Galatasaray’da hareketli saatler: Sağ bek transferi için geri sayımda sona gelindi

Süper Lig'in son şampiyonu Galatasaray cephesinde transferde hareketli saatler yaşanıyor. Genç oyuncusu Özgür Baran Aksaka'yı Bulgaristan'a kiralık gönderen sarı-kırmızılılar sağ bek transferini bitirme noktasına geldi. Wendel'de de aşama kaydedildi.

Spor 18 Temmuz 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Galatasaray'da transferde hareketli saatler yaşanıyor.

Michy Batshuayi’yi renklerine bağlamanın ardından transferde sessizliğe gömülen Galatasaray taraftarın uzun süredir beklediği sağ bek hamlesini bitirme noktasına geldi.

Sports Digitale’in haberine göre Okan Buruk’un sağ bek listesinin bir numarasına yazdığı Guela Doue için uzun süredir uğraş veren Galatasaray yönetimi oyuncuyla her konuda el sıkıştı. Haberde Rennes kulübünün istediği bonservis ücreti ve sarı-kırmızılıların teklif ettiği bedel arasında da 1.5 milyon euro bir fark kaldığı ifade edildi. Galatasaray’ın transferi 6 milyon euro civarı bir bonservis bedeliyle bitirmesi bekleniyor.

Diğer taraftan Galatasaray’ın Doue sürecinin uzamasının ardından alternatif olarak Kopenhag’ın 21 yaşındaki sağ beki Elias Jelert’le de görüştüğü biliniyor. Edinilen bilgilere göre sarı-kırmızılılar Jelert’le de her konuda anlaşmaya vardı. Danimarkalı oyuncunun transfer şartlarının Doue’ye göre hem daha maliyetli olması hem de Okan Buruk’un Fransız sağ beki en başından beri istemesi sebebiyle Fransa kanadında bir son dakika pürüzü çıkmazsa Galatasaray’ın Doue’yi kadrosuna katması daha yüksek bir ihtimal. Buna karşın Doue’de herhangi bir sorun yaşanırsa da Jelert’in kısa süre içinde Galatasaray formasını üstüne giymesi bekleniyor. Cim-bom her iki şartta da kısa süre içinde sağ bek transferini duyurmaya hazırlanıyor.

Wendel’de aşama kat edildi

Galatasaray’da sağ bek transferiyle birlikte en çok beklenen bir diğer hamle sekiz numaraya yapılacak ekleme. Sarı-kırmızılılarla sezon başından beri Goretzka, McTominay, Rabiot ve İlkay Gündoğan başta olmak üzere birçok futbolcunun ismi anıldı, fakat son günlerde gündemi en çok meşgul eden isim Zenit forması giyen Wendel. Milliyet’in haberine göre Galatasaray Wendel transferini bitirme aşamasına geldi. Zenit’in Ivan Ilıc’i kadrosuna katmasının ardından Rusya’dan ayrılma ihtimali daha da artan Wendel’in Galatasaray’a gelmek istediği iddia edildi. Farklı kaynaklardan gelen haberlerde de Galatasaray’ın teklif ettiği ve Zenit’in talep ettiği bonservis ücreti arasındaki farkın pazarlıklar sonucu beş milyon euro bandına kadar indiği aktarıldı.

Baran Bulgaristan’a kiralandı

Galatasaray altyapısından yetişip geçen sezonu Gençlerbirliği’nde kiralık geçiren Özgür Baran Aksaka, Bulgaristan’a kiralandı. Bu transfer hamlesi sarı-kırmızılılar tarafından şu sözlerle kamuoyuna açıklandı:

“Profesyonel futbolcumuz Özgür Baran Aksaka’nın 2024-2025 sezonu için geçici transferi konusunda PFC Arda Kardzhali 1924 ile anlaşmaya varılmıştır.”

Lucas Torreira'dan Fenerbahçeli Fred'e övgü: Keşke bizde olsaLucas Torreira’dan Fenerbahçeli Fred’e övgü: Keşke bizde olsa

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.