Spor 3 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

Galatasaray’da derbi öncesi kadro dışı kararı: Sergio Oliveira’nın bileti kesildi!

Beşiktaş karşısına çıkmaya hazırlanan Galatasaray'da bir haber gündeme bomba gibi düştü. Sarı-kırmızılıların Portekizli orta saha oyuncusu Okan Buruk'un kararıyla kadro dışı bırakıldı.

Galatasaray’da Sergio Oliveira kadro dışı bırakıldı.

Pazar akşamı 19.00’da Beşiktaş’a Dolmabahçe’de konuk olacak Galatasaray son hazırlıklarını yaparken Florya’dan sarı-kırmızılıların gündemine oturan bir haber geldi. İddiaya göre Türkiye Kupası’nda Fatih Karagümrük’e kaybedilen maçtan sonra teknik direktör Okan Buruk’la tartışan Sergio Oliveira teknik heyet kararıyla kadro dışı kaldı.

İdmanda kavga mı, Buruk’la tartışma mı?

Sergio Oliveira’nın kadro dışı kaldığı haberleri iki farklı şekilde yayıldı. Kimileri Oliveira’nın Beşiktaş maçı öncesindeki son idmanda bir kavgaya karışıp bu sebeple kadro dışı kaldığını iddia etti. Bir diğer görüş ise Türkiye Kupası’nda Karagümrük karşısına ilk 11’de çıkıp devre arasında oyundan alınan Oliveira’nın bir önceki Antalyaspor maçında hiç süre alamadığı için Okan Buruk’a soyunma odasında sarf ettiği sözler yüzünden disiplin cezasına çarptırıldığı yönünde.
Aktarılan bilgilere göre Karagümrük maçından sonra soyunma odasında Okan Buruk’la konuşan Oliveira 45 dakika sahada kaldığı için Buruk’a tepki gösterdi. Buruk’un uyarılarına rağmen tepkisini sürdüren Portekizli soyunma odasının genel durumunu bozduğu gerekçesiyle Beşiktaş maçından önce kadro dışı bırakıldı. Galatasaray cephesinden konuya dair açıklama gelmedi.

Sakatlıktan yeni dönmüştü

Kerem Demirbay’ın transferi ve Kaan Ayhan’ın orta saha rotasyonu içinde süre almaya başlamasından sonra formaya hasret kalan Sergio Oliveira salon çalışmasında göğüs kasını koparıp sakatlanmıştı. 15 Aralık günkü talihsizliğin ardından iyileşme sürecine giren Portekizli yaklaşık iki aylık aradan sonra 18 Şubat günü oynanan ve Galatasaray’ın 3-0’lık zaferiyle sonuçlanan Ankaragücü karşılaşmasında takımına geri dönmüştü.

Galatasaray’a geçen sezon başıhda Porto’dan üç milyon euro bonservis bedeliyle katılan tecrübeli orta saha, parçalı formayla çıktığı 57 maçta altı gol atıp yedi de asist yapma başarısı gösterdi. Sergio Oliveira’nın sarı-kırmızılı kulüple 2026’nın Haziran ayına kadar sözleşmesi bulunuyor.

Sergio’dan mesaj var!

Kadro dışı bırakılan Sergio Oliveira Beşiktaş maçı öncesinde sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

“Takımımın yanındayım. HER ZAMAN! Bana her fırsatta saygı, sevgi ve destek gösteren taraftarımızın yanındayım. Haydi, galip gelelim! İstanbul sarı ve kırmızıdır.”

Dolmabahçe'de derbi zamanı: Beşiktaş prestij Galatasaray liderlik peşindeDolmabahçe’de derbi zamanı: Beşiktaş prestij Galatasaray liderlik peşinde

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.