Galatasaray’da ‘çift forvet’le başlayan rüya kabusla bitti

Galatasaray, Kasımpaşa karşısında iki süper forveti Victor Osimhen ve Mauro Icardi'nin golleriyle 3-0'ı yakaladı. Osimhen'in sakatlığı sonrası konuk takım 3-0'dan dönmeyi başardı ve maç 3-3 bitti. Okan Buruk'un takımı bu sezon ilk puanını kaybetti.

Spor 28 Eylül 2024
Osimhen'in golleriyle öne geçen Galatasaray üstünlüğünü koruyamadı.

Fenerbahçe ve PAOK karşısında elde edilen 3-1’lik galibiyetlerin moralini üzerinde taşıyan Galatasaray, RAMS Park’taki dolu tribünler önünde Kasımpaşa’yı konuk etti. Sarı-kırmızılılarda Osimhen ve Icardi ilk kez ilk 11’de yer alırken teknik direktör Okan Buruk rotasyonlu bir kadro ve 4-4-2 dizilişini tercih etti. Kaan Ayhan, Davinson Sanchez, Lucas Torreira ve Barış Alper Yılmaz dinlendirilirken Jelert, Nelsson ve Kerem Demirbay 11’de kendilerine yer buldu. Ayrıca Roland Sallai de ilk kez ilk 11’de görev aldı.

Sarı-kırmızılılar maça topa hakim olarak başladı, Kasımpaşa savunması ise oyunu kendi yarı alanında kabullendi. Çift santrforlu düzende Osimhen en ilerideki isim olurken Icardi ise daha gezgin bir oyun anlayışını benimsemesiyle dikkat çekti. Dokuzuncu dakikada Galatasaray’ın ilk tehlikesi gelişti. Nelsson’un uzun topu sonrası savunma arkasına sarkan Osimhen zor pozisyonda aşırtmayı denedi fakat kaleci Gianniotis’i geçemedi. Pozisyonun sonlanmasının ardından yardımcı hakem de ofsayt bayrağını kaldırdı. 13’te Kerem’in ortasına Icardi ön direkte kafayı vurdu fakat top üstten auta gitti. 19’uncu dakikada Galatasaray’da stoper Abdülkerim hücuma katıldı. Abdülkerim’in soldan gönderdiği kavisli ortaya sağ ayak içiyle dokunan Victor Osimhen topu filelere gönderdi. Bu kez kimseye çarpmadan rakip ağlara giden top sonrası Osimhen, Galatasaray formasıyla ilk golünü kaydetti. Cim-bom, Nijeryalı süper yıldızıyla Kasımpaşa karşısında 1-0 öne geçti.

25’inci dakikada Kasımpaşa, Aytaç’ın derin gönderdiği top sonrası Nuno da Costa’yla pozisyona girdi fakat top üstten dışarı gitti, devamında da ofsayt bayrağı havaya kalktı. 28’de Sara’nın sağ çizgiden uzun gönderdiği topa hareketlenen Osimhen kontrolü sonrası dönerek sol ayağıyla çok sert bir şut çıkartı ve top üst direğin içinden de sekerek filelere gidince skor 2-0’a geldi. Golün ardından Kasımpaşa’da sakatlanan Ben Ouanes kenara gelirken yerine Omerou dahil oldu.

Maçta ilk yarım saatlik dilim geride kalırken Aytaç uzaklardan sol ayağıyla kaleyi yokladı fakat Muslera yerden gelen topun zorlanmadan hakimi oldu. Devamında Winck de benzer bir denemede bulundu fakat Muslera bir kez daha topu kurtarmayı başardı. 33’te Jakobs’un soldan ceza alanına uzun gönderdiği taç atışı sonrası sırtı dönük pozisyonda topla buluşan Icardi rakibiyle girdiği ikili mücadeleden galip ayrılıp dönerek yaptığı vuruşta topu uzak doksana gönderdi. Galatasaray’da Osimhen’in başlattığı partiye Icardi’nin de katılmasıyla skor 3-0’a geldi. Icardi’nin golünün ardından RAMS Park tribünlerinde büyük bir coşku yaşandı. Tribünler dakikalarda ‘Aşkın Olayım’ şarkısını söylemeyi sürdürdü.

41’inci dakikada Galatasaray, Yunus’un hızla taşıdığı top sonrası gole yaklaştı ancak penaltı noktasında pası alan Icardi’nin açısı ilk kontrolünün ardından Omerou tarafından kapatıldı. Hemen ardından Kasımpaşa’da Aytaç yay içerisinden sert bir vole gönderdi, top takım arkadaşı Nuno Da Costa’ya çarpıp auta yöneldi. Kasımpaşa’nın atakları 43’üncü dakikada da sürdü. Winck’in sağ çizgiden sıfıra inip içeriye çevirdiği topa yarım voleyle vuran Fall uzak köşeyi bularak maçta durumu 3-1’e getirdi. Golün ardından Sara, uzun topla Osimhen’i savunma arkasına kaçırdı. Nijeryalı yıldız golcü depara başladığı bacağında ağrı hissederek kendisini yere bıraktı. Değişiklik isteğini yedek kulübesine ileten Osimhen kenara geldi. Bu esnada Nuno Da Costa bir kişi eksik rakibine karşı net fırsat yakaladığı pozisyonda topu filelere gönderemedi. RAMS Park’ta soyunma odasına sarı-kırmızılıların 3-1’lik üstünlüğüyle gidildi.

İkinci yarıya iki teknik adam da hamlelerle başladı. Okan Buruk, sakatlanan Osimhen ve Sallai’yi kenara alırken Mertens ve Barış Alper oyuna dahil oldu. Kasımpaşa’da ise Cafu çıktı, Gökhan Gül maça girdi. 50’nci dakikada Fall, atılan uzun topla savunma arkasına sarktı. Ceza sahasına girerken Jakobs’un müdahalesi sonrası hakem elle oynamayı tespit ederek penaltı noktasını gösterdi. VAR’da görev alan Ali Şansalan’la bir süre konuşan Oğuzhan Çakır uzun süreli bekleyişin ardından monitöre gitti ve Jakobs’un topa omzuyla temas ettiğine hükmederek penaltı kararını iptal etti.

İkinci yarıda Kasımpaşa topa daha çok hakim olup hücuma kalabalık şekilde yüklenince Okan Buruk oyuna müdahale etti. 63’üncü dakikada Yunus ve Sara’nın yerine Berkan’la Kaan girdi. Düşük tempoda seyreden maçın 73’üncü dakikasında Icardi kenara gelirken oyuna Batshuayi dahil oldu. 77’de Aytaç’ın kullandığı köşe vuruşu tehlike yarattı, Berkan’ın ters vuruşunda kaleci Muslera iyi bir kurtarış yaptı. Devamında diğer köşeden kullanılan kornerde Kasımpaşalıların penaltı itirazı oldu, ardından atak Fall’ın etkili vuruşunu Muslera’nın direk dibinde kurtarmasıyla bitti. VAR incelemesi sonrası hakem bir kez daha monitöre davet edildi. Oğuzhan Çakır bu kez Jakobs’un eline çarpan topta penaltıya hükmetti. Hajradinovic ortaya gönderdiği topta fileleri sarstı ve normal sürenin bitimine yedi dakika kala farkı bire indirdi.

Oynanmayan süre olarak altı dakikanın gösterildiği maçın 90+5’inci dakikasında Kasımpaşa kalabalık yüklendi. Sağda topla buluşan Espinoza’nın içeriye çevirdiği topu Hajradinovic kafasıyla aşırdı, Nuno Da Costa ise altıpas içinden net bir vuruşla fileleri havalandırarak durumu 3-0’dan 3-3’e getirdi. Sarı-kırmızılılar kalan dilimde tüm hatlarıyla gol arasa da istediği fırsatı yakalayamadı. Altı golün çıktığı maçta Galatasaray ve Kasımpaşa 3-3 berabere kaldı. Böylece Okan Buruk’un takımı bu sezon Süper Lig’deki ilk puan kaybını yaşadı. Galatasaray gelecek hafta Alanyaspor’la karşılaşacak, Kasımpaşa işe Bodrum FK’yi İstanbul’da konuk edecek.

Nefes kesen maçta Göztepe yenilgisizliğini Samsun'da bıraktıNefes kesen maçta Göztepe yenilgisizliğini Samsun’da bıraktıKasımpaşa ile 3-3 berabere kalan Galatasaray, Süper Lig tarihinde ikinci kez üç farkla öne geçtiği bir iç saha maçında puan kaybetti. Sarı-kırmızılılar böyle bir şoku son olarak 1983 yılında Fenerbahçe’ye karşı yaşamıştı. 4-1 öne geçtiği maçtan 4-4’lük eşitlikle ayrılmıştı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.