Galatasaray seçiminde Dursun Özbek fark attı

Galatasaray'da Dursun Özbek, kulüp seçimlerinde Süheyl Batum'a fark atarak yeniden başkan seçildi.

Spor 25 Mayıs 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Galatasaray'da seçim heyecanı yaşandı.

Galatasaray yarın Süper Lig’in son gününde Konyaspor deplasmanına çıkacak. Sarı-kırmızılı ekibe üst üste ikinci toplamda 24. şampiyonluğunu ilan etmek için bir puan dahi yetiyor. Ancak bu karşılaşma öncesinde camianın kilitlendiği ve sonucunu merakla beklediği bir başka mücadele yaşanıyor, o da başkanlık mücadelesi.

Süheyl Batum ve Dursun Özbek, Galatasaray Başkanı olmak için karşı karşıya geliyorlar. Kongre üyeleri oylarını kullanmak için saat 10.00 itibariyle Galatasaray Lisesi’nde toplanmaya başladılar. 20 sandıkta üyeler saat 15.00’e kadar oylarını kullanabilecekler. Seçim heyecanı Beyoğlu’ndaki Galatasaray Lisesi’nde yaşanırken futbol takımı da Florya’dan Konya yolculuğuna başlayacak. Bu yolculuk saat 14.00’te. Galatasaray taraftarı takımı uğurlamak için Metin Oktay Tesisleri’nde olacak. Akşam saatlerine yaklaşırken Galatasaray’da tek gündem seçim olacak ve merakla beklenen sonuçlar açıklanacak.

Galatasaray'da seçim günü: Dursun Özbek ve Süheyl Batum karşı karşıyaGalatasaray’da seçim günü: Dursun Özbek ve Süheyl Batum karşı karşıya

Adaylar oylarını kullandılar

Mevcut başkan ve başkan adayı Dursun Özbek, kulübün olağan seçimli genel kurulunda oyunu kullandı. 2 numaralı sandıkta oyunu kullanan Özbek “Hayırlısı olsun. Genel kurul, her zaman en iyi yönetimi seçmiştir. Seçilen yönetim inşallah Galatasaray’a faydalı hizmetler yapar ve kulübü güzel günlere taşır” dedi.

Aynı sandıkta oyunu kullanan başkan adayı Süheyl Batum ise “Galatasaray için hayırlısı olsun. Çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu. Daha sonra 10haber’e konuşan başkan adayı “Seçim harika bir şölen havasında geçiyor. Güzel bir buluşma. Galatasaray’da böyle olur. Çünkü burada hiç kimse muhalefet değil, düşman değil. Yarın Galatasaray Konya’yı yenecek ne olursa olsun şampiyon olacak. Bundan sonra 25, 26, 27, 28. şampiyonlukları kim daha rahat sağlayabilir. Kim bu acayip futbol ortamından daha rahat çıkarabilir. Bizim aramızdaki tek şey budur. Kim kazanırsa kazansın yarın öbürünün yanındayız, şampiyonluğu beraber kutlayacağız. Ancak Türkiye’de futbol inanılmaz bir ortama girdi. Böyle şeyler daha önce gördüm diyemezsiniz. Bugün çok rahat görüyoruz ve korkuyor insanlar. Adalet mekanizması korkuyor. ‘Aman diyor bunun arkası kuvvetli’ diyor. Böyle rezillik olur mu? Biz kazanırsak hiçbir zaman böyle rezil ortam olmayacak. Hiçbir başkan, parası ne kadar çok olursa olsun, ülkenin değil dünyanın en zengin adamının torunu olsun stat basamayacak. O statta genel sekreteri tehdit edemeyecek. Yanında gelenler de stat görevlisini linç etmeye çalışmayacak. Ve hiçbir görevli hiçbir televizyon bunu yayınlamaktan korkmayacak. Galatasaray’da ‘bunu kim değiştirecek?’ seçimini yapıyoruz.” dedi. Batum, katılımın artıp artmayacağıyla alakalı soruya “Katılım artar. Bir yerde biri ‘ben değiştireceğim’ diyerek aday olursa katılımı çoğaltır. Ben yüzde 51 kazanacağız diyorum ama bu bir demokrasi şöleni, kazanan Galatasaray olsun” dedi.

Özbek: Moralimiz yerinde

Özbek oyunu kullandıktan sonra yaptığı açıklamada “Seçimler, Galatasaray’ın bayram günleri. Burada birbirini uzun zamandır görmeyen insanlar birbirlerini görüyorlar. Seçim heyecanı var. Heyecanlı bir gün ama asıl heyecanımız yarın. Peş peşe iki önemli günümüz var. Seçim Galatasaray’a yakışan bir şekilde geçiyor. Kim gelirse gelsin Galatasaray için iyi şeyler yapacağına inanıyorum. Genel kurul iradesini kullanacak. Galatasaray için hayırlı olsun diyorum. Saat 15.00’e kadar daha epey gelen üyemiz olacaktır. Katılımın yeterli olacağını düşünüyorum. Buradan tekrar genel kurul üyelerine çağrı yapıyorum, gelip burada oy kullanacaklar, Galatasaray için bu fedakarlığı yapsınlar diyorum. İnşallah yarın Galatasaray’ın şampiyonluğunu her tarafı sarı-kırmızıya boyayarak kutlayacağız. Moralimiz yerinde. Florya’dayız hep, onun için bazı seçim etkinliklerini iptal ettik. Elimizden gelen her şeyi yaptık. Bundan sonraki iş futbolcularımızın sahada göstereceği performans. Güzel bir maç olsun ve Galatasaray şampiyon olsun istiyorum.” dedi.

Sosyal: Katılım geçen seçime yakın

Saat 14.00 sularında Süheyl Batum’un listesinde yer alan Çetin Sosyal, 10Haber mikrofonlarına konuştu. Sosyal “Katılım geçtiğimiz seçime yakın, sabah gelen üyelerde Dursun Bey’in seçmenleri ağırlıklıydı, bu saatte bize oy verenler daha fazla gelmeye başladı, kazanacağımızı umuyoruz” dedi. Geçtiğimiz seçimlerde 4 bin 459 Galatasaraylı oy kullanmıştı. Bu seçimde sandıkların kapanmasına 10 dakika kala oy sayısı 4 bin 143 olarak belirtildi. Sandıklar kapandıktan sonra Sports Digitale’in aktardığı bilgiye göre oy kullanan kişi sayısı 4 bin 415.

Geçtiğimiz haftalarda köşesinde başkanlık seçimini yazan ve iki adayı da yetersiz gördüğünü belirten Fatih Altaylı, seçime geldi. Altaylı, iki adayı da eleştirdiği yazısının ardından oy kullanıp kullanmama kararı konusunda “Oy kullanmayacağım, sadece seçime geldim” diyerek yanıt verdi. Saatler geçtikçe hem bahçede hem de lise binası içinde kalabalık arttı.

Galatasaray’da sandıkların kapanmasına beş dakika kala Tevfik Fikret Salonu’nda kalabalık artıyor.

İlk sandıklardan itibaren Özbek farkı

Saat 16.00 itibariyle yavaş yavaş sonuçlar gelmeye başladı. İlk iki sandık sayımı sonucunda Dursun Özbek 330, Süheyl Batum 68 oy aldı. Galatasaray Lisesi’nde gerçekleştirilen kongrede, birinci sandıkta başkan adaylarından Dursun Özbek’e 157, Süheyl Batum’a 36 oy çıktı. İkinci sandıkta ise Özbek’e 173, Batum’a da 32 oy verildi. Özbek üçüncü ve dördüncü sandıkta da rakibine sırasıyla 162-70 ve 162-61 üstünlük sağladı. Beşinci ve altıncı sandıklarda 298’e 124 gibi bir fark yaratan Özbek ilk altı sandık sonucunda toplam 629 oy fark yarattı. İlk 10 sandık tamamlandığındaysa fark bin oyun üzerine çıktı. Özbek bin 595 oy alırken Batum 499 oyda kaldı. 12 sandık açıldığında Özbek bin 877 oya ulaşırken Batum 587’de kaldı. 14 sandık geride kaldığında Özbek 2 bin oyu aştı ve 2 bin 173’e ulaştı. Batum bu aşamada 672 oya geldi.

Süheyl Batum, tebrik etmeye hazırlanmaya başladı. Özbek’e sarı-kırmızı kravat getirildi. Batum Özbek’i kürsüye çıkarmak ve elini kaldırmak için hazırlandı. Galatasaray olağan seçimli genel kurulunda rakibi Süheyl Batum’u mağlup eden Dursun Özbek, yeniden Galatasaray başkanı seçildi. Sonucun netleşmesinin ardından Batum “Her zaman olduğu gibi yine son derece demokratik, şölen havasında, hiçbir başka kurumun bu kadarını başaramayacağı bir seçim yaptık ve bu seçimlerin kazananı her zamanki gibi Galatasaray oldu. Bu şölen havasında geçen seçim için divan kuruluna ve yönetime teşekkür ediyorum. İnşallah yarın 24. şampiyonluğumuzu kazanıp hep beraber kutlayacağız” dedi. Kazanan Dursun Özbek “Burada kaybeden yoktur. Bir kurum kazanmıştır, o da Galatasaray’dır” diye mesaj verdi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.