Sahada her şey iyi giderken, Galatasaray’da yönetim krizi

Gerek Süper Lig'de gerekse Şampiyonlar Ligi'nde dolu dizgin giden Galatasaray'da hem yönetim içinden hem muhalefetten suçlamalar geldi. Başkan Dursun Özbek, eleştirilerin odağındaki Erden Timur'a destek verdi.

Spor 12 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Erden Timur'a tam destek verdi.

Galatasaray’da huzursuzluk had safhaya vardı. Galatasaray’da Mağazacılık A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Özgörkey, GS Store resmi hesabından istifa etti. Başkan Dursun Özbek, Özgörkey’e tepki göstererek “Sindiremiyorum… Asla affetemem.. Bunu herkes bilsin” dedi. Divan Kurulu toplantısında muhalefetin hedef aldığı Erden Timur’a destek yine Özbek’ten geldi.

Galatasaray’da Mağazacılık A.Ş’ye üye olarak Başkan Dursun Özbek’in atanması kriz çıkardı. Mağazacılık A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Özgörkey, GS Store resmi hesabından ‘forma sponsorluk anlaşmasında kendilerinin dışarıda bırakıldığını’ iddia ederek istifa ettiğini açıkladı. Özgörkey, kulübe gönderdiği dilekçede ise Dursun Özbek’in şirkete atanması nedeniyle arkadraşlarıyla birlikte görevi bıraktığını söyledi. Dursun Özbek, Özgörkey’e büyük tepki gösterdi. İşte Galatasaray’da yaşananlar…

1 büyüktür 32... Galatasaray'ın kazancı, Türkiye'nin durumu!1 büyüktür 32… Galatasaray’ın kazancı, Türkiye’nin durumu!

Galatasaray yönetim kurulu, yaptığı toplantıda başkan Dursun Özbek’in Mağazacılık A.Ş Yönetim Kurulu’na girmesine karar verdi. Bu arada sarı kırmızılıların forma tedarik sponsorluğu konusunda 2024-2025 sezonundan itibaren Puma ile anlaşma sağladığı iddia edildi.

Atamaya ve forma tedarik sponsorunun kendilerine danışılmasından değiştirilmesine tepki gösteren Cemal Özgörkey, iki arkadaşıyla beraber Mağazacılık A.Ş Yönetim Kurulu’ndaki görevini bıraktı. Özgörkey, istifasını GS Store resmi hesabından duyurdu.

‘Yönetime forma sponsorluğu’ suçlaması

‘Seçilmiş’ biri olarak Galatasaray Başkan Yardımcılığı görevini sürdereceğini belirten Özgörkey’in açıklamasında şu ifade dikkat çekti: “Benimsemediğimiz konular arasında en önemlilerinden biri olan forma sponsorluğu için sürdürülen görüşmelerde mağazacılık şirketimizin tamamen dışarıda bırakılmasına anlam vermekte güçlük çektiğimizi ve de bu sponsorluk alanı için dünyaca önemli bazı markalardan gelen tekliflerin de değerlendirmeye alınmadığını gözlemlediğimizi bilgilerinize sunmak isteriz. Netice olarak Galatasaray’ımızın bu anlaşmadan iş planımıza göre çok daha az gelir elde edeceği ve marka değerimizi düşüreceği görüşünde olduğumuzu dikkatinize sunarız.”

Cemal Özgörkey Galatasaray yönetimindeki görevine devam edeceğini söyledi.

‘Dunsun Özbek’in kendini ataması…’

Özgörkey, yönetime gönderdiği dilekçedeyse “Galatasaray Spor Kulübü başkanımız sayın Dursun Aydın Özbek’in yönetim kurulumuza kendisini ataması üzerine içinde bulunduğumuz sevgi ve barış iklimi gereği kendisini desteklemek ve yolunu açmak üzere istifa etme kararı almış bulunuyoruz.”

Özbek’ten sert yanıt: Affetmem

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Çağdaş Factoring ile kadın basketbol için yapılan sponsorluk anlaşmasının ardından gündeme dair açıklamalarda bulundu. Özgörkey’e sert tepki gösteren Özbek, “Galatasaray Kulübü Başkanı’nın, iştirakleri olan herhangi bir şirkette yönetim kurulu üyesi olmasının kimseye rahatsız etmesini düşünemiyorum. Öyle bir şey aklımdan geçmez. Daha vahim olanı kendisiyle beraber orada hizmet veren arkadaşların istifa sebepleri olarak Galatasaray Kulübü Başkanının yönetimde yer almasını göstermelerine de sindiremiyorum. Kişisel bir şey olsa anlayışla karşılayabilirim. Fakat Galatasaray Kulübü Başkanı yönetime geldi diye bu hizmetten çekilmeyi, istifa etmeyi asla affetmem. Herkes bunu böyle bilsin” dedi. Dursun Özbek, Cemal Özgörkey’in istifasını kulübe ait bir sosyal medya hesabından paylaşılmasını doğru bulmadığını vurguladı.

Levent Yaz istifa gerekçesini açıkladı, gözler Erden Timur’a çevrildiLevent Yaz istifa gerekçesini açıkladı, gözler Erden Timur’a çevrildi

‘Bazı şirketler bilgi gizliyor’

Galatasaray’da muhasip üye Levent Yaz, eylül ayında bazı şirketlerin kulüp yönetimine bütçe konusunda bilgi vermediği gerekçesiyle görevinden istifa etmişti. Erden Timur’a tepki gösterip iddia edilen Yaz şunları söylemişti: “Bazı şirketlerimizin kulüp yönetimine bütçesini sunmaktan ve önemli konularda açıklamalar yapmaktan imtina etmeleri istifa kararı almamda etkin olmuştur. Sportif başarının parlak ışığı gözlerimizi körleştirmemelidir. Galatasaray bir kişi, grup ya da oluşuma değil Galatasaraylılara aittir. Yönetimler, Galatasaraylılar adına emanetçi olduklarını unutmamalıdır ve bu durumu içselleştirmelidir. İhtirasların, yöneticilik vasfının önüne geçmesine engel olunmalıdır.”

Hayri Kozak’ın açıklaması Dursun Özbek’i sinirlendirdi.

Divan Kurulu’nda Erden Timur gerilimi

Galatasaray’ın dün yapılan Divan Kurulu’nda ise Erden Timur gerginliği yaşandı. Galatasaray Divan Kurulu Üyesi Hayri Kozak, “Erden Timur’un yönetime giriş sebebi futbol değildi, inşaatlardı. Sayın Erden Timur, ‘150 milyonluk takımı 30 milyona kurduk. Gelir rekoru kırdık. Bu sezonki gelirimiz 218 milyon euro’dur, tarihin en yüksek geliridir’ dedi. Gelir nerede, para nerede? Üstüne teminat 19 ve 13 milyonluk…” dedi. Burada araya giren Dursun Özbek, “Doğru bilgi verin. Teminat diye bir şey yok” diye tepki gösterdi. Kozak eleştirilere şöyle devam etti: “Florya konutları.. Benim için büyük bir hayal kırıklığı yaratmıştır. Şu an çivi çakılmamıştır. Müthiş bir keş para gelecekti ama maalesef daha inşaat başlamadı. 18 ay geçmiş kardeşim. Kemerburgaz… Orada bir divan toplantısı yapıldı. Gittik gördük gözlerimizle. Henüz daha 1 tane sahanın çalışması yapılmadı. Planda 3 tane saha yapılacak.”

Özbek’ten Erden Timur’a destek

Daha sonra kürsüye gelen Dursun Özbek, “Allah aşkına artık kimse Florya’yı konuşmasın. Korkunç bir mücadele veriyorum orada. Florya arazisi şöyle, Florya arazisi böyle. Ne dediysek onu yapıyoruz. ‘Florya’ya çivi çakılmadı’, yahu arkadaş her şeyin bir sırası var. Kemerburgaz’ı geldiniz gördünüz sayın divan üyeleri. Süratle orayı bitirmeye çalışıyorum ki hem altyapıyı hem takımı oraya taşıyayım. Kemerburgaz’da 14 bin 500 metrekare yer yapıyoruz” dedi.

Erden Timur hakkında da konuşan Özbek, şunları söyledi: “Erden Timur hakkında… Yok efendim inşaatçıymış, futbolda ne iş yaparmış? Geçmişi bilmek lazım. Bir önceki başkanlık dönemimde futbol göğüs sponsorumdu. Futbolla son derece ilgili, futbolu takip eden bir insan olamaz mı? Birisi inşaat yapıyorsa diğer başka bir iş yapamaz mı, hobisi olamaz mı? Galatasaray’da başarıyla yürüttüğü Sportif AŞ Başkanvekilliği görevini niye böyle yorumluyoruz? Kullandığı ifadeler son derece doğrudur. Market değeri 150 milyon euro olan bir takımı 30 milyon euro harcayarak kurdu. Bugün takımımızın değeri, 240 milyon euro’dur. Açık tek tek yazın, tablolar hazırlıyorsunuz ya, bunu da hazırlayın. T cetvelinin sadece bir tarafını konuşursanız hiçbir şey ifade etmez, bir de öteki tarafı var.”

Bayern’de sakatlık kabusu: Upamecano Galatasaray maçında yokBayern’de sakatlık kabusu: Upamecano Galatasaray maçında yok

Özbek, “Dile pelesenk olmuş, ‘Galatasaray’ın efendim 7.5 milyar TL borcu var’, gazetelerde manşetlere bakarsanız koca koca yazacaklar. Demotive etmek için bizi kullanacaklar. Kurduğumuz takımın 3-4 senelik varan bonservis, maaş ödemelerini yazarsanız bu rakam doğru. Doğru da bu takım ne yapıyor, ne yapıyor! Ne yapıyor biliyor musunuz? Bu seneki projeksiyona göre 6.2 milyar TL hasılat yapacak” dedi. Galatasaray Başkanı, beklentilerinin sezon sonunda, Sportif AŞ’nin 1 milyar TL kâr etmesi olduğunu söyledi. Özbek, “19 milyar lira teminat… Bu yönetimin, bu bahsedilen teminatlarla ilgili 5 kuruşluk dahli yoktur. Bankalarla çalışan bir kişi olsanız bu teminatın ne anlama geldiğini bilirsiniz. Bankalar, çorabınıza kadar teminat altına alır sizi. 19 milyar lira denen şey, Galatasaray’ın menkul, gayrımenkullerini rehin altına almak suretiyle daha önce verilen teminatlardır” diye konuştu.

‘Verdiğiniz rakamlar beni zora sokuyor’

Dursun Özbek sözlerini şöyle bitirdi; “Galatasaray’ın faaliyetleri ile ilgili bilgi istiyorsanız benimle, arkadaşlarımla bir konuşun. Kullandığınız ifadeler, verdiğiniz rakamlar benim faaliyetlerimi o kadar zora sokuyor ki… Rica ediyorum, bilmek istiyorsan bana sor. Başka maksadın varsa bilemem. Gel bana sor, tek tek anlatayım sana. Konuşursan ne olur, konuşursan iş nereye gider anlatayım.”

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.