Galatasaray’da sağ bek sakata geldi

Galatasaray'ın yeni transferi Serge Aurier'in arka adale üst grubunda ikinci derece zorlanma tespit edildi. Alternatifi Kaan Ayhan, Sparta Prag maçında sakatlanarak oyunu terk etti. Barış Alper Yılmaz eldeki tek alternatif kaldı.

Spor 16 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Kaan Ayhan maçta sakatlandı, Serge Aurier, Afrika Kupası'ndan sakat döndü.

Galatasaray’a sağ beklerinden arka arkaya kötü haber geldi. Avrupa Ligi play-off maçında sağ bek oynayan Kaan Ayhan ikinci yarıda sakatlanarak oyunu terk etmek zorunda kaldı. Futbolcunun durumu çekilecek MR’dan sonra kesinlik kazanacak.

Fildişi Sahilleri ile Afrika Kupası’nda şampiyonluğa ulaşan Galatasaray’ın yeni transferi Serge Aurier ise milli takımdan sakat döndü. Futbolcu, İstanbul’a geldikten sonra Fildişi Sahili – Nijerya finalinde arka üst adale grubunda ağrı hissettiğini söyledi. Çekilen MR’da ilgili kas grubunda ikinci derece strain (zorlanma ve kanama) tespit edildi. Teknik direktör Okan Buruk, Sparta Prag ile yapılan maçın ardından düzenlenen basın toplantısında tecrübeli sağ bekin yaklaşık üç hafta sahalardan uzak kalacağını söylemişti.

Böylece sağ bekte tek alternatif olarak Galatasaray’ın jokeri Barış Alpen Yılmaz kaldı. Oyuncu, bu sezon şu ana kadar sağ bek, sol bek, sağ açık, sol açık ve santrfor mevkilerinde forma giydi.

Galatasaray ile birlikte Türkiye de kazandı: Fark açıldıGalatasaray ile birlikte Türkiye de kazandı: Fark açıldı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.