Erden Timur resti çekti: TFF ve UEFA bizi denetlesin

Galatasaray Divan Kurulu'nda yönetici Erden Timur, bu sezon 218 milyon euro ile rekor gelir elde ettiklerini belirterek "TFF ve UEFA'ya çağrıda bulunuyorum. Transfeler için bizi onlarca kez denetlesinler" dedi.

Spor 17 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Erden Timur çarpıcı açıklamalarda bulundu. Fenerbahçe'yi hedef gösterdi.

Galatasaray Divan Kurulu, Kemerburgaz’da yapımı süren Metin Oktay Tesisleri’nde yapıldı. Sportif AŞ Başkanvekili Erden Timur, futbol takımıyla ilgili sunum gerçekleştirdi. Yıllara göre sarı kırmızılıların kıyaslamalı transfer harcamaları ve gelir-gider dengesiyle ilgili veriler paylaşan Timur, “Bu sezonki kadromuzun yaş ortalaması 25,9. Oldukça genç bir kadro kurduk. En yaşlı aldığımız oyuncu 32 yaşındaki Cedric Bakambu ve Günay Güvenç. Aldığımız Hakim Ziyech, geçen sezon ara transferde evraklar yetişmediği için son dakika Paris Saint Germain’e gidemedi. Zaha’ya bir sene önce 70 milyon euro bonservis veriliyordu. Ndombele, 62 milyon euro’ya, Sanchez ise 42 milyon euro’ya Tottenham’a transfer oldu. Ndombele, Tottenham tarihinin en yüksek bedel ödediği transferiydi” dedi.

’13 Drogba, Sneidjer ve Melo var’

Kadronun kalitesine vurgu yapan Erden Timur konuşmasına şöyle devam etti: “Bu sezonki net ücret giderleri, 49,1 milyon euro. Bunda sponsorluk katkısı da var. Sponsorlukları çıkardığımızda maaş bütçesinin Galatasaray’a maliyeti 39,1 milyon euro’ya düşüyor. Bugüne kadarki en çok yıldız oyuncuyla kurulan takımlardan bir tanesi. Herkesin hatırladığı Drogba, Sneijder ve Melo’lu dönemdir. Türk futbol tarihinde ilk kez böyle bir kadro kuruldu. Bu yıl kadromuzda 13 Drogba, Sneijder, Melo ayarında futbolcumuz var. Seviye ve beklenti o kadar yükseldi ki Ndombele geldiğinde ‘yani’ denildi. Ancak bu oyuncu geçen sezon Napoli şampiyon olurken 40 maça çıkmıştı.”

Transfer şampiyonu oldum diye sevinme... Son 10 yılda sadece 3'ü ipi göğüslediTransfer şampiyonu oldum diye sevinme… Son 10 yılda sadece 3’ü ipi göğüsledi

Gelir rekoru kırıldı: 218 milyon euro

Galatasaray yöneticisi, yayın gelirinin geçmiş yıllara göre çok büyük oranda düştüğünü hatırlatarak “Bu sezonki gelirimiz 218 milyon euro. Bunun çok önemli bir bölümü gerçekleşti. Bu tarihin en yüksek geliridir. Bir önceki sezon gelirimiz 79,9 milyon avroydu. Bu 218 milyon euro’ya giden iş, yayın geliri bu kadar düşerken yapıldı. Bu sezonki futbolcu maaş gideri, toplam gelirimizin yüzde 22,5 oldu. Bu da tarihin en düşük seviyesidir. Bunun içinde oyuncular için olan sponsorluk yok” dedi.

Ahmet Nur Çebi: Galatasaray'ın transferleriyle ilgili şüphelerim varAhmet Nur Çebi: Galatasaray’ın transferleriyle ilgili şüphelerim var

“TFF ve UEFA bizi denetlesin”

Futbol kamuoyuna çağrıda bulunan Timur, sözlerini şöyle sürdürdü: “Buradan Türkiye Futbol Federasyonundan UEFA’sına veya bağımsız kuruluşuna kadar çağrıda bulunuyorum. Herkes bizi onlarca kez denetlesin. Ahlaklı ve doğru bir şekilde iş yapmanın bu memleketteki karşılığı körü körüne, bilmeden, verisiz ve gayretsiz eleştirilmek olmaması lazım. Muhataba sorarak tüm verileri almak mümkün. Rakip takımlar bazı şeyler konuşuyor. Her türlü denetime hazırım. Buna tüm sözleşmeler dahil. Zerre kadar herhangi bir şey olmadığı anlaşılana kadar günlerimi, haftalarımı, aylarımı ayırmaya hazırım. Bazı şeyleri içime sindiremiyorum. Gerçekten doğru iş yapmaya çalışıyorum. Denetiminin sonsuz yapılmasını rica ediyorum ki herkesin, ‘Bu kelimesi kelimesine doğrudur.’ demesini istiyorum, bekliyorum.”

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, konut projeleri hakkında bilgi verdi.

Dursun Özbek: Bizi aşağıya çekmeye çalışıyorlar

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek de görevde bulundukları 14 aylık süreçle ilgili açıklamalarda bulundu. Dursun Özbek, projelerini anlattıkça kendilerini aşağı çekmeye çalışanlar olduğunu ileri sürdü. Riva projesinin Galatasaray’a şu ana kadar 170 milyon dolar fayda sağladığını söyleyen Özbek, “Şu anda birinci ve ikinci fazlar bitmiş durumda. Üçüncü fazın çalışmaları yapılıyor. Önümüzde yaklaşık 130 tane villa, yaklaşık 30 bin metrekarelik imar stoku var. Bugünkü satış fiyatlarıyla hesapladığımızda yaklaşık 2,5 milyar lira çerçevesinde. Zaman içinde inşaat maliyetlerine bağlı olarak satış fiyatlarının artacağını göze aldığımızda ifade ettiğimiz rakamların yukarı gideceği kesin” diye konuştu.

Levent Tüzemen ve Ahmet Selim Kul, canlı yayında tartıştı! Fenerbahçe tartışmaya katıldıLevent Tüzemen ve Ahmet Selim Kul, canlı yayında tartıştı! Fenerbahçe tartışmaya katıldı

Mecidiyeköy’deki rezidans projesiyle ilgili bilgi veren Galatasaray Başkanı şunları söyledi: “Mecidiyeköy’de yaptığımız tanıtımda büyük kısmını sattık. Ziraat Bankası ile yapılan anlaşmada Florya’daki araziyi almakta kullandığımız 1 milyar 85 milyon liralık kredinin teminatında buradan gelecek kaynağı gösterdik. Mecidiyeköy’deki satışların tamamı Ziraat Bankası’nda bloke oluyor. Hafta başında hesapta 848 milyon lira nakit, yaklaşık 260 milyon liralık senet vardı. Ziraat Bankası ile konuştum. 1 milyar 85 milyon liralık borcumuzun 848 milyon lirasını ödedik. Faizler artık rahatsız edici boyutlara geldi. Şu anda pazarlık halindeyiz. Tamamını kapatmak için bir teklif sundum. Dün bir toplantı yaptık. Büyük ihtimal kabul edecekler. Önümüzdeki hafta büyük ihtimal Florya arazisi için çektiğimiz kredi tamamen ödenmiş olacak. Mecidköy’deki daireleri sattık. Öncelikle 1 milyar 85 milyon liralık borcumuzu ödedik. Geriye orada yaklaşık 700 milyon liralık gayrimenkulümüz var.”

Türkiye'de bir garip transfer dönemi! Çılgınlığın izahı yokTürkiye’de bir garip transfer dönemi! Çılgınlığın izahı yok

Florya projesinin Galatasaray’ın geleceğini dizayn edeceğine değinen Özbek, “Artık rakam telaffuz etmek istemiyorum. Çünkü konuştukça sataşmalar, etrafta bizi paçamızdan aşağı çekmeye çalışan insanlar artıyor. Buradan onlara sesleniyorum. Biz yukarı gitmeye çalışıyoruz. Sen de benimle gel yukarı. Ancak onlar, ‘Hayır sen yukarı gitme. Ben seni aşağı çekeyim.’ anlayışında. Onun için bazı şeyleri telaffuz etmeye korkuyorum. Değerli Galatasaraylılar, Florya projesi Galatasaray’ın geleceği olduğunu bilin. Ne olur bize bu çalışmalarda destek verin” dedi.

Galatasaray Divan Kurulu Başkanı Aykutalp Derkan, Fenerbahçe’nin 5 yıldız talebine tepki gösterdi.

Fenerbahçe’nin 5 yıldız talebine Galatasaray’dan Nürnberg cevabı

Galatasaray Divan Kurulu Başkanı Aykutalp Derkan, Fenerbahçe’nin 1959 yılı öncesi dönemin şampiyonluklarının da sayılması talebini eleştirerek Almanya’dan örnek verdi. Bundesliga’nın yakın zamanda 60. kuruluş yıldönümü kutlandığını hatırlatan Derkan şöyle konuştu: “Almanya’da 1902-1903 sezonunda Almanya’da Bundesliga öncesi formatta yarışmalar başlamış. Deplasmanlı futbol ligi başlamış. Çok enteresan bir takım var. 1. FC Nürnberg, 1902-03-1960 arasında; Bundesliga öncesi dönemde sekiz şampiyonluğu var. Bundesliga döneminde Bayern’in 32 şampiyonluğu var ve bunun karşılığında 5 yıldız kullanıyor. Nürnberg ise bir şampiyonluk almış Bundesliga zamanı ve yıldızı yok. Ben şimdi Nürnberg taraftarına sesleniyorum: Almanya Futbol Federasyonu’na başvururak, Bundesliga öncesinde, efsane futbolcularının oynadığı ve yok sayıldığı iddia edilen sekiz şampiyonlukları için 1, 2 yıldız istesinler.”

Ali Koç açıkladı: Fenerbahçe yıldızsız formaya döndüAli Koç açıkladı: Fenerbahçe yıldızsız formaya döndü

Bu sözleri kahkahalarla karşılanan Derkan, “Böyle bir mantık bir alaturka bir kuralların etrafından dolanma ancak Türkiye’de görülebilir. Bunu Almanya’da isteseniz herhalde akıl hastanesine kaldırırlar. Ne zaman ki yıldız savaşlarında ilerideyken şampiyonluk sayıları ilerideyken, daha sonra geriye düştüklerinde eskici misali eski defterleri karıştırmaya başladılar” dedi. Fenerbahçe, 1959 öncesi şampiyonlukların da geçerli sayılarak 28 şampiyonluğunun tescili istiyor. TFF, 1959 öncesi döneme dair şampiyonluklar için bir komisyon kurulmasını kararlaştırdı.

Ayhan Özmızrak, Galatasaray ve Fenerbahçe’nin düşman olmadığını söyledi.

‘Galatasaray ve Fenerbahçe aynı uçakta uçsun’

Divan Kurulu’nda üyelerden Ayhan Özmızrak’tan Süper Kupa finali oynayacak Galatasaray ve Fenerbahçe için ilginç bir öneri geldi. Özmızrak, iki takımın aynı uçakla uçmasını ve aynı otelde kalmasını önerdi. İki kulüp arasındaki ilişkilerde yeni sayfa açılması gerektiğini belirten Özmızrak, “Biz Bizans döneminin yeşiller ve mavi takımı değiliz” dedi. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Süper Kupa finalini yurt dışında oynatmayı planladıklarını ve Suudi Arabistan ile görüşmelere başladıklarını söylemişti. Diğer bir seçenek de Doha.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.