyon olarak da çok iyi bir Rizespor vardı. Bizim için önemli galibiyetti” dedi.

Hem Okan Buruk hem İlhan Palut hakem Kadir Sağlam’ı eleştirdi.

Aynı oyuncularla cok fazla oynadıklarını belirten Buruk, konuşmasına şöyle devam etti: “Ceza sahası çevresinde verdiğimiz kararları biraz daha doğru vermeliyiz. 3 yeni oyuncuya şans verdik. Burada hücumda daha iyi şeyler yapmaya çalıştık. Bayern Münih maçında bunun daha iyisini yapmıştık. Topla doğru yerlerde buluştuk ama gol pozisyonlarına çeviremedik. Zor bir deplasmandı. Kendi sahasında hiç yenilmemiş. Kazandık, bunun sevincini yaşıyoruz. Mauro Icardi iğne olduktan sonra, maçta oynadığı süre önemli değil. Bir fark olmuyor. Bireysel idman yapıyor. Maç günleri iğne oluyor. Onun için çok zor ama çok fedakar. Yaptığıyla Galatasaray’ı ve futbolu ne kadar sevdiğini gösteriyor. Milli arada dinlenme fırsatı olacak.”

Galatasaray hocası, “Hakem Kadir Sağlam’ın faul standartlarını beğenmedim. En çok gözüme batan yanlış verilen fauller. Bununla ilgili itirazlarımız oldu” diye konuştu.

Galiptir bu yolda mağlup! Galatasaray ilk kez yenildiGaliptir bu yolda mağlup! Galatasaray ilk kez yenildi

İlhan Palut: Abdülkerim’in Olawoyin’i düşürmesiyle gol yedik

Rizespor Teknik Direktörü İlhan Palut’un hedefinde de hakem Kadir Sağlam vardı. “Maçta beklediğimiz birçok senaryo gerçekleşti. Kazanacağımız toplarla geçiş fırsatları yakalayacağımızı biliyorduk. Bunu da başardık. Son paslar da yeteri kadar tehlikeli olmadı. Kaptırdığımız ya da kaptırmaya zorlandığımız top sonrası şanssız bir gol yedik. Savunmaya çarptı. Maç 1-0 bitti. Yenilmek her zaman kötü” dedi. Palut tonuşmasına şöyle devam etti: “Abdülkerim’in topa dokunmadan Olawoyin’i yere düşürmesiyle gol yedik. O gol bizi bozdu. Toparlanmamız 10 dakikayı buldu. Ben oyuncularımın performansından memnunum.”

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.