Galatasaray’da Nicolo Zaniolo gitti, Hakim Ziyech ‘gizlice’ geldi

Galatasaray, Nicolo Zaniolo'yu kirilakı olarak Aston Villa'ya gönderirken Chelsea'den Hakim Ziyech'i kadrosuna kattı. Ziyech uçaktan indikten sonra yüzünü gizledi ve koşarak araca bindi.

Spor 19 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
İtalyan futbolcu Zaniolo, Premier Lig'e gitti

Transferin hızlı takımlarından Galatasaray’da hareketli saatler yaşandı. İtalyan yıldız Nicolo Zaniolo’nun Aston Villa’ya gidişindeki prosedürler tamamlanırken Premier Lig ekibinden kiralama bedeli olarak 5 milyon euro alınacak. Chelsea’nin kadroda düşünmediği Hakim Ziyech ile her konuda anlaşılırken futbolcu İstanbul’a geldi.

Bu maç kaçmazBu maç kaçmaz

Sarı kırmızılılar 22.00 sıralarında yaptığı açıklamayla İtalyan futbolcu Nicolo Zaniolo’nun Aston Villa’ya 5 milyon euro bedelle kiralık olarak gittiğini duyurdu. Sezon sonunda oyuncu için zorunlu satın alma opsiyonu bulunmuyor. Eğer İngiliz ekibi transferi kalıcı hale getirmek isterse gelecek sezonun başında 22 milyon 500 bin euro daha ödelecek. Anlaşmada çeşitli şartlara bağlı bu sezon için 1 milyon 375 bin euro, eğer satın alma gerçekleşirse 15 milyon 500 bin milyon euro bonuslar bulunuyor. Aston Villa, oyuncunun tapusunu alıp satış gerçekleştirirse satış bedeli kârının yüzde 10’u Cim Bom’a verilecek.

Şenol Güneş ve Mircea Lucescu karşı karşıya: Beşiktaş-Dinamo KievŞenol Güneş ve Mircea Lucescu karşı karşıya: Beşiktaş-Dinamo Kiev

Galatasaray’a veda etti

Transferin duyurulmasından sonra Zaniolo, sosyal medya hesabından Galatasaray’a veda etti. Video paylaşan İtalyan futbolcu şunları söyledi: “Türkiye’ye ilk geldiğimde herkes bana burada insanların kocaman kalbi olduğu söylemişti. Ama beni neyin beklediğini bilemezdim. Sahaya her adım attığımdan takımımın hedefe ulaşması için tüm ruhumu verdim. Ama burada ilk dakikadan itibaren anlayış gördüm, desteklendim ve sevildiğimi hissettim. Bugün bu muhteşem kulüpten ayrılıyorum ve bu güzel ailenin bir parçası olduğum için ne kadar minnettar olduğumu gösteremem. Birlik olunca hiçbir şeyin imkansız olmadığını hep birlikte kanıtladık.”

Hakim Ziyech Galatasaray’a katılmak için gün sayıyor.

Hakim Ziyech İstanbul’da

Galatasaray, bu ayrılıktan hemen sonra ise Chelsea ile yollarını ayıran Hakim Ziyech’i İstanbul’a getirdi. Futbolcuyu taşıyacak özel uçak 00.30 civarında Atatürk Havalimanı Genel Havacılık Terminali’ne indi. Görüşmeler KAP’a bilidirilmediği için futbolcu uçaktan indikten sonra bir görüntü vermeden koşarak bir araca bindi. Galatasaray kulübünden yetkilibiri futbolcuyukarşılamadı. Alınan bilgiye göre Faslı futbolcu için bonservis bedeli ödenmeyecek. Ziyech ise yıllık garanti 4 milyon 500 bin euro’dan 3 yıllık sözleşmeye imza atacak.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.