Galatasaray’da ‘gizli’ karaborsa kapışması: Savcı harekete geçmiş!

Karaborsa bilet iddialarıyla sarsılan Galatasaray'da Divan Kurulu 'gizli' yapıldı. Başkan Özbek, iddiaların Florya projesini engellemek için ortaya atıldığını söyledi. Savcının konuyla ilgili dosyayı açtığı öğrenilirken bazı üyeler seçim istedi.

Spor 6 Eylül 2024
Dursun Özbek'ten karaborsa bilet iddialarıyla ilgili açıklama.

Galatasaray son günlerde “karaborsa bilet” iddialarıyla sarsıldı. Basında karaborsa bilet olarak yayılan haberleri kimisi de “hırsızlık” olarak niteledi. Bu iddialara göre Galatasaray’da bazı yöneticiler  maç biletlerini önceden alıp bazı karaborsa siteler aracılığıyla taraftarlara fahiş fiyatlarla satıyorlardı ve normal bilet satış fiyatıyla aradaki farktan yararlanıp kazanç sağlıyorlardı. Söz konusu uygulama iki sene üst üste şampiyon olan ve stadyuma hınca hınç taraftar çeken takımın bu halinden yararlanmak üzerine yapılıyordu. Özellikle geçen sezonun son Fenerbahçe derbisi için yurtdışından gelen Galatasaray taraftarlarına karaborsadan fahiş fiyatlarla biletler satılmıştı.

Bu yolla bazı yöneticilerin toplamda 56 milyon euro’ya kadar gelir sağladığı iddiaları ortaya atılmış, özellikle Divan Kurulu üyesi Hayri Kozak ve Fatih Altaylı başta olmak üzere bazı Galatasaraylılar iddiaları dillendirmişti.

Victor Osimhen Galatasaray'da: Maliyeti açıklandıVictor Osimhen Galatasaray’da: Maliyeti açıklandı

Açıklama geldi, istifayla sonuçlandı

Galatasaray Kulübü konu hakkında geçen hafta bir açıklama yayınlamış, Young Boys rövanşından hemen önce yayınlanan açıklama sonrası yöneticilerden Ali Yücel istifasını vermişti. İstifa nedeni, açıklama metni altında imzası bulunan başta kendisi olmak üzere bazı yöneticilerin rızasının alınmamış olmasıydı.

Divan Kurulu ‘basına kapalı’ toplandı

Konuyla alakalı Divan Kurulu toplantısı yapıldı. Toplantı basına kapalı ve kayıtları uzun süre gizlenmek üzere gerçekleştirildi. Basına kapalı yapılan toplantıda Dursun Özbek’in bu iddiaların ortaya atılmasının sebebini belirttiği söylendi. Buna göre başkan “Karaborsa iftiraları Florya projesini durdurmak için atılmış bir düzenekten ibarettir” dedi. Özbek ayrıca “Elinde bilgi ve belge olan herkesi kulübe başvurmaya davet ettik. Bağımsız bir denetim firmasından usulsüzlük incelemesi başlattık. SPK nezdinde tahkikat için başvuruda bulunduk. Denetim kurulumuz soruşturma başlattı. Ve ben bizzat İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na giderek suç duyurusunda bulundum” diye konuştu. Eski başkan yardımcısı ve divan üyesi Fatih Altaylı’nın ise iddialar karşısında Başkan Özbek’i gerekli tedbirleri almadığı için eleştirdiği belirtildi. Altaylı’nın istenmesi durumunda elindeki belgeleri savcılıkla paylaşacağını aktardığı bildirildi.

Ayranın yok içmeye...Ayranın yok içmeye…

Tansiyon yükseldi, sert tartışmalar çıktı, savcılık harekete geçmiş

Dursun Özbek konuyla alakalı daha önce basına yaptığı açıklamada “Sütte leke var bizde yok” demişti. Son günleri transferde hareketli geçiren Galatasaray Victor Osimhen ismini kadrosuna katarak yalnızca Türkiye’de değil tüm dünyada ses getirmişti. Ancak kulüp diğer pozisyonlara beklenen transferleri UEFA listesine yetiştiremedi. Bu durum Osimhen transferiyle doğan olumlu havayı bozdu.

Gündeme yeniden karaborsa bilet iddiaları geldi. Özbek’in konuyla alakalı konuştuğu Divan Kurulu toplantısında zaman zaman tansiyonun yükseldiği ve sert tartışmaların yaşandığı belirtildi. Eski başkan yardımcılarından hukukçu Rezan Epözdemir’in ise konuyla ilgili Cumhuriyet Savcılığı’nın harekete geçtiğini söyledi ve dosya numarasını üyelerle paylaştı.

Dursun Özbek çatlakları Victor Osimhen'le sıvadıDursun Özbek çatlakları Victor Osimhen’le sıvadı

Seçim çağrısı

Sözcü’nün aktardığı habere göre aynı toplantıda bazı kurul üyeleri Dursun Özbek’i seçime çağırdı. Üyeler Özbek’e “Seçime git, güven tazele. Yöneticiler bu işten kazanç sağlamıyor ama ortada çok net bir savsaklama durumu var” dedi. Özbek ilk başkanlık döneminde yine güven tazelemek için gittiği seçimde Mustafa Cengiz’e kaybetmiş ve başkanlık koltuğundan inmişti.

Altaylı’dan yanıt: Yönetim bu işi kapatmaya çalışıyor

Fatih Altaylı kişisel sosyal medya hesabından yaşananlara yanıt veren bir paylaşım yaptı. Özbek’i hedef alan Altaylı “Herkes Galatasaray Divan kurulu toplantısında neler olduğunu soruyor. Toplantı gizli olduğu için çok detay vermeden anlatayım. Ben çıkıp iddiaları ve iddiaların kaynaklarını anlattım. Bu konudaki iddialar için bir soruşturma yapması kınusunda başkandan aylar önce ricacı olduğumuzu söyledim. Pasolini den bilgi alınarak devirlerin nasıl ve kimlere yapıldığının çok kolay öğrenilebileceğini geçmiş örnekleri ile gösterdim. Bilet satıştaki Emircan isimli çalışanın bu olaylar patlayınca niye başka birime kaldırıldığını sordum. Bu kişinin banka hesap hareketlerinin incelenmesi gerektiğini belirttim. Başkan Özbek hiç bu konulara girmeden hamaset yaptı. Şampiyonluk kol yen içinde önümüzü kesmeyin falan dedi. Suç duyurusu yaptık derken suç duyurusu yapanlara hakaret etti. Cevap hakkı doğduğu için söz alan Rezan Epözdemir çok iyi bir konuşma yaptı ve yönetimin karaborsa çetesi için değil bu çeteyi ortaya çıkarmak isteyenler hakkında suç duyurusu yaptığını belgeledi. Belli ki yönetim bu işi kapatmaya çalışıyor. Ama merak etmeyin. Ben bu işin peşini bırakmam. Biz ahlaklı bir Galatasaray ın şampiyon bir Galatasaray’dan daha değerli olduğuna inanıyoruz. Kurucularımızdan Asım Sonumut’un topladığı 1 kuruşların hesabını her an veren Ali Sami Yen’in gibi olmamız lazım diyoruz” dedi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.