Galatasaray’da divan karıştı, Özbek ve Batum atıştı

Galatasaray'da ekim ayı olağan divan kurulu toplantısı düzenlendi. Birleşime başkan Dursun Özbek ve son seçimdeki rakibi Süheyl Batum'un tartışması damga vurdu. İkili arasındaki ipler bugüne dek hiç olmadığı kadar gerildi.

Spor 10 Ekim 2024
Bu haber 2 hafta önce yayınlandı
Dursun Özbek divanda konuştu, Süheyl Batum yanıt verince tartışma yaşandı.

Galatasaray Spor Kulübü’nün ekim ayı olağan divan kurulu toplantısı RAMS Park’taki Özhan Canaydın Konferans Salonu’nda Aykutalp Derkan başkanlığında düzenlendi. Toplantıya Başkan Dursun Özbek, ikinci başkan Metin Öztürk ile yönetim ve divan kurulu üyeleri katıldı. Son seçimde Dursun Özbek’le yarışan Süheyl Batum da hazirun arasındaydı.

Kürsüden yaptığı konuşmada sarı-kırmızılı kulübün tüm branşlarda başarılı bir sezonu geride bıraktığını söyleyen Özbek “2023-24 sezonunda 2 bin 26 sporcuyla toplam 94 kupa, 424 madalya kazandık. Sporcu kardeşlerimize, hocalarımıza, kulüp personellerine ve yöneticilere teşekkür etmek istiyorum. Kadın futbolcularımız çok önemli bir başarı kazandılar. Geçen sezon ligde şampiyon oldular. Bundan daha önemlisi, üç eleme turu geçerek Kadınlar Şampiyonlar Ligi’ne katılma başarısı gösterdiler. Ülke tarihinde böyle bir ilki gerçekleştirdikleri için onları tebrik ederim. Erkek futbolda Avrupa’da özlediğimiz başarılara ulaşmayı ve 25’inci şampiyonluğu kazanarak gerçek 5’inci yıldızı göğsümüze takmayı hedefliyoruz. Hiç kimse merak etmesin. Mayıslar bizimdir, yine bizim olacaktır” dedi.

Uzun süredir çok tartışılan Florya arazisinin ihale sürecine ilişkin de söz alan Özbek şöyle konuştu:

Ben ve yönetim kurulundaki arkadaşlarım her şeyi en yüksek seviyede önemsiyoruz ve gerekeni yapıyoruz. İhale komisyonu başkanı Adnan (Polat) başkan diyor ki bizim çıkacağımız ihale bir hasılat paylaşımı sözleşmesi. Üç liraya satarsak üç, beş liraya satarsak beş, 10 liraya satarsak 10 lirayı bölüşeceğiz. Bugünkü piyasa şartlarında asgari, asgari ne demek biliyoruz değil mi? İhale açık bir ihale olacak ve sonuç ortaya çıkacak. Bütün bu söylemlerin çalışanlara ve Galatasaray’a emek verenlere büyük zararı var. Florya projesi önemlidir. Proje, genel kurulda tartışıldı ve fikir birliği ortaya çıktı. Yapılacak iş çok net. Nasıl yapılması gerektiğini ortaya koyduk. Genel kurul onayladı. Ona göre yolumuza devam ediyoruz. Galatasaray’ı koruyalım, Galatasaray’ı bu çok önemli dönemeçte yalnız bırakmayalım.”

Süheyl Batum: Galatasaray’ın başkanının bu kadar pasif olmaya hakkı yoktur

Dursun Özbek’e karşı son seçimde başkanlık için yarışan divan kurulu üyesi Süheyl Batum kürsüye gelerek konuşmasını yaptı. Özbek’i hedef alan Batum “Bir ekibin bütün Türkiye’deki kulüplere para verdiğini, sponsorum dediğini, sponsor mucizesini yarattığını söyleseniz soruşturma açılır. “TFF’nin, radyoların sponsoru. Başkanımız görmüyor herhalde bunu, ‘TFF başkanı sizi seviyoruz ama bu ne, Ferhat kim?’ demiyor. Hangi kardeşlik ortamı. Akşam Acun diye bir adam çıktı televizyona, anlatıyor bir şeyler. Dursun Başkandan bir demeç duydum. Bu nasıl bir şey. Galatasaray’ı temsil ederek çok zarif bir insan olabilir ama oraya gittiğinde ‘Sayın başkan neden bahsediyorsunuz, getir hakemleri, getir şunları’. Dört tane Galatasaray aleyhine penaltı veriliyor, dördü de penaltı değil ama herkes memnun! TFF başkanına bu sorulmuyor… Galatasaray’ın başkan ve yönetim kurulunun böyle bir tarihiyle bu kadar pasif olmaya hakkı yoktur. Hepimizin sinirini korumak zorundadır. Artık yeter!” şeklinde konuştu. Bu sözlerin ardından Dursun Özbek kürsüye gelip cevap hakkını kullandığında toplantı salonunda tansiyon gerildi.

İki isim arasında tartışma yaşandı

Batum’a yanıt vermek için kürsüye gelen Galatasaray Başkanı Dursun Özbek “Sevgili Süheyl’in konuşmasını dinledim. Yahu Allah aşkına, bizim TFF’ye gidip benim ne dediğimi, ne demediğimi bilmeden niye itham ediyorsun. Yanımda mıydın sen benim! Yanımda mıydın sen benim” dedi. devamında iki isim arasında atışma yaşandı. İşte o sözler…

Süheyl Batum: “Sayın Başkan bunlar masanın altında olmaz. Açık olur.”
Dursun Özbek: “Hayır olmaz.”
Süheyl Batum: “Hepimiz biliriz ve inanırız.”
Dursun Özbek: “Lütfen dinle! Heyecanlanma. Dinle.”
Süheyl Batum: “Çok heyecanlandım. Bir şey yapmamanız daha da heyecanlandırdı.”
Dursun Özbek: “Ne olup bittiğini bilmeden koskoca profesörün ulu orta konuşması doğru değil. Yadırgadım. Başkan önemsemiyor, haydi ya, haydi ya! Her şeyi önemsiyoruz, bu böyle bilinsin!”

‘Koskoca profesör’

Hukuk profesörü olan Süheyl Batum’u hedef almayı sürdüren Özbek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Süheyl Hoca hala Adnan Başkan’ın Florya için ne dediğini anlamamış. İhale komisyonu başkanımız bu işin duayeni. ‘Bizim çıkacağımız ihale hasılat paylaşımı sözleşmesi’ diyor. 3 liraya satarsak 3 lirayı, 5 liraya satarsak 5’i, 10’a satarsak 10’u paylaşırız.’ dedi. Piyasa şartlarında asgari, asgari ne demek biliyoruz değil mi? Koskoca profesör… İhale sonuçlanana kadar Sevgili Süheyl, senin dediğin metrekaresi 13 bin dolar hikaye. İhale yapılana kadar kimsenin bu konuda fikir yürütmesine gerek yok. İhale açık ihale olacak. TV’lerden yayınlanacak. Ayrı bir ihale komisyonumuz var. Bankalar değerlendirecek. Sonuç ortaya çıkacak. Demagoji yaratma adına 300-500 dedi, bunlara gerek yok. Bütün bu söylemlerin çalışanlara, bu işe emek verenlere, Galatasaray’a büyük zararı var. Ne olur geçmişten ders alsın. İzahı mümkün olmayan söylemler sonrası başımıza neler geldi, buradaki arkadaşların çoğu biliyor.”

Batum’dan karşı yanıt: Hayatımda yalan söylemedim

Tartışmanın hararetlenmesinin ardından Süheyl Batum karşı cevap hakkını kullanmak adına kürsüye geldi ve şu sözleri sarf etti:

“Sadece şunu söyleyeceğim; Sevgili Başkanımız, bir de profesör olacaksın, profesör olacaksın diyor. Allahtan olmuşum. Adnan Bey’in iki hafta önceki gazetelerde çıkan demeci. Bakın ‘Metrekaresi için 15 bin dolarlardan bahsediyorlar’ diyor. Biz 15 bin demedik, herhalde yakın arkadaşları diyor. ‘Böyle rakamlar yok, daha gerçekçi olmak gerek, burası için metrekaresi 6 bin liradan 600 milyon dolar ciro bekliyoruz. Biz yüzde 50’nin altında vermeyiz’ diyor Adnan Bey. Zaten veremezsiniz. Sayın Başkan herhalde profesör olmadığı için bunu anlayamadı, asgari zannetti. Ben hayatımda yalan söylemedim, olmayan bir şeyi söylemedim. Bunun bu şekilde değerlendirilmesini uygun görmediğimi zatı alinize söylemek istiyorum. Saygım sonsuz size. Ben de size bir de başkan olacaksın demedim. Sizden de benzeri saygıyı bekliyorum.”

Galatasaray’ın borcu açıklandı

Galatasaray’da mali genel kurulun yapılmasına günler kala güncel bilanço grafikleri de açıklandı. 2024’ün mayıs ayına kadar futbol faaliyet dönem geliri 5 milyar 495 milyon TL, gideri ise 7.6 milyar TL olacak şekilde açıklandı. Ayrıca ekrana yansıtılan tablolarda sarı-kırmızılı kulübün 31 Mayıs 2024 tarihi itibarıyla borç alacak farkının 286 milyon dolar olduğu söylendi.

Galatasaray’da ibra oylamasının da yapılacağı mali genel kurul 12 Ekim Cumartesi günü gerçekleştirilecek. Batum’un genel kurul toplantısında da kürsüde söz alıp Özbek’e muhalefetini sürdürmesi bekleniyor.

Galatasaray Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk maçından mağlup ayrıldıGalatasaray Şampiyonlar Ligi’ndeki ilk maçından mağlup ayrıldı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.