Galatasaray’da şok: Icardi Fenerbahçe maçında yok

Adana Demirspor maçının ilk yarısında sakatlanan Icardi'den Galatasaray'a kötü haber geldi. Adalesinde ikinci derece yırtık tespit edilen Arjantinli golcünün ligin altıncı haftasında oynanacak Fenerbahçe maçını kaçırması bekleniyor.

Spor 1 Eylül 2024
Bu haber 2 hafta önce yayınlandı
Sakatlanan Icardi sahalardan bir ay uzak kalacak.

Galatasaray’ın golcü oyuncusu Mauro Icardi takımının Adana Demirspor’u 5-1 mağlup ettiği maçın ilk yarısında sakatlık geçirmişti. Oyuna devam edemeyip yerini Michy Batshuayi’ye bırakmasının ardından sağ arka adalesini tutarak sahadan ayrılan Icardi’nin yürümekte zorlandığı görülmüştü. Maçtan bir gün sonra Galatasaray oyuncunun sağlık durumuna ilişkin açıklama yayınladı.

Sarı-kırmızılı kulüpten yapılan açıklamada Icardi’nin sağ arka adalesinde zorlanma, kanama ve kısmi yırtık tespit edildiği şu sözlerle açıklandı:

“Süper Lig’in dördüncü haftasındaki Adana Demirspor karşılaşmasının ilk yarısında sağ üst arka adalesinde ağrı hisseden ve bugün sponsor hastanemiz Medicana’da yapılan kontrollerinde sağ üst arka adale grubunda 2. derece strain (zorlanma, kanama ve kısmi yırtık) tespit edilen futbolcumuz Mauro Icardi’nin tedavisine başlanmıştır.”

Icardi sakatlığının ardından sağlık ekibiyle birlikte sahayı terk etmişti.

Galatasaray’da bir önceki sezon Abdülkerim Bardakçı aynı sakatlığı yaşamış ve sahalara dönmesi tam olarak 32 gün sürmüştü. Yaklaşık bir ay formasından uzak kalması beklenen Icardi böylelikle Süper Lig’in altıncı haftasında Fenerbahçe’yle Kadıköy’de oynanacak maçta takımını yalnız bırakacak. Icardi’nin sakatlığının ikinci milli ara esnasında tam olarak iyileşmesi beklenirken kaçırması muhtemel maçlar şöyle:

  • Rizespor
  • Fenerbahçe (D)
  • Paok
  • Kasımpaşa
  • Rfs (D)
  • Alanyaspor

Kerem Aktürkoğlu kaptanlığı elinden alınsa da gollerini sıralama devam ediyorKerem Aktürkoğlu kaptanlığı elinden alınsa da gollerini sıralama devam ediyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.